Κατρούγκαλος: «Το ΔΝΤ θέλει αίμα το φθινόπωρο»

Κατρούγκαλος: «Το ΔΝΤ θέλει αίμα το φθινόπωρο»

Την παραδοχή ότι το ΔΝΤ έχει σκληρές απαιτήσεις στα εργασιακά -«θέλει αίμα»- έκανε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ενόψει τη διαπραγμάτευσης του φθινοπώρου

Κατρούγκαλος: «Το ΔΝΤ θέλει αίμα το φθινόπωρο»
Το έδαφος για όσα έρχονται το φθινόπωρο και τη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά επιχειρεί να προετοιμάσει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος
, ο οποίος παραδέχθηκε σήμερα ότι «το ΔΝΤ
Κλείσιμο
θέλει αίμα το φθινόπωρο».

Μιλώντας στον Realfm, ο υπουργός Εργασίας πρόσθεσε πάντως ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να υποχωρήσει: «Εμείς αίμα στα εργασιακά δεν πρόκειται να δώσουμε», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Δεν μας ενδιαφέρει να κάνουμε οποιαδήποτε παραχώρηση στο ΔΝΤ, αν αυτό συνεπάγεται υποχώρηση σε αυτές τις βασικές θεμελιακές μας αποφάσεις και δεσμεύσεις να προστατέψουμε το εισόδημα των εργαζομένων».

Ο κ. Κατρούγκαλος αναφερόμενος στον κατώτατο μισθό σημείωσε ότι θα μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων γιατί η κυβέρνηση θέλει «να είναι αντικείμενο της συλλογικής διαπραγμάτευσης» και πρόσθεσε ότι «η συνταγή του ΔΝΤ είναι η πλήρης φτωχοποίηση της κατάστασης στην Ελλάδα».

Απαντώντας στην ερώτηση αν οι συνταξιούχοι θα επιστρέψουν το ΕΚΑΣ του Ιουνίου απάντησε ότι «όσοι το έχουν πάρει ενώ δεν το δικαιούνται θα πρέπει να το επιστρέψουν». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης