Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Mε 1,5 εκατ. ανέργους η κυβέρνηση δεν θα πάει μακριά

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Mε 1,5 εκατ. ανέργους η κυβέρνηση δεν θα πάει μακριά

Μέσα σε πέντε χρόνια καταστράφηκαν τόσες θέσεις εργασίας που χρειάστηκαν 17 χρόνια για να δημιουργηθούν, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορος Παπαδόπουλος και ανέφερε ότι το μόνο σίγουρο χρηματοδοτικό εργαλείο είναι το ΕΣΠΑ

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Mε 1,5 εκατ. ανέργους η κυβέρνηση δεν θα πάει μακριά
Προβληματισμένος και απαισιόδοξος για την κατάσταση που διαμορφώνεται στον ορίζοντα της κυβέρνησης εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
και μέλος της ΚΕ του κόμματος Χριστόφορος Παπαδόπουλος. 

Ο βουλευτής μίλησε για τις ανισότητες, τη φτωχοποίηση και τις νέες θέσεις εργασίας που θα πρέπει να δημιουργηθούν, καθώς όπως είπε δεν μπορεί να πάει μακριά μια κυβέρνηση αριστεράς με 1,5 εκατ.
ανέργους
Κλείσιμο


Τόνισε πως μέσα σε 5 χρόνια καταστράφηκαν τόσες θέσεις εργασίας που χρειάστηκαν 17 χρόνια για να δημιουργηθούν. Ανέφερε πως το μόνο σίγουρο χρηματοδοτικό εργαλείο είναι το ΕΣΠΑ
. Προέτρεψε, δε, να ασκηθεί πολιτική γνωρίζοντας ότι θα υπάρχουν απρόβλεπτα γεγονότα να αντιμετωπίσουμε.

Λίγο πιο πριν ο κ. Παπαδόπουλος αναρωτήθηκε πως μπορεί να γίνει αριστερή πολιτική σε αντίξοες συνθήκες. Υπογράμμισε πως στις σημερινές συνθήκες ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί κάτω από μια αφόρητη πολιτική πίεση, από ένα σύστημα επιβολής και επιτήρησης. Επ' αυτού ανέλυσε: Το ένα έχει να κάνει με τους παγκόσμιους συσχετισμούς, αλλά την ίδια στιγμή παλεύεις σε συνθήκες παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού που σε υποχρεώνει να κάνεις πολιτικές που δε θα ήθελες.

Ανέφερε πως για να αντιστραφεί αυτό το σύστημα χρειάζεται η κυβέρνηση να παλέψει σε όλα τα επίπεδα, όπως στο επίπεδο της ιδεολογίας και στο επίπεδο των στρατηγικών συμμαχιών.

Ανέφερε ως παράδειγμα το εξής: σήμερα είσαι αναγκασμένος να κάνεις στρατηγικές συμμαχίες με τις δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας. Υπογράμμισε ότι αυτές οι δυνάμεις στο ασφαλιστικό είναι απέναντι, ενώ συναινούν στην ύφεση και τη λιτότητα.

Τέλος, ο κ. Παπαδόπουλος εμφανίστηκε υποστηρικτικός σε σχέση με το κόμμα. Είπε πως το κόμμα είναι βασανισμένο, περνάει εσωτερική κρίση μετά τη διάσπαση, αλλά υπάρχει αυτό το κόμμα, με τις δομές του, τις κοινωνικές του ευαισθησίες και προσπαθεί να είναι παρών και μέσα στο κυβερνητικό έργο. 

Θύμισε πως οι παλιοί μπολσεβίκοι έλεγαν ότι οι τρεις παγίδες μέσα στην εξουσία είναι η αλαζονεία, η άγνοια και η διαφθορά. Πρόσθεσε πως στο κομμάτι της διαφθοράς δεν έχουμε βρει το φάρμακο και πως "αυτός που μας προστατεύει ή μας ελέγχει είναι η κοινωνία".

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης