Οι συναντήσεις Τσίπρα με Φώφη και Κουβέλη τροφοδοτούν τα σενάρια για συνεργασίες

Σε εξέλιξη η συνάντηση με Γεννηματά, με αντικείμενο το προσφυγικό - Μία ώρα μετά βλέπει Κουβέλη - Ο Λεβέντης επαναφέρει την πρότασή του για κυβέρνηση συνεργασίας

Οι συναντήσεις Τσίπρα με Φώφη και Κουβέλη τροφοδοτούν τα σενάρια για συνεργασίες
Δυο κρίσιμες συναντήσεις έχει σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, που δέχεται στο Μέγαρο Μαξίμου στη μία το μεσημέρι την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
Φώφη Γεννηματά και μία ώρα αργότερα, στις 14:00 τον επικεφαλής της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη.

Η Φώφη Γεννηματά, που ζήτησε τη συνάντηση από τον πρωθυπουργό με αντικείμενο το προσφυγικό, αναμένεται να αναφερθεί στην ανάγκη εθνικής στρατηγικής στο πρόβλημα προκειμένου η χώρα να μην βρεθεί εκτός Σένγκεν, αλλά και προκειμένου να μην μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών. Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μάλιστα, θα ανακοινώσει και τη λήψη πρωτοβουλιών προς τους Ευρωπαίους Σοσιαλδημοκράτες, ώστε να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος.
Κλείσιμο

Με τον Φώτη Κουβέλη ο Αλέξης Τσίπρας θα θελήσει να σηματοδοτήσει το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς όμορες πολιτικές δυνάμεις. 


«Επιστρέφουν» τα σενάρια εκλογών: Μπλόφα ή αδιέξοδο;
Εν τω μεταξύ «φουντώνει» ξαφνικά στο παρασκήνιο η φημολογία περί πρόωρων εκλογών, εφόσον η κυβέρνηση δεν καταφέρει να καταλήξει σε έναν έντιμο συμβιβασμό με τους δανειστές για το ασφαλιστικό και παράλληλα οι κοινωνικές κινητοποιήσεις εξακολουθήσουν να την πιέζουν αφόρητα.

Τα σενάρια αυτά καλλιεργούνται και διακινούνται και εξ αντικειμένου, από διάφορες πλευρές, που προσπαθούν να εκτιμήσουν τις πιθανές εξελίξεις, με δεδομένο το εκρηκτικό πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό σκηνικό.

Ωστόσο, προκαλεί ερωτήματα και «υποψίες» η -μάλλον απαθής- στάση κυβερνητικών στελεχών απέναντι στη σχετική φημολογία. Μία επιμελώς διάχυτη «απάθεια», που περισσότερο ενισχύει παρά, ως οφείλει κάθε κυβέρνηση να κάνει, κλείνει τη συζήτηση.

Υπάρχουν, δε, πληροφορίες που αναφέρουν ότι συνεργάτες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και κορυφαίοι υπουργοί «φλερτάρουν» με την ιδέα της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, εφόσον η κυβέρνηση κληθεί, υπό την πίεση του ΔΝΤ, να ψηφίσει πιο ακραία μέτρα από αυτά που περιλαμβάνει η πρότασή της για το ασφαλιστικό και ταυτόχρονα δεν βρει την παραμικρή πολιτική ή κοινωνική συναίνεση στο εσωτερικό.

Διαβάστε όλο το αναλυτικό ρεπορτάζ ΕΔΩ


Ο Λεβέντης επαναφέρει την πρότασή του για κυβέρνηση συνεργασίας
Την πρότασή του για κυβέρνηση συνεργασίας με τη συμμετοχή και της ΝΔ, με χρονικό ορίζοντα 2 ετών, επανέφερε σήμερα ο Βασίλης Λεβέντης. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε ότι το κόμμα του δεν θα συνεργαστεί μόνο του με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Μόνο μια οικουμενική κυβέρνηση αν πάει στο εξωτερικό θα επιτύχει χαλάρωση του προγράμματος» εκτίμησε. 

Υποστήριξε πως με το ασφαλιστικό ο κ. Κατρούγκαλος χτυπάει τους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ προστατεύει τους δημόσιους υπαλλήλους.

Σε ότι αφορά το θέμα των τηλεοπτικών αδειών είπε ότι η κυβέρνηση έχει ως στόχο να κλείσει κανάλια. «Σε ποια χώρα της Ευρώπης έκλεισαν κανάλια που λειτουργούν 30 χρόνια. Σε κάθε έναν καναλάρχη λένε εσύ θα πάρεις άδεια, ενώ συνολικά οι άδειες είναι μόνο τέσσερις. Οι υπουργοί παίζουν ρόλο παπατζή» ανέφερε και πρόσθεσε: «Εγώ ξέρω ότι άδειες θα πάρουν ο Βαρδινογιάννης, ο Κυριακού, ένας Τούρκος και η Αγγελοπούλου. Δηλαδή πάνε να κλείσουν τον ΣΚΑΪ τον Αlpha και το Τv Μακεδονία και εγώ θα τους στηρίξω;».

Διερωτήθηκε επίσης για ποιον λόγο θα δώσει τις άδειες το Υπουργικό Συμβούλιο και όχι το ΕΣΡ, το οποίο καταργούν. «Θα τις δώσουν δηλαδή οι Καμμένοι και οι άλλοι. Αυτοί δεν είναι το Υπουργικό Συμβούλιο» πρόσθεσε ο κύριος Λεβέντης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης