«Τρολλάρει» Τσίπρα και κυβέρνηση για τους αντιεξουσιαστές το Ποτάμι

«Τρολλάρει» Τσίπρα και κυβέρνηση για τους αντιεξουσιαστές το Ποτάμι

Έδωσε στη δημοσιότητα παλαιότερες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών υποστήριξης στους «πρωταγωνιστές» των επεισοδίων

«Τρολλάρει» Τσίπρα και κυβέρνηση για τους αντιεξουσιαστές το Ποτάμι
«Τρολλάρει» την κυβέρνηση το Ποτάμι με δύο ανακοινώσεις που εξέδωσε, για να σχολιάσει τη στάση των κυβερνητικών στελεχών έναντι των αντιεξουσιαστών και των επεισοδίων που εκείνοι πρωταγωνιστούν.

Στην αρχική ανακοίνωση, το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη παρέθεσε μία σειρά δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να διευκρινίζει πότε έγιναν, ενώ στη συνέχεια σάρκαζε, λέγοντας ότι το σχετικό δελτίο Τύπου εκδόθηκε εκ παραδρομής.

Αναλυτικότερα, η πρώτη ανακοίνωση έλεγε τα εξής:

Κλείσιμο
«Έκπληκτοι διαβάσαμε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, του Προέδρου της Βουλής αλλά και υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ που ουσιαστικά δικαιολογούν τη βία και τις καταστροφές που προκλήθηκαν στην Αθήνα και σε αρκετές πόλεις της χώρας το Σαββατοκύριακο.

Ενδεικτικά σταχυολογούμε κάποιες από αυτές τις απαράδεκτες και προκλητικές δηλώσεις:

Αλέξης Τσίπρας:
- Εμείς πιστεύουμε ότι αυτές οι κινητοποιήσεις, αυτές οι εκδηλώσεις αγανάκτησης, οργής, δυσαρέσκειας δεν είναι μόνο εκδηλώσεις που αναδεικνύουν την συσσωρευμένη οργή αλλά που εμπεριέχουν κι ένα μεγάλο θετικό φορτίο για ριζοσπαστικές αλλαγές και τελικά για μια μεγάλη αλλαγή στην πορεία της χώρας.
- Ο αστυνομικός με όπλο είναι δημόσιος κίνδυνος στο δρόμο.
- Ζητάμε τον αφοπλισμό των αστυνομικών δυνάμεων όταν έρχονται σε επαφή με τον πολίτη στη διάρκεια κινηματικών, συνδικαλιστικών και πολιτικών εκδηλώσεων. Την κατάργηση των ΜΑΤ και την απαγόρευση χρήσης χημικών σε διαδηλώσεις.

Νίκος Βούτσης:
- Από το 1996 υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο που λέει να μην υπάρχουν όπλα στους αστυνομικούς που έρχονται σε επαφή με πολίτες είτε σε γήπεδα είτε σε διαδηλώσεις.

Πάνος Σκουρλέτης:
- (Τα κράνη, οι αντιασφυξιογόνες μάσκες και τα ρόπαλα που κατέσχεσε η αστυνομία) «Είναι πράγματα που υπάρχουν στο σπίτι του καθενός μας και όλα αυτά που είπαν για μπουκάλια και δήθεν μηχανισμούς είναι κουραφέξαλα».

Ζητάμε από τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνησή του να εξασφαλίσουν το δικαίωμα του κάθε πολίτη στην ζωή και την περιουσία του. Κάτι που οι ίδιοι έχουν εξασφαλίσει πλέον για τους εαυτούς τους καθότι τα σπίτια τους, οι δουλειές τους και οι ίδιοι προσωπικά φρουρούνται από στρατιές αστυνομικών. Ζητάμε επίσης να πουν στον ελληνικό λαό πού θεωρούν ότι τελειώνει το δικαίωμα στην διαμαρτυρία και πού αρχίζει ο βανδαλισμός».

Δύο ώρες μετά, με προφανή διάθεση σαρκασμού για την κυβερνητική σιωπή στα επεισόδια της Κυριακής, η Σεβαστουπόλεως, σε νεότερη ανακοίνωση, ανέφερε τα εξής:

«Στο προηγούμενο δελτίο Τύπου εκ παραδρομής συμπεριλήφθηκαν δηλώσεις του κ. Τσίπρα και προβεβλημένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από τα προηγούμενα χρόνια.

Η αλήθεια είναι ότι ο κ.Τσίπρας και η κυβέρνησή του δεν σχολίασαν τα όσα θλιβερά έγιναν στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας το Σαββατοκύριακο. Λόγω, λοιπόν, της απουσίας πρόσφατων δηλώσεων οι μηχανές αναζήτησης όταν πληκτρολογείς "βία - μολότοφ - δηλώσεις ΣΥΡΙΖΑ", εμφανίζουν αναρτήσεις από τα χρόνια της αντιπολίτευσης. Δεν έχουν τη νοημοσύνη να αντιληφθούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον κυβέρνηση».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης