Γεννηματά: Η Κεντροαριστερά θα παίξει ρόλο στις εξελίξεις

Γεννηματά: Η Κεντροαριστερά θα παίξει ρόλο στις εξελίξεις

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε συντονισμό με το Ποτάμι και επανέλαβε την ανάγκη κυβέρνησης εθνικής ενότητας - Τον Μάιο η προγραμματική συνδιάσκεψη της Συμπαράταξης




Γεννηματά: Η Κεντροαριστερά θα παίξει ρόλο στις εξελίξεις
Με χαιρετισμό τιμής στη Μελίνα Μερκούρη ξεκίνησε την ομιλία της στη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ η κυρία Φώφη Γεννηματά, η οποία κατά την τοποθέτηση της εξαπέλυσε κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο διαχείρισης των κρίσιμων ανοιχτών ζητημάτων, κυρίως στο προσφυγικό. 

Βολές και κατά της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για στρατηγική -από πλευράς του Κυριάκου Μητσοτάκη - του ώριμου φρούτου, επιδιώκοντας να πέσει η κυβέρνηση για αναλάβει τις ευθύνες της. 

Κλείσιμο
Επανέλαβε το αίτημα για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, με σημαντικό ρόλο της κεντροαριστεράς, που θα έχει λόγο στις εξελίξεις, ενώ πρότεινε προγραμματική συνδιάσκεψη της Συμπαράταξης στα μέσα Μαΐου, όπου μέχρι τότε να έχει οριστεί το πολιτικό πλαίσιο με το οποίο το ΠΑΣΟΚ θα προσέλθει στο διάλογο.

Αναφερόμενη στο προσφυγικό, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για αδυναμία από πλευράς των υπουργών να λύσουν το πρόβλημα, υπογραμμίζοντας ότι είδαμε ένα απέραντο αλαλούμ και επανέλαβε ότι καθυστέρησε ο πρωθυπουργός να κάνει δεκτό το αίτημα της κυρίας Γεννηματά για σύγκλιση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών. 

«Τους απασχολεί μόνο πως θα μείνει η κυβέρνηση στην εξουσία πασει θυσία» δήλωσε και πρόσθεσε ότι οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδηγούν την Ελλάδα στο αδιέξοδο, «καθυστερεί η αξιολόγηση βυθίζοντας τη χώρα περαιτέρω. Ο ΣΥΡΙΖΑ φτωχοποίει τη μεσαία τάξη». Αναφερόμενη δε στο προσφυγικό τόνισε ότι οδηγούμαστε σε απομόνωση.

Υπογράμμισε ότι στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών έγιναν δεκτά τα περισσότερα αιτήματα στην εθνική γραμμή για το προσφυγικό και πως μετά τη συζήτηση υπήρξε παράγραφος που εκφράζει την αμφισβήτηση για το αν μπορεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει  το πρόβλημα, αυτό δεν ήταν μικροπολιτική. 

Σημείωσε επίσης πως είναι υποχρέωση μας να δείξουμε ανθρωπισμό και αλληλεγγύη απέναντι στους πρόσφυγες και ότι χρειάζεται μια πανστρατιά του πολιτικού κόσμου. 

Εξαπέλυσε βολές και κατά της ΝΔ τονίζοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει ξεκινήσει την ίδια στρατηγική του 2012 και αναφέροντας ότι «μετά τα Ζάππεια ο Σαμαράς έσυρε τη χώρα δυο φορές στις εκλογές».

Κατηγόρησε τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ακολουθεί την στρατηγική του ώριμου φρούτου, κάνοντας λόγο για απουσία υπευθυνότητας. Επανέλαβε την ανάγκη κυβέρνησης εθνικής ενότητας, τονίζοντας πως «όλοι μαζί μόνο μπορούμε» και συμπλήρωσε ότι «χρειάζεται εθνική συνεννόηση και να δοθεί λύση από αυτήν τη Βουλή». Εμείς μπορούμε να στηρίξουμε, χωρίς θέσεις και αξιώματα, υπογράμμισε και ξεκαθάρισε «εμείς δεν έχουμε τέτοιο καημό, για εμάς πάνω από όλα είναι η Ελλάδα». 

Τον Μάιο η προγραμματική συνδιάσκεψη για την Κεντροαριστερά

Για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και την κεντροαριστερά  η κυρία Γεννηματά τόνισε ότι χτίζουμε ξανά τη σχέση μας με την κοινωνία, ξεκινώντας με τη δημιουργία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ενώ δήλωσε ότι το εγχείρημα αυτό προχωρά και εκτίμησε ότι μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις. «Έχουμε ανοίξει πόλεμο με τον λαϊκισμό, θέλουμε ρεαλιστικές προτάσεις», τόνισε.

Η κυρία Γεννηματά πρότεινε να προσδιοριστεί η προγραμματική συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στα μέσα Μαΐου, και έστειλε εκ νέου μήνυμα συμπόρευσης, λέγοντας ότι είναι ανοιχτή και διαρκής η πρόσκληση σε πρόσωπα και κόμματα που κινούνται στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας. «Ο,τι είναι να γίνει να γίνει γρήγορα να μη μείνουμε σε μικροπολιτικές προσεγγίσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα χαιρέτισε τις αποφάσεις του συνεδρίου του Ποταμιού, επαναλαμβάνοντας την πρόταση που είχε κάνει για τη συμμετοχή στην όλη προσπάθεια. «Πάμε όλοι μαζί να δυναμώσουμε το ΠΑΣΟΚ, να δυναμώσουμε την κεντροαριστερά» δήλωσε η κυρία Γεννηματά. 

«Θα εισηγηθώ στο Συντονιστικό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που θα συνεδριάσει μέσα στην εβδομάδα, τον προσδιορισμό της Συνδιάσκεψης για τα μέσα Μαΐου» , δήλωσε χαρακτηριστικά η κυρία Γεννηματά και πρόσθεσε πως «ως τότε θα πρέπει να δώσουμε «σάρκα και οστά» στα Περιφερειακά μας όργανα, να περιλάβουμε ενεργά στελέχη από τα Κινήματα, την Αυτοδιοίκηση, τα επιμελητήρια, και τους νέους ανθρώπους και να διοργανώσουμε Ημερίδες διαλόγου για τα Προσχέδια του Προγράμματός μας με τους πολίτες και τους φορείς».  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης