Αποχαιρετώντας το 2015: Οι 10 κωλοτούμπες της χρονιάς

Τα πισωγυρίσματα του Αλέξη Τσίπρα σημάδεψαν ανεξίτηλα τον ελληνικό λαό που τον εμπιστεύτηκε, για να βιώσει εντέλει ένα τρίτο χειρότερο μνημόνιο και νέους φόρους

Είτε λόγω σύγχυσης, επιπολαιότητας και ανεπάρκειας, είτε επειδή απλώς ο άκρατος προεκλογικός λαϊκισμός συγκρούστηκε μετωπικά με την πραγματικότητα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. αναγκάστηκε να δείξει την ευλυγισία της: τα πισωγυρίσματα και οι παλινωδίες του Αλέξη Τσίπρα και των συνεργατών του χάραξαν μια εθνική πολιτική που πολύ συχνά έμοιαζε να χαράσσεται με αλλεπάλληλες κωλοτούμπες.


Από τη Μόσχα στον Ολαντρέου, στις Σκουριές και τις περικοπές μισθών...για να μη μειωθούν οι στρατιωτικές δαπάνες

Από τις προσδοκίες για τη χρηματοδότηση-διάσωση που θα ερχόταν από τη Μόσχα και το «ξανθό γένος» έως την πάλαι ποτέ χλεύη για τον «Ολαντρέου», που μετατράπηκε σε υποκλίσεις και εναγκαλισμούς Τσίπρα - Ολάντ
, η κυβέρνηση έχει στο ενεργητικό της πολυπληθείς και πολυποίκιλες κωλοτούμπες και ετοιμάζεται για ακόμη περισσότερες. Σε αυτό το πλαίσιο εξηγούνται φαινόμενα όπως η φορολόγηση των αγροτών και οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αλλά και η επάνοδος στην κυριολεξία (τρόικα, μνημόνιο), αντί των ευφημισμών τους (θεσμοί, πρόγραμμα).Οι προεκλογικοί λεονταρισμοί με το σαματατζίδικο κλείσιμο των Σκουριών ακυρώνονται σιωπηρά και τεχνηέντως, ο ΑΔΜΗΕ προχωρά προς την ιδιωτικοποίηση-ταμπού της ΔΕΗ, ο κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης παραιτήθηκε για λόγους ηθικής τάξης αφού όμως ψήφισε το μνημόνιο, ενώ ο κ. Καμμένος μπορεί να γράψει στη διαθήκη του ότι, όταν χρειάστηκε, έβαλε τον φίλο και εταίρο του στην κυβέρνηση κ. Τσίπρα να καταπιεί τα ίδια του τα λόγια όταν εξήγγειλε περικοπές στις στρατιωτικές δαπάνες. Ο δε κ. Καμμένος, ο οποίος πάλεψε και κέρδισε την απρόσκοπτη χρηματοδότηση για τα αεροπλάνα-σαπάκια του, παρά τον φυσικό του όγκο, εξετέλεσε άψογα την άσκηση της κυβίστησης παραμένοντας αμετακίνητος στη θέση του ακόμη και αφού επιβλήθηκε η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, κάτι που ο ίδιος χαρακτήριζε αιτία αυτόματης αποχώρησής του από την κυβέρνηση.


Παράλληλο πρόγραμμα: Άρον άρον απόσυρση

Κάθε συζήτηση περί «παράλληλου προγράμματος» δεν είναι τίποτε άλλο από μια προσπάθεια δικαίωσης της προαιώνιας ελληνικής κουτοπονηριάς. Κατά την επική φράση του κ. Νίκου Φίλη, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. υπέγραψε ένα μνημόνιο 86 δισ. εν είδει ελιγμού. Πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, ακόμη και ο υποτιθέμενος ορθολογιστής Ευκλείδης Τσακαλώτος απηύθυνε έκκληση στον ελληνικό λαό να ψηφίσει ξανά ΣΥΡΙΖΑ ώστε να «υλοποιήσουμε το παράλληλο πρόγραμμα».

Ο λαός, ως έναν βαθμό, ανταποκρίθηκε, περιμένοντας την εφαρμογή των αντισταθμιστικών μέτρων που θα έπαιρνε η κυβέρνηση για να απαλύνει το άχθος του μνημονίου. Ομως, όπως ήταν εξαρχής δεδομένο, στο παράλληλο πρόγραμμα που προσπάθησε να θεσμοθετήσει η κυβέρνηση, οι δανειστές απάντησαν απλώς: «Αν το εφαρμόσετε, ξεχάστε τη δόση του 1,1 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο». Οπότε ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης, με τη μορφή του οποίου ταυτίστηκε η προώθηση του παράλληλου προγράμματος, υποχρεώθηκε σε άτακτη υποχώρηση και, παρά το σεβάσμιον της ηλικίας του, σε μια άψογα εκτελεσμένη πλην ατιμωτική κυβίστηση. Το «παράλληλο» αποσύρθηκε ελάχιστες μόνο ώρες μετά την υποβολή του και, πιθανότατα, θα παραμείνει για πάντα ένα από τα θνησιγενή σπέρματα της παρούσας κυβέρνησης. 


Εκλογές: Αλλο ένα ΟΧΙ  που έγινε ΝΑΙ

Στις 10 Αυγούστου η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών. Στις 20 Σεπτεμβρίου οι Ελληνες προσέρχονταν στις κάλπες επί της ουσίας για να συντρέξουν τον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έπρεπε να απαλλαγεί από τα ατίθασα, συνεπή αριστερόφρονα στελέχη του. Ο κ. Τσίπρας ξεφορτώθηκε τις περιττές περισπάσεις, για το περιττό, όμως, των εκλογών άφησε να προβληματίζονται ηγέτες παρατάξεων όπως η Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι, κόμματα τα οποία απογυμνώθηκαν και εξετέθησαν, εξ ου και εισήλθαν σε φάση εσωτερικής κρίσης. 


Πρόσφυγες: Κατάργηση Σένγκεν όποτε βολεύει

Επί Τασίας Χριστοδουλοπούλου οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που έφταναν στην Ελλάδα λίγο-πολύ ήταν προικισμένοι με ικανότητες φακίρη, εφόσον «εξαφανίζονταν», αφού προηγουμένως «λιάζονταν». Ομως, η χίπικη και απολύτως ελευθεριακή προσέγγιση στην αντιμετώπιση ενός τεράστιου προβλήματος από την αρμόδια αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής της αρχικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προσφερόταν επίσης για μια ακόμη πιο επικίνδυνη ερμηνεία: χρησιμοποιώντας το άνοιγμα των συνόρων ως απειλή αντιποίνων, ο κ. Πάνος Καμμένος τον περασμένο Απρίλιο διεμήνυε στους Ευρωπαίους ότι αν δεν σταματήσουν το οικονομικό bullying στην Ελλάδα, κύματα μεταναστών από τη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων και τζιχαντιστών, θα πλημμύριζαν τη Δύση με τις ευλογίες του ελληνικού κράτους που θα τους χορηγούσε, πάντα κατά τον ηγέτη των ΑΝ.ΕΛ., ταξιδιωτικά έγγραφα. 

Μετά το μακελειό στο Παρίσι, την υπερδιόγκωση της μεταναστευτικής ροής και την πίεση που δέχτηκε η Ελλάδα για να φυλάξει τα σύνορα της Ευρώπης, η ελληνική κυβέρνηση αναγκάστηκε να εγκαταλείψει άρον άρον τα όποια εναλλακτικά δόγματα για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Υπουργοί (Γιάννης Μουζάλας, Νίκος Τόσκας) έφτασαν να ικετεύουν μέσω επιστολών τους προς την Κομισιόν να μην αποβληθεί η χώρα από τη Συνθήκη Σένγκεν. 


ΕΝΦΙΑ: Ο «φόρος-έκτρωμα» καλά κρατεί...

Πριν από την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο ΕΝΦΙΑ ήταν ένας «φόρος παράλογος», ένας «φόρος-αίσχος», ένα «παράνομο και άδικο έκτρωμα» κ.ο.κ., το οποίο θα αποκαθιστούσε αμέσως η κυβέρνηση υπό τον κ. Τσίπρα.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, μάλιστα, δίνοντας πρώτος το παράδειγμα της αντίστασης και της ανυπακοής, άλλοτε δήλωνε δημοσίως ότι δεν θα πλήρωνε τον ΕΝΦΙΑ που του αναλογούσε, άλλοτε ότι θα κατέθετε ισόποση δωρεά στο ΚΕΘΕΑ, άλλοτε ότι δεν είναι καν υπόχρεος εφόσον διαμένει σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα κ.λπ.

Πέρα από την «παχυσαρκία» των λέξεων, ο ΕΝΦΙΑ, σχεδόν μετά από έναν χρόνο διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο παραμένει και δαγκώνει εκατομμύρια Ελληνες αδιακρίτως, αλλά ανθίσταται σε οποιαδήποτε προσπάθεια εξορθολογισμού του (όπως ο συντονισμός του με τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων). Και, εντελώς αμείλικτος, ο ΕΝΦΙΑ δείχνει τα δόντια του ακόμη και στο Χαμόγελο του Παιδιού.


Κόκκινα Δάνεια: Σε ιδιώτες, πριν αλέκτορα...

Περήφανο μπαϊράκι και κάρφος στο μάτι των δανειστών ήταν για την πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η ευνοϊκή για τους οφειλέτες του Δημοσίου ρύθμιση των 100 δόσεων. Ομως, μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου, το μέτρο αποδυναμώνεται σημαντικά και πιθανώς οδεύει προς ακύρωση στην πρακτική του εφαρμογή. Διότι πλέον οποιαδήποτε καθυστέρηση, έστω και λίγων ημερών, συνεπάγεται τον αυτόματο αποκλεισμό του οφειλέτη από τη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Συμβολικό Βατερλό για την κυβέρνηση και την όποια αριστεροσύνη της είναι και η υποχρεωτική εκποίηση των κόκκινων δανείων σε τρίτους - εν προκειμένω στα αδυσώπητα distress funds. Εάν δε στα funds περάσουν και τα στεγαστικά δάνεια, τότε θα ολοκληρωθεί -και όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα δομικά του ιδεολογήματα, αλλά και για μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού- μια άνευ προηγουμένου πανωλεθρία.


Συναίνεση: Τότε αποχωρούσε, τώρα εκλιπαρεί

Μεταξύ οργής και απογοήτευσης κινήθηκε συναισθηματικά ο πρωθυπουργός αποχωρώντας από το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, το οποίο συγκάλεσε στις 28 Νοεμβρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Πάντως, ο κ. Τσίπρας κακώς εξεπλάγη, εφόσον μόλις πριν από δύο μήνες ήταν ο ίδιος που εξαπέλυε το εμπρηστικό προεκλογικό δίλημμα «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν». Το εκκρεμές των δικών του διαθέσεων μπορεί να εκτελεί τις αιωρήσεις του ανάμεσα στην πόλωση και την έκκληση για υπερκομματική συσπείρωση.


Μνημόνιο: Δεν το ’σκισε, το φούσκωσε στα 86 δισ. 

Με ένα πρόγραμμα που διασωληνώνει την ελληνική οικονομία μεταγγίζοντας 86 δισ. ευρώ, αλλά με παράλληλη αφαίμαξη του λαού με βαριά φορολογικά και άρα υφεσιακά μέτρα, χωρίς καμία ρητή αναφορά στη μείωση του χρέους, θα μπορούσε κανείς να πει ότι τα συγκυβερνώντα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. πρέπει να κοιταχτούν καλύτερα στον πολιτικό καθρέφτη. Διότι, εκ των πραγμάτων, δεν δικαιούνται επ’ ουδενί να αυτοαποκαλούνται «αντιμνημονιακά» και να μεταχειρίζονται τη μαχητική ρητορική περί «σκισίματος των μνημονίων», χάρη στην οποία έπεισαν τους ψηφοφόρους τους.

Το τρίτο κατά σειρά και πρώτο «αριστερό» μνημόνιο υπογράφτηκε σχεδόν στα τυφλά και αφού ο κ. Τσίπρας συνειδητοποίησε με τρόμο ότι ένα παιχνίδι που του είχε παρουσιαστεί ως αδύνατον να χαθεί, ως «win-win», κατά τον προσφιλή όρο του Γιάνη Βαρουφάκη, είχε οδηγήσει την Ελλάδα στον όλεθρο. Ομως, ακόμη δονούσε την ατμόσφαιρα ο απόηχος από τη διάπυρη προεκλογική ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ περί κατάργησης -και δη με ένα και μόνο νομοθέτημα, εν είδει ροπάλου- των ολέθριων μνημονιακών μέτρων.Επιπλέον, μεσολάβησε ένα δημοψήφισμα που έδειξε ότι σε επιβλητικό ποσοστό σχεδόν 62% οι Ελληνες, αγέρωχοι και ανυπότακτοι σαν υπερασπιστές του μυθικού γαλατικού χωριού, δεν το είχαν σε τίποτα να συγκρουστούν με την Ευρώπη της λιτότητας, χωρίς να υπολογίζουν ακόμη και την έξωση από την Ευρωζώνη. Κι έτσι πάνοπλος ο κ. Τσίπρας απλώς πήγε στις Βρυξέλλες, ψέλλισε στις μεγάλες δυνάμεις κάτι σαν «ο λαός μου είπε “Οχι”, αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης», ώστε τελικά ο ίδιος να πει «Ναι» στο τρίτο Μνημόνιο. Το οποίο εξέπληξε ακόμη και τους δανειστές, εφόσον ήταν πολύ χειρότερο από τη δική τους πρόταση, αυτήν που οι Ελληνες έστειλαν με την ψήφο τους πανηγυρικά στον αγύριστο την κοσμοϊστορική εκείνη Κυριακή 5 Ιουλίου.


ΦΠΑ: Από τα σουβλάκια στο κρασί, 23% δρόμος...

Δεν ήταν μία, ήταν πολλαπλές οι κωλοτούμπες στο σίριαλ «αύξηση ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση». Και μάλλον έγιναν ομαδικώς, εφόσον σε αυτή την επίδειξη πανικού και προχειρότητας συμμετείχαν πρόθυμα τρεις διαφορετικές κυβερνήσεις, οι δύο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. αλλά και η υπηρεσιακή που μεσολάβησε. Ο ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση πέρασε από το βόειο κρέας και τα σουβλάκια με πιπεριά ή χωρίς καθώς, μετά τη γενική κατακραυγή, η κυβέρνηση άρχισε να αναζητά οπουδήποτε εναλλακτικούς στόχους για την εφαρμογή του.

Υστερα από μήνες αβεβαιότητας, πρόστιμα που επιβλήθηκαν και διαγράφηκαν κ.λπ., ο φόρος κατέληξε στο κρασί και τον ΟΠΑΠ. Προηγουμένως, όμως, είχε κάνει εκατομμύρια Ελληνες οικογενειάρχες να τρελαθούν από ανησυχία καθώς δεν μπορούσαν να υπολογίσουν ούτε καν τα σχολεία και τα φροντιστήρια των παιδιών τους... Εκείνος που δεν είχε τον παραμικρό ενδοιασμό ήταν, βέβαια, ο πρωθυπουργός, ο οποίος δεν εμπιστεύεται την πνευματική καλλιέργεια των γιων του σε δημόσια, αλλά σε δύο από τα πλέον φημισμένα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια. 


Περιφερειακά αεροδρόμια: Στο σφυρί με... πόνο ψυχής!

«Η διαδικασία ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων θα διακοπεί», διακήρυττε τον περασμένο Ιανουάριο ο τότε νέος υπουργός Οικονομίας (κ.λπ.) Γιώργος Σταθάκης. Λίγο πριν εκπνεύσει το 2015, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. έβαλε τη σφραγίδα και την υπογραφή της στην εκποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, βεβαίως με τον αναπόφευκτο «πόνο ψυχής» τον οποίο θέλησε να μοιραστεί με το Πανελλήνιο ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης. Αν και συντετριμμένη, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να συμμορφωθεί με τη μνημονιακή υποχρέωση που η ίδια ανέλαβε επισήμως το καλοκαίρι, σύμφωνα με την οποία προβλέπονται εκτεταμένες -και ξορκισμένες κατά τον ΣΥΡΙΖΑ- ιδιωτικοποιήσεις επιχειρήσεων του Δημοσίου. 


ΔΝΤ: Από το «γκόου μπακ» στο «γουέλκαμ»

Στην ελληνική εκδοχή της έννοιας «αποδέχομαι, υπογράφω και τιμώ την υπογραφή μου» μυούνται οι διεθνείς δανειστές της Ελλάδας εξαιτίας της όψιμης εξέγερσης της κυβέρνησης ενάντια στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ασχέτως προς την ουσία, ανεξαρτήτως δηλαδή αν η δυσανεξία του κ. Τσίπρα και του επιτελείου του στο ΔΝΤ είναι δικαιολογημένη, παραμένει γεγονός αναπόδραστο και ανεπίδεκτο τροποποιήσεων το ότι ο ίδιος ως πρωθυπουργός αποδέχτηκε την εμπλοκή του Ταμείου. Με τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου ο κ. Τσίπρας συμφώνησε «στην παρακολούθηση και χρηματοδότηση» και μάλιστα υπό τον όρο ότι «η Ελλάδα θα ζητήσει τη συνέχιση της στήριξης από το ΔΝΤ» στο τρίτο μνημόνιο.

ΣΧΟΛΙΑ (70)

chrisAK

Η εκκλησία δεν είναι Αλ Τσαντίρι, τι πήγες να κάνεις εκεί [...] [...]. Τώρα είδαν αυτές η γριούλες που σε αγκάλιαζαν στην Δραπετσώνα ότι δεν έκανες ποτέ τον σταυρό σου? Θα σε μαυρίσουν και έτσι και αλλιώς. [...] τσίμπλα και όλη η συμμορία Σύριζα, κάνατε την Ελλάδα και τους πολίτες κλοτσοσκούφι και περίγελο του πλανήτη. Ακόμη και οι [...] της Cucci γελοιοποιούν την Ιστορία μας. Να φύγετε, όλοι σας στον αγύριστο. Να [...], [...].

Μιχάλης

Πραγματικά, αυτό που ζήσαμε τον τελευταίο χρόνο, μόνο στα όνειρα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι ήταν δυνατό να συντελεστεί. Ο Τσίπρας δυστυχώς αποδείχθηκε ο μεγαλύτερος λαϊκιστής της Ελλάδας μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ξεπέρασε και τον μακαρίτη Αντρέα ο οποίος φαίνεται ότι είναι το είδωλο του Αλέξη. Μέχρι και την φωνή του έχει αλλάξει για να μοιάζει στον Αντρέα. Η δήθεν αριστερά μετά τις παλινωδίες 7-8 μηνών συγκρούστηκε με την πραγματικότητα και έγινε μνημονιακή. Τελεία και παύλα. Αυτά που έλεγε 5 χρόνια βρίζωντας τους πάντες γερμανοτσολιάδες και υπόδουλους ήταν μόνο και μόνο για να πάρουν τις καρέκλες. Με τον Καμμένο τους ενώνει μόνο η καρέκλα και τίποτα άλλο. Η Ελλάδα δεν έχει καμία ελπίδα και καμία προοπτική. Οδεύει στην απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση. Κανένα σχέδιο, κανένα σοβαρό πλάνο εθνικής ανάπτυξης και επενδύσεων για νέες θέσεις εργασίας. Κράτος γίγαντας, αναποτελεσματικό και πανάκριβο για τις υπηρεσίες που παρέχει. Μια χώρα πτωχευμένη οικονομικά, πνευματικά, αξιακά και στο τέλος εθνικά. Ένας λαός μαθημένος στην μικροδιαφθορά, στην αναξιοκρατία, την ρεμούλα δεν μπορεί να έχει μέλλον. Μας αρέσει να ακούμε ψέματα και λαϊκιστές. Δεκαετίες αυτούς εκλέγαμε. ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΤΟ 2016. Θα πεινάσουμε όλοι σε λίγο καιρό και κανα εκατομμύριο με τα λεφτά στο εξωτερικό θα περνάνε καλά εις βάρος των υπολοίπων 10 εκατομυρίων. Αυτή θα είναι η Ελλάδα του μέλλοντος.

Tsak

Αχ ρε Μιχάλη μόνο να ήταν ψέματα αυτά που λες!!. Λοιπόν, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Never again!!

ημαρτον ρε πατριωτες..

Βλεπω και εδω, αλλα και εξω στον κοσμο να τσακωνονται οι δεξιοι με τους συριζαιους. Εεεε!!!!! Ημαρτον ρε Ελληνες !!!! Δεν μπορω να το πιστεψω οτι δεν μπορειτε ακομα να καταλαβετε οτι ολο το πολιτικο συστημα μας ΕΜΠΑΙΖΕΙ, ΜΑΣ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ και ιδιαιτερα αυτα που κυβερνησαν και κυβερνουν συμπεριφερονται σαν επιχειρησεις και αντιμετωπιζουν τον πολιτη σαν πελατη και διαφημιζουν την πραγματια τους ολοι προεκλογικα για να τον κλεβουν μετεκλογικα. Αποδειξη των λογων μου ειναι τα τοσα δις χρεος που μας φορτωσαν στη πλατη και μας λενε εκβιαστικα να πληρωσουμε. ΔΗΛΑΔΗ ΑΛΛΟΣ ΠΗΔΑΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ!! Και μη βρεθουνε τωρα καποιοι συριζαιοι να πουνε οτι ο τσιπρας δεν μας χρεωσε γιατι θελω να τους πληροφορησω οτι ο αλεξακης μας χρεωσε 86 δις για τρια χρονια για να κατσει και αυτος στη καρεκλα. Και αυτα ειναι ξεχωρα απο τα ξεπουληματα της δημοσιας περιουσιας που εχει συμφωνησει με τους ξενους τοκογλυφους. Με λιγα λογια τα ΜΑΓΑΖΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ. Αφηστε λοιπον τους ανουσιους τσακωμους και ας κοιταξουμε ολοι να ελευθερωσουμε την ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ απο τα δεσμα των μνημονιων και των τοκογλυφων. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Νικος

Ο αμορφωτος κωλοτουμπας

Apo tin Kypro

Theorousa ton Elliniko lao pio ORIMO.Tin patise 3 fores se ena hrono .Sas efhomai me ton neo hrono na min to xanapathete.LYPITHITE tis nees genies pou erhontai.PARTE PARADEIGMATA apo tin Kypro.Kali Nea Hronia.

....

Σου υποσχόμαστε να ψηφίσουμε ΝΔ ώστε όλα αυτά να μη συμβαίνουν. Είναι γνωστό βέβαια ότι η ΝΔ δεν ευθύνεται για τίποτα από όλα αυτά!!!

Petros

Ektos tu oti o Ellinas psifise 3 fores Tsipra, erxetai twra kai vgazei prwto ton xondro kai moustakali Meimaraki pu ine gia tavernoula ouzo kai tavlaki.. Diladi 4o lathws.. O simerinos Ellinas ine gia ta skoupidia......

Απολογισμός

Ακόμα πιο σημαντικές από τις κωλοτούμπες ήταν οι καταστροφικές ανατροπές της πιο ανίκανης και καταστροφικής κυβέρνησης λόγω της μόλις 10μηνης παραμονής της στην εξουσία (συγκρινόμενη μόνο με την κατατροφική χούντα του Ιωαννίδη που μέσα σε οκτώ μήνες κατέστρεψε την Κύπρο και διχοτόμησε το νησί). Η καταστροφικότατη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατάφερε από την πλευρά της να προκαλέσει την κατάρρευση της αξιοπιστίας και της διεθνούς εικόνας της χώρας (π.χ. "κόντρες" για εσωτερική κατανάλωση κατά καιρούς με Τσεχία, Γερμανία, Ισπανία, Εσθονία, Λετονία, Φινλανδία, Λιθουανία, Εσθονία, Αυστρία, Ολλανδία, κλπ), να κάνει τη χώρα και, έμμεσα, και τους ψηφοφόρους τους γελοιογραφίες για την τέρψη όλης της υφηλιου με τους παλιάτσους, αδιάβαστους και αμόρφωτους κυβερνώντες μας, να μετατρέψει την ανάπτυξη σε ύφεση (μας ξαναγύρισε σε ύφεση!!! εγκληματικό!!!), ενώ συγχρόνως να προκαλέσει νέα κατάρρευση των δημόσιων εσόδων, την απώλεια των καταθέσεων από το τραπεζικό σύστημα (απίστευτος συνδυασμός!), το συνεχές σφυροκόπημα του ιδιωτικού τομέα με υπερφορολόγηση, το κλείσιμο των τραπεζών, την κατάργηση της αξιολόγησης (όπου είχε νομοθετηθεί), την καταστροφή της παιδείας, την επαναφορά της πλήρους κομματοκρατίας και αναξιοκρατίας και την πλημμύρα της χώρας (και της ΕΕ) με λαθρομετανάστες (μετά το ηλίθιο κλείσιμο των κέντρων Δένδια και την ελεύθερη διάβαση των συνόρων μας για όποιον γουστάρει, δημιουργώντας έτσι τρομακτικά κίνητρα λαθρομετανάστευσης στους πληθυσμούς όλων των φτωχότερων χωρών Ασίας και Αφρικής, και ακόμα από το ταχέως αναπτυσσόμενο Μαρόκο!). Και καμμιά άλλη κυβέρνηση στο παρελθόν δεν κατάφερε (δανειζόμενη πάλι από τις επόμενες γενιές) να δημιουργήσει δεκάδες δις νέες δανειακές ανάγκες για να συνεχίζει να κατασπαταλάει πολύτιμο δημόσιο χρήμα με ηλίθιο τρόπο (π.χ. ξανάνοιγμα των ΕΡΤ, δημοτικές αστυνομίες, στρατιές συμβούλων και συνεργατών βουλευτών, καθαρίστριες - στελέχη του υπ. οικονομικών, υπερωρίες για κομματικά στελέχη πληρωμένες από το δημόσιο, αναδρομικά συνταξιούχων βουλευτών, κλπ).

Πολύ σωστά !

Και υπάρχουν ακόμη πολλά που έγιναν και που ετοιμάζουν οι απόφοιτοι της γιάφκας. Είναι οι επιθέσεις στην κοινωνία μέσω της παιδείας, της κατάρρευσης του κράτους και της υγείας αλλά και της ασφάλειας των πολιτών. Οι κωλοτούμπες αναφέρονται σε οικονομικά ζητήματα κυρίως. Οι πιό πέρα καταστροφές υποδουλώνουν τη χώρα σε ένα άλλο καθεστώς που το ξεχάσαμε στην Ευρώπη μετά την κατάρρευση του κομμουνισμού. Να μην υποτιμούμε τους νόμους που έγιναν για να ευνοήσουν τρομοκράτες, υπονομεύουν την ασφάλεια με την κατάργηση των φυλακών ασφαλείας. Η αξιολόγηση εξαφανίστηκε στα πάντα και δείχνει που θέλουν να πάνε το κράτος. Οι προσλήψεις δείχνουν την αντίληψη για το κομματικό κράτος. Η επίθεση στην ελεύθερη οικονομία και η έλλειψη οποιασδήποτε στρατηγικής για να ξανασταθεί η χώρα με ανάπτυξη προκαλεί τεράστιες ζημίες κάθε μέρα που περνάει. Το χρέος θα διογκώνεται και η Ευρώπη θα πείθεται όλο και περισσότερο οτι αυτή η χώρα δεν ανήκει στη τεράστια προσπάθεια ενοποίησης κρατών με διαφορετικές ιστορίες σε μιά ένωση για την Κατανόηση, την αλληλλεγγύη και την ανάπτυξη. Η ΕΕ είναι το μεγαλύτερο έργο ειρηνοποίησης της ιστορίας απειλείται από έναν ηγέτη της κωλοτούμπας...

Πιο σοφοί το 2016;

Απλά προτιμήσαμε το σανό απο το σαξές στόρυ. Ένα Θεός ξέρει ποιος θα είναι ο επόμενός λαϊκιστής που θα ψηφίσει ο σοφός προβατολαός! Τουλάχιστον δοκιμάσαμε την Αριστερά, που μας τα είχε πρήξει εδώ και δεκαετίες, και μπουχτήσαμε στα βαφτίσια και την αξιοπρέπεια!

....

Αριστεροί είμαστε ρε μεγάλε....όχι θεοί να κάνουμε θαύματα! Και ο Χριστός ο ίδιος να ήταν πρωθυπουργός τώρα η συμφορά που παράτησε η χολεριασμένη δεξιά δεν μαζεύεται!! Η παρακαταθήκη σας στη χώρα είναι αυτό που βιώνουμε!!! Και έχετε και το θράσος (γιατί για θράσος πρόκειται) να κάνετε και τους τιμητές υπεράνω κάθε ευθύνης και ταχαμ ταχαμ αφ'ύψηλού. Είστε τυχεροί που ο λαός απλά σας καταψήφισε 3 φορές φέτος γιατί κανονικά έπρεπε να σας στειλιαρώνει δημοσίως. Θες να σου τραβήξω ένα κατεβατό από σκάνδαλα και ρεμούλες από τη βρωμερή και τρισάθλια δεξιά??? Ακού αγοράκι....ο καιρός της ελληνιαριας και του πουλάω τρελίτσα δωρεαν και διάφορα σουξα μουξα έχει περάσει...Οπότε μη κάνεις και πολύ τον τιμητή των πραγμάτων γιατί έρχονται και ξανάστροφες μέσα στα μάτια.

δημητρης

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ.Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.ΤΩΡΑ ΑΣ ΜΗΝ ΚΛΑΙΕΙ. ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΥΝΙΚΟΙ ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΟΥΝΑΝΕ

Κωλοτουμπα

Δε ντρέπομαι για τη κωλοτουμπα του Τσίπρα που πήρε το όχι και το έκανε ναι. Ντρέπομαι που ο λαός αυτός τον ψήφισε μετά απο αυτό.

....

Εγω θα ντρεπόμουν αν ήμουν εσυ! γιατί και δεξιός χαμένος είσαι (το λιγότερο) και ακόμα δεν έχεις καταλάβει τι σημαίνει να φας 3 εκλογικές σφαλιάρες...Δεν είναι τυχαίο γεγονος οι τρείς φορές...Δείχνει την απέχθεια του κόσμου προς όλα αυτά τα λαμόγια που του καταστρέψαν τη ζωή τόσα χρόνια. Αν εσύ ακόμα αγαπάς αυτά τα λαμογια της δεξιάς ή λαμόγιο είσαι και έτρωγες καλά ή απόλυτα ηλίθιος. Η επιλογή δική σου!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

5623_252863_120446

Ο Κύπριος πρόεδρος ετοιμάζει ήδη την απαντητική επιστολή στην οποία θα σημειώνει ότι δεν υπάρχει χώρος για άλλη συζήτηση επί του θέματος αυτού, και πως η πρόταση Ακιντζί τορπιλίζει τη συμφωνία Χριστόφια-Ταλάτ για τους υδρογονάνθρακες - Τη λύπη του εκφράζει ο ηγέτης του ψευδοκράτους

mits_reg1

Ο κ. Ρέγκλινγκ τόνισε ότι ο ESM είναι μακροπρόθεσμος εταίρος της Ελλάδας και πρόθυμος να βοηθήσει την κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και τη διατηρήσιμη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη

5