Επαναφέρει το Grexit ο Σόιμπλε: Η Ελλάδα δύσκολα θα ανακάμψει χωρίς υποτίμηση του νομίσματος

Επαναφέρει το Grexit ο Σόιμπλε: Η Ελλάδα δύσκολα θα ανακάμψει χωρίς υποτίμηση του νομίσματος

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι το 2011 είχε προτείνει στον Βενιζέλο έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη για μερικά χρόνια, με αντάλλαγμα «τεράστια» βοήθεια - Τι αποκαλύπτει ο Βενιζέλος

Επαναφέρει το Grexit ο Σόιμπλε: Η Ελλάδα δύσκολα θα ανακάμψει χωρίς υποτίμηση του νομίσματος
Σε μια σειρά από νέες προκλητικές δηλώσεις για την χώρα μας προχώρησε την Tετάρτη ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος εμμέσως επανέφερε το θέμα του
Grexit!

Μιλώντας σε εκδήλωση στο Αμβούργο, ο κ. Σόιμπλε εξέφρασε την άποψη ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε «πονέσει» μια φορά τους Έλληνες και θα είχε αποφευχθεί αυτή η «ατέλειωτη επίπονη διαδικασία» που βιώνει τώρα ο ελληνικός λαός.

Όπως εξήγησε, το Grexit θα έπληττε μία φορά τη χώρα και έτσι οι Έλληνες πολίτες θα γλίτωναν την ατελείωτη διαδικασία των σκληρών μέτρων.
Κλείσιμο

Την ίδια ώρα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως η Ελλάδα δύσκολα θα ανακάμψει χωρίς υποτίμηση, ωστόσο, δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την εκτίμησή του αυτή.

«Είναι δύσκολο να λύσει τα οικονομικά της προβλήματα χωρίς το εργαλείο της υποτίμησης του νομίσματος», φέρεται να δήλωσε, ενώ ανέφερε μάλιστα ότι το 2011 είχε πει στον πρώην Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, ότι θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη για μερικά χρόνια, με αντάλλαγμα με μια «τεράστια» βοήθεια. 

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Σόιμπλε αναφέρθηκε επίσης στην χώρα μας λέγοντας -μεταξύ αστείου και σοβαρού- ότι αν η Ελλάδα καταφέρει να βγει κάποια μέρα από την κρίση, οι Έλληνες θα πρέπει να του στήσουν ανδριάντα! 

Μεταξύ άλλων, ο Γερμανός αξιωματούχος δήλωσε επίσης πως η Ευρώπη χρειάζεται έναν κοινό στρατό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης