Παππάς: Για πρώτη φορά στην ΕΡΤ ξεκινάει διαδικασία αξιολόγησης

Παππάς: Για πρώτη φορά στην ΕΡΤ ξεκινάει διαδικασία αξιολόγησης

Εξαπέλυσε επίθεση στα ιδιωτικά κανάλια 

Παππάς: Για πρώτη φορά στην ΕΡΤ ξεκινάει διαδικασία αξιολόγησης
Διαδικασία αξιολόγησης των εργαζομένων της ΕΡΤ προανήγγειλε ο κ. Νίκος Παππάς στην Βουλή, ο οποίος
πριν από λίγες εβδομάδες είχε παραδεχθεί ότι υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Κλείσιμο

Ο υπουργός Επικρατείας απαντώντας σε ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Παναγούλη είπε ότι «για πρώτη φορά στην
ΕΡΤ ξεκινάει διαδικασία αξιολόγησης», ενώ υπερασπίστηκε το δελτίο ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ υποστηρίζοντας ότι «είναι το μοναδικό κανάλι που διασφαλίζει τον πλουραλισμό. Στα ιδιωτικά κανάλια δεν γίνεται αυτό. Τρανό παράδειγμα το δημοψήφισμα».

Πρόσθεσε δε ότι «στην ΕΡΤ οι βουλευτές καλούνται με βάση την ενασχόλησή τους με ένα θέμα, την επιλογή από κόμμα ή εάν έχουν παράξει κάποια γενικότερη είδηση για ένα θέμα με τα τοποθετήσεις τους». Ως παράδειγμα έθεσε την υπόθεση των «Panama Papers» σχολιάζοντας ότι «στο θέμα η ΕΡΤ είναι σαν τη μύγα μέσα στο γάλα όσον αφορά την αντικειμενική παρουσίαση». Τόνισε επίσης ότι «η προσπάθεια μας είναι το σπάσιμο της υποταγής της δημοσιογραφικής ατζέντας στα συμφέροντα των ιδιοκτητών».

Πάντως, η διαδικασία δυναμιτίστηκε από την επιλογή του κ. Παναγούλη να επιτεθεί με βαρύτατους χαρακτηρισμούς στον κ. Παππά.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής υποστήριξε ότι «παραβιάζεται καθημερινά το Σύνταγμα και από την κρατική τηλεόραση και από τα ιδιωτικά κανάλια. Είναι αλλοίωση της δημοκρατίας μια μερίδα καλεσμένων να εξασφαλίζει έδρα από τζάμπα διαφήμιση» για να σχολιάσει: «Δεν το περιμέναμε ποτέ αυτό από μία κυβέρνηση Αριστεράς. Μάλλον διάβασαν τον Μαρξ ανάποδα. Οι κυβερνήσεις της Αριστεράς έχουν και ύφος και ήθος».

«Τι έχετε κάνει για μαϊμού πτυχία στην ΕΡΤ;» συνέχισε για να προσθέσει «Ξέρετε τι έχει γίνει με τα μαϊμού πτυχία; Αποτελεί ανέκδοτο στην ΕΡΤ. Απαγορεύονται οι μπανάνες γιατί θα σηκωθούν μαϊμού πτυχία. Τι κάνατε για την κρατική τηλεόραση κε Υπουργέ; Εγώ δεν είμαι ψώνιο. Δεν θέλω να εμφανίζομαι στα ιδιωτικά. Η ΕΡΤ με κάλεσε μόνο μια φορά. Στην επέτειο για Πολυτεχνείο εκεί έχετε καταντήσει την ΕΡΤ».

Ο κ. Παναγούλης διαμαρτυρήθηκε και για το γεγονός ότι την συγκεκριμένη ερώτηση για την ΕΡΤ (σ.σ. ποιοι και με ποια κριτήρια καλούνται στις εκπομπές) την έχει καταθέσει από τις 25 Απριλίου αλλά ο κ. Παππάς κατ επανάληψη αρνούταν να απαντήσει. «Ξέρω που ήσασταν την προηγούμενη Παρασκευή που δεν ήρθατε» είπε ο βουλευτής για να συνεχίσει « Δεν είχατε φόρτο εργασίας που είπατε. Εποπτεύατε τον ελαιοχρωματιστή στα γραφεία σας στη Συγγρού που έχετε με τον Σπίρτζη. Εκεί ήσασταν».

Ο κ. Παππάς χαρακτήρισε φαιδρότητες τους ισχυρισμούς του κ. Παναγούλη για να υπενθυμίσει «ήμασταν υποψήφιοι στο ίδιο ψηφοδέλτιο κ. Παναγούλη με συμφωνία που κι εσείς γνωρίζατε. Μετά γυρίσατε το βιολί και συνεχίζετε στα ίδια έδρανα. Συνεχίζετε να απολαμβάνετε τον βουλευτικό μισθό.  Εμείς τον Σεπτέμβριο ζητήσαμε την άποψη του λαού. Λόγω των εκλογών του Σεπτεμβρίου κάθεστε σε αυτό το έδρανο. Αφήστε τις μεγαλοστομίες. Για τα μαϊμού πτυχία αν έχετε κάτι συγκεκριμένο να το πείτε».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης