Πιτσιόρλας: Εντός των ημερών υπογράφεται η σύμβαση για τα αεροδρόμια

Πιτσιόρλας: Εντός των ημερών υπογράφεται η σύμβαση για τα αεροδρόμια

«Πρόκειται για πολύ μεγάλο έργο, είναι σημαντική εξέλιξη η συμφωνία... Είναι συμφωνία - σταθμός για την αναβάθμιση των υποδομών των αεροδρομίων, με ετήσια έσοδα για το κράτος και μεγάλες επενδύσεις», επισήμανε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ

Πιτσιόρλας: Εντός των ημερών υπογράφεται η σύμβαση για τα αεροδρόμια
Τις επόμενες μέρες υπογράφεται η σύμβαση για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη γερμανική Fraport που αναδείχθηκε μειοδότης, τόνισε στον ΣΚΑΪ
ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ
Κλείσιμο
Στέργιος Πιτσιόρλας.

«Πρόκειται για πολύ μεγάλο έργο, είναι σημαντική εξέλιξη η συμφωνία... Είναι συμφωνία - σταθμός για την αναβάθμιση των υποδομών των αεροδρομίων, με ετήσια έσοδα για το κράτος και μεγάλες επενδύσεις» επισήμανε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.

«Μπορεί το αεροδρόμιο της Σαντορίνης να είναι από τα τελευταία σε υποδομές στην Ευρώπη, όταν η Σαντορίνη είναι κορυφαίος τουριστικός προορισμός; Το κράτος δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά ιδιωτών, έχει αποδειχθεί εδώ και δεκαετίες ότι το κράτος δεν μπορεί επιτυχώς να χειριστεί αυτά τα θέματα, και δεν είναι και η δουλειά του» τόνισε ο κ. Πιτσιόρλας.

Όπως τόνισε ο κ. Πιτσιόρλας «μια κυβέρνηση της Αριστεράς έχει καθήκον την αύξηση του πλούτου της χώρας, και όχι μόνο την αναδιανομή του.» «Υπάρχει μια διακομματική κουλτούρα 'ξεπουλήματος' που πρέπει να αλλάξει, γιατί μάς έχει φέρει σε πολύ δύσκολο σημείο. Παραχωρούμε τα 14 αεροδρόμια και το λιμάνι του Πειραιά για να αναπτυχθούν για να μπουν κεφαλαία στη χώρα για να έχει όφελος ο λαός» σημείωσε.

Όσον αφορά την αξιοποίηση του Ελληνικού διευκρίνισε ότι έχει ξεκινήσει ήδη η συζήτηση για τη βελτίωση των όρων του σχεδίου με το μειοδότη. «Είναι επένδυση 6 δισ.. ευρώ με 40.000 νέες άμεσες θέσεις εργασίας, μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας» δήλωσε.

Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης