Η ανάρτηση του πορτρέτου που (ξανα)έφερε κοντά Μητσοτάκη και Μεϊμαράκη

Η ανάρτηση του πορτρέτου που (ξανα)έφερε κοντά Μητσοτάκη και Μεϊμαράκη

Τερματίζοντας τον εξάμηνο «ψυχρό πόλεμο» στις σχέσεις τους ο νυν και ο πρώην αρχηγός της ΝΔ συναντώνται την παραμονή δύο κρίσιμων κοινοβουλευτικών αναμετρήσεων για τον εκλογικό νόμο και τη σύσταση Εξεταστικής για το 3ο Μνημόνιο και τα capital controls

Η ανάρτηση του πορτρέτου που (ξανα)έφερε κοντά Μητσοτάκη και Μεϊμαράκη
Επιβεβαίωση της καταλλαγής που επήλθε έπειτα από παρασκηνιακές επαφές με τις οποίες τερματίστηκε η πολύμηνη ένταση στις σχέσεις τους συνιστά η συνάντηση την οποία αναμένεται να έχουν το μεσημέρι στη Βουλή
ο νυν με τον πρώην πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας
Κλείσιμο


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο
Βαγγέλης Μεϊμαράκης συμφώνησαν να βρεθούν και να συνομιλήσουν για πρώτη φορά μετά την επεισοδιακή προεκλογική μάχη που έδωσαν στην κούρσα για την ηγεσία της Νέα Δημοκρατία και κατέληξε στην επικράτηση του δεύτερο κατά τον δεύτερο γύρο της αναμέτρησής τους στις 10 Ιανουαρίου.

Στους έξι και πλέον μήνες που παρήλθαν έκτοτε επικράτησε «ψυχρός πόλεμος» στις σχέσεις τους, καθώς οι δύο άνδρες δεν συναντήθηκαν και δεν επικοινώνησαν ούτε μια φορά, αφού, όπως ανέφεραν πληροφορίες, ο κ. Μεϊμαράκης ήταν χολωμένος με τον νυν πρόεδρο και δεν απαντούσε στις απόπειρες του τελευταίου να μιλήσουν τηλεφωνικά.

Ένας από τους λόγους της ενόχλησης του πρώην προέδρου φημολογείτο ότι υπήρξε η αποκαθήλωση της φωτογραφίας του από την αίθουσα συνεντεύξεων των κεντρικών γραφείων του κόμματος της λεωφόρου Συγγρού όπου είναι ανηρτημένα τα πορτρέτα όλων όσοι διατέλεσαν εκλεγμένοι αρχηγοί στην ηγεσία της Νέα Δημοκρατίας. 

Τις προηγούμενες ημέρες και με αφορμή σχετικά «παράπονα» του πρώην προέδρου, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε εντολή να αναρτηθεί εκ νέου η φωτογραφία του κ. Μεϊμαράκη, γεγονός που λέγεται ότι εκτιμήθηκε δεόντως από τον τελευταίο, το περιβάλλον του οποίου διοχέτευε αμέσως μετά δηλώσεις στήριξης του νυν προέδρου, που συνέβαλαν στο άνοιγμα του δρόμου για το πρώτο τετ α τετ των δύο.

Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη υποστηρίζουν ότι η αποκαθήλωση «δεν είχε γίνει με εντολή του Κυριάκου» και διαβεβαιώνουν ότι ο νυν πρόεδρος «έτσι παρέλαβε και μέχρι πρόσφατα που ο Βαγγέλης αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο ζήτημα αγνοούσε τι είχε συμβεί». Προσθέτουν ότι «μόλις το πληροφορήθηκε έδωσε οδηγία να επανέλθει το πορτρέτο». Και αυτό, σε ένδειξη αναγνώρισης, καθώς «μπορεί να μην είχε εκλεγεί στην ηγεσία του κόμματος, αλλά το οδήγησε στις εκλογές». 

Η συνάντηση του νυν με τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ γίνεται, πάντως, σε μια κρίσιμη συγκυρία, όπως επισημαίνουν επιτελείς της Συγγρού, καθώς συμπίπτει χρονικά αφενός με τη συζήτηση επί των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση στην εκλογική νομοθεσία που ξεκίνησε την Τρίτη και ολοκληρώνεται την Πέμπτη και αφετέρου με την επικείμενη συζήτηση της πρότασης της ΝΔ να συσταθεί Εξεταστική για το 3ο Μνημόνιο και τα capital controls που έχει οριστεί για την ερχόμενη εβδομάδα.

Η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήθελε στις δύο αυτές κοινοβουλευτικές μάχες να προσέλθει έχοντας αρραγές το εσωκομματικό μέτωπο έτσι ώστε να διαψευστούν οι προσδοκίες που καλλιεργούσαν κυβερνητικοί παράγοντες περί διαφοροποιήσεων κοινοβουλευτικών στελεχών της ΝΔ.

Ειδικά στο θέμα του εκλογικού νόμου, γαλάζιοι αξιωματούχοι επιμένουν ότι «ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του θα υποστούν την πρώτη μεγάλη ήττα στο Κοινοβούλιο, καθώς στην ψηφοφορία της Πέμπτης θα καταρρεύσει από τη μια ο τακτικισμός της παρεμπόδισης της ΝΔ να σχηματίσει κυβέρνηση μετά τις επόμενες εκλογές και από την άλλη η προσπάθεια που κατέβαλαν για να διεμβολίσουν την αντιπολίτευση».

Ο πρόεδρος της ΝΔ στην ομιλία του θα τονίσει με έμφαση ότι «το σχέδιο ακυβερνησίας το οποίο προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, βλέποντας ότι χάνει στις επερχόμενες κάλπες, δεν πρόκειται να περάσει, αφού δεν συγκεντρώνει τις 200 ψήφους για να ισχύσουν άμεσα οι αλλαγές που θέλει να επιβάλει και τις οποίες η ΝΔ θα καταργήσει αμέσως μετά τις εκλογές».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης