LIVE

Κορωνοϊός

Αβραμόπουλος: Δεν γίνεται αναδιανομή προσφύγων αν οι άλλες χώρες δεν προσφέρουν θέσεις

Αβραμόπουλος: Δεν γίνεται αναδιανομή προσφύγων αν οι άλλες χώρες δεν προσφέρουν θέσεις

«Σε μια πραγματική Ένωση, χωρίς εσωτερικά σύνορα, έχουμε όλοι τα εξωτερικά σύνορα. Θα έχουμε όλοι μια ενιαία Υπηρεσία Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής»

"Είναι σαφές ότι Ιταλία και Ελλάδα δεν μπορούν να προχωρήσουν στην αναδιανομή προσφύγων αν οι άλλες χώρες δεν προσφέρουν θέσεις" δηλώνει στη Λα Ρεπούμπλικα ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος
.Αναγνωρίζει την σημαντική συμβολή της Ιταλίας "η οποία διέσωσε, στην Μεσόγειο, χιλιάδες ανθρώπινες ζωές". Παράλληλα, τονίζει ότι "η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται με τις ιταλικές αρχές για να βρεθούν λύσεις, ιδίως χάρη στην πλήρη ανάπτυξη των hotspot, για την καταγραφή των
μεταναστών. Η Ιταλία είναι στην πρώτη γραμμή, αλλά κανείς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του την κρίση
αυτή".
 
Ο Ευρωπαίος επίτροπος υπογραμμίζει ότι "οι κανόνες του Δουβλίνου δεν είναι πλέον επίκαιροι και για τον λόγο αυτό επισπεύδουμε την μεταρρύθμισή τους". Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος εξηγεί, επίσης, ότι όντως, η Ελλάδα και η Ιταλία δεν μπορούν να προχωρήσουν στην αναδιανομή προσφύγων αν οι άλλες χώρες δεν προσφέρουν θέσεις, αλλά, οι υπόλοιπες χώρες "δεν μπορούν να δεχθούν πρόσφυγες αν πρώτα δεν έχει γίνει η ταυτοποίηση και το φιλτράρισμα σε Ελλάδα και Ιταλία. Είναι δυο διαδικασίες παράλληλες. Για να καταγραφούν οι αφίξεις πρέπει να γίνουν λειτουργικά τα hotspots".

Ο αρμόδιος επίτροπος για θέματα μετανάστευσης εξηγεί στην Λα Ρεπούμπλικα ότι "η νέα Υπηρεσία Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής θα επαληθεύει ότι οι κανόνες για μια ολοκληρωμένη διαχείριση των συνόρων τυγχάνουν σεβασμού, θα μπορεί να δρα αυτόνομα για να προλαμβάνει συνθήκες κρίσης και να παρεμβαίνει άμεσα επί των εξωτερικών συνόρων με επείγουσες δράσεις". Για τον λόγο αυτό, θεωρεί ότι "πρόκειται για επανάσταση στο θέμα της διαχείρισης των συνόρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο".

Στην ερώτηση της εφημερίδας αν "με την νέα Υπηρεσία Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής θα μπορούμε να πούμε ότι θα υπάρχουν ενιαία εξωτερικά σύνορα", ο κύριος Αβραμόπουλος απαντά:"Ναι. Σε μια πραγματική Ένωση, χωρίς εσωτερικά σύνορα, έχουμε όλοι τα εξωτερικά σύνορα. Θα έχουμε όλοι μια ενιαία Υπηρεσία Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής. Η Υπηρεσία θα έχει στην διάθεσή της ένα μόνιμο σώμα. Τα κράτη-μέλη θα πρέπει να διαθέσουν ένα μέρος του προσωπικού τους το οποίο θα μπορεί να αναπτύσσεται σε άμεσες επεμβάσεις".
 
Όσο για τις επιχειρήσεις επαναπατρισμού, τέλος, ο κύριος Αβραμόπουλος τονίζει:"Η Υπηρεσία θα μπορεί να συντονίζει και να ξεκινά επιχειρήσεις επαναπατρισμού, παρέχοντας ένα ειδικό ταξιδιωτικό έγγραφο. Θα υπάρχει ένα ειδικό γραφείο επαναπατρισμών το οποίο θα συνεργάζεται με τα κράτη-μέλη χρηματοδοτώντας ή συγχρηματοδοτώντας τις επιχειρήσεις για να στέλνονται πίσω οι παράνομοι μετανάστες. Αλλά η απόφαση για επαναπατρισμό ή όχι θα παραμείνει αποκλειστική αρμοδιότητα της κάθε χώρας".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Κ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ

ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ . ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΕΙΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ''ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ'' ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ !!

Βέλτιστη πολιτική

Η μη προσφορά θέσεων εκ μέρους των χωρών της ΕΕ είναι, πράγματι, η βέλτιστη πολιτική για την αποθάρρυνση της λαθρομετανάστευσης, εγκληματικότητας, διακινητώνκαι παρανομίας. Αν δεν υπάρχει προσφορά σε θέσεις διαμονής σε χώρες της ΕΕ και υπάρχει συστηματικό φιλτράρισμα των αιτήσεων με διαμονή σε κέντρα 6μηνίαιας τουλάχιστον διάρκειας, θα εξαλειφθούν και τα κίνητρα λαθρομετανάστευσης, οι μόνοι που θα έχουν να χάσουν θα είναι οι τρομοκράτες και οι διακινητές. Ενώ αυτοί που είναι πραγματικά πρόσφυγες πολέμου, θα μπορούν να ζητούν στη συνέχεια άσυλο. Η απαιτούμενη 6μηνιαία ή 12μηνίαια διαμονή τους σε κέντρα θα είναι βέβαια προτιμότερες γι αυτούς από τον θάνατο από τους τζιχατζιστές ή άλλους παλαβιάρηδες. Και όσοι δεν είναι πραγματικά πρόσφυγες πολέμου θα επιστρέφουν πίσω στις χώρες τους αφού θα έχουν χάσει ένα χρόνο από τη ζωή τους και τα λεφτά τους. Η ισορροπία κόστους-οφέλους σε συνδυασμό με εξονυχιστικούς ελέγχους θα καθορίσει ποιοί είναι πραγματικοί πρόσφυγες και ποιοί είναι εγκληματίες και τυχοδιώκτες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης