«Πυρά» από την αντιπολίτευση κατά της Γεροβασίλη για τις δήθεν «κόκκινες γραμμές» στις συντάξεις

«Πυρά» από την αντιπολίτευση κατά της Γεροβασίλη για τις δήθεν «κόκκινες γραμμές» στις συντάξεις

«Εξετάζουμε εναλλακτικές προτάσεις, αρνούμενοι να προχωρήσουμε σε νέες μειώσεις» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, προκαλώντας τις αντιδράσεις των κομμάτων - Πώς απάντησαν ΝΔ και ΚΚΕ

«Πυρά» από την αντιπολίτευση κατά της Γεροβασίλη για τις δήθεν «κόκκινες γραμμές» στις συντάξεις
«Πυρ ομαδόν» δέχεται η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη
, από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς προσπαθεί να πείσει ότι η κυβέρνηση δίνει μάχη, προκειμένου να υπερασπιστεί τις συντάξεις
Κλείσιμο
.

Σε δήλωσή της, νωρίτερα σήμερα, η κυρία Γεροβασίλη υποστήριξε ότι η λύση δεν είναι οι περικοπές στις συντάξεις, αλλά η αύξηση των εσόδων, αφήνοντας αιχμές για τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Είπε συγκεκριμένα η κυβερνητική εκπρόσωπος: «Η λύση στο ασφαλιστικό
είναι η αύξηση των εσόδων και όχι η περικοπή των κύριων συντάξεων. Η κυβέρνηση, λοιπόν, εξετάζει εναλλακτικές προτάσεις για αύξηση των πόρων στο σύστημα, αρνούμενη να προχωρήσει σε νέες μειώσεις, όπως ζητούν κόμματα που έχουν ήδη μειώσει κατά έντεκα φορές τις συντάξεις! Θυμίζουμε πως κάποιοι επέμεναν να υλοποιήσουμε την πρόταση των θεσμών με την οποία ζητούσαν την κατάργηση του ΕΚΑΣ, την μείωση των κύριων συντάξεων και την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές».

Υποστηρίζοντας, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση εξετάζει εναλλακτικές προτάσεις, όταν είναι γνωστό ότι το «μαχαίρι» στις συντάξεις, με βάση τις απαιτήσεις των δανειστών, είναι αναπόφευκτο, η κυρία Γεροβασίλη προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.

«Ψεύδεται, κατηγορώντας άλλους για όσα ήδη απεργάζεται η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τις συντάξεις» ανέφερε χαρακτηριστικά, σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ.

Και συνέχισε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ανακοίνωσή του: «Ήδη, άλλωστε, ενέγραψε στον Προϋπολογισμό περικοπές συντάξεων 1,7 δισ. ευρώ και δεσμεύτηκε για περικοπές που συνολικά φτάνουν τα 3,2 δισ. Και, ήδη, αντί να δώσει τη 13η σύνταξη που υποσχόταν, προχώρησε σε 13 μειώσεις συντάξεων»/

«Προεκλογικά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έταζε 13η σύνταξη και αυξήσεις μισθών και συντάξεων. Μετεκλογικά, προσπαθούσε να πείσει ότι "δεν υπήρξαν και δε θα υπάρξουν περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις των ασφαλισμένων". Τώρα, τόσο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, όσο και ο αρμόδιος υπουργός δηλώνουν ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις κύριες συντάξεις, προαναγγέλλοντας μειώσεις στις επικουρικές. Κανένας πια δεν μπορεί να τους εμπιστεύεται» καταλήγει η ανακοίνωση της Συγγρού.

«Πάει πολύ, η κυβέρνηση που διατηρεί όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που ετοιμάζει τη νέα σφαγή στο ασφαλιστικό, με σαρωτικές ανατροπές στο κοινωνικο-ασφαλιστικό σύστημα, άγριο τσεκούρι στις επικουρικές, εθνική σύνταξη - επίδομα πτωχοκομείου, συμπίεση των παροχών στο ελάχιστο μέσω της ενοποίησης των ταμείων, να εμφανίζεται ως υπερασπιστής των συντάξεων» ανέφερε από την πλευρά του το ΚΚΕ.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης