Υπαινιγμοί Λοβέρδου για Παυλόπουλο: Δεν πρέπει να ταυτίζεται με κόμματα...

Υπαινιγμοί Λοβέρδου για Παυλόπουλο: Δεν πρέπει να ταυτίζεται με κόμματα...

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ εγκαλεί τον ΠτΔ για άσκηση καθηκόντων πέραν των όσων προβλέπει το Σύνταγμα

Για άσκηση των καθηκόντων του πέραν των όσων προβλέπει το Σύνταγμα εγκαλεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. 

Ο κ. Λοβέρδος σχολιάζει την τοποθέτηση του κ. Παυλόπουλου για τη ζημιά που προκάλεσε στα ασφαλιστικά ταμεία το PSI και τον καλεί να μην ταυτίζεται με πολιτικά κόμματα, τα οποία και έχουν αυτή την άποψη.

Συγκεκριμένα ο κ. Λοβέρδος δήλωσε:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος έκανε χθες ένα πολύ μεγάλο λάθος. 
Αναμείχθηκε στη πολιτική, διατυπώνοντας μάλιστα μια παράδοξη για τον ίδιο και για την αλήθεια άποψη, ότι το ασφαλιστικό της χώρας υποφέρει λόγω του PSI. 

Πρώτον, η άποψη που διατύπωσε είναι άσκηση λειτουργίας αντίθετη με το Σύνταγμα. Δεν του επιτρέπεται να αναμιγνύεται στη πολιτική. 

Δεύτερον εμπεριέχει αντίφαση με τον εαυτό του. Ο κ. Παυλόπουλος έχει ψηφίσει το PSI. 
Τρίτον ο ισχυρισμός του είναι τέλειος λανθασμένος γιατί τα ίδια τα στοιχεία τον διαψεύδουν. Το πρόβλημα που έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία έχει να κάνει κυρίως με τη κρίση και την ύφεση και όχι  φυσικά με το PSI που όσα ταμεία ακολούθησαν τότε την πολιτική συμβουλή της κυβέρνησης είχαν και κέρδος. 

Εκείνο που πρέπει να τονιστεί είναι ότι σε αυτές τις συνθήκες της έντονης κρίσης χρειάζεται ενότητα και αυτός ο οποίος θα πρέπει να εκμαιεύει την ενότητα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και δεν πρέπει να ταυτίζεται με πολιτικά κόμματα. 

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Αντιφάσεις για τους αφελείς

Αντί να λέει ο Παυλόπουλος ότι δεν ήθελε το PSI (τότε γιατί το ψήφισε;), ας λέει ότι δεν ήθελε την τότε μείωση του δημόσιου χρέους με κούρεμα. Τότε, τώρα, γιατί κάθε τόσο ζητάει κούρεμα του χρέους από τους Ευρωπαίους; αυτό είχε γίνει τότε, είχε κουρευτεί το ελληνικό δημόσιο χρέος που ήταν σε χέρια ιδιωτών, αυτό ήταν το PSI. Αν δεν ήθελε κούρεμα του δημόσιου χρέους, αυτό σημαίνει ότι δεν το θέλει ούτε και τώρα. Αν τον ακούνε στο εξωτερικό να λέει ότι δεν ήθελε το PSI (δηλ. το κούρεμα) τότε, αλλά το θέλει τώρα, θα γελάνε! τι επειδή, τότε ήταν διαφορετική κυβέρνηση; επειδή ήταν κακό το κούρεμα που κατάφερε ο Παπαδήμος (χρέος σε χέρια ιδιωτών, ξένων και εγχώριων), αλλά θα είναι καλό αυτό που ζητάει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ (δηλαδή να πληρώσουν οι ...φορολογούμενοι της υπόλοιπης Ευρώπης); με ποιά λογική το κούρεμα σε διακρατήσεις ιδιωτών είναι ανήθικο, ενώ τώρα το κούρεμα στις απαιτήσεις των υπόλοιπων λαών της υπόλοιπης Ευρώπης (και μάλιστα τώρα με εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο) θα ήταν πιο ηθικό; θα τρελλαθούμε τελείως; ή αυτά είναι απλώς για να τα ακούνε οι αφελείς ιθαγενείς, αλλά όχι στο εξωτερικό;

Ασχετίλα!

Αυτά που είπε ο Παυλόπουλος δείχνουν φοβερή έλλειψη γνώσης! πρώτα-πρώτα το PSI έγινε για να μειωθεί το δημόσιο χρέος! δεύτερον, δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία είναι το ίδιο ταμείο, αλλά και οι απώλειες τους από το PSI είναι μικρές σε σχέση με το τεράστιο κόστος των παλαβών πρόωρων συντάξεων (π.χ. κόστος συνταξιούχων κάτω των 65 που βγήκαν στη σύνταξη από το 2004 ως τώρα και για τις 10ετίες που θα είναι ακόμα εν ζωή)! το δημόσιο έπεσε έξω και λόγω του κόστους του ασφαλιστικού! αν θέλει ο Παυλόπουλος να ξαναβάλει πίσω στα ασφαλιστικά ταμεία τα χαμένα από το PSI, ας πει τότε στο δημόσιο (αν του περισσεύουν τα λεφτά αυτά του Παυλόπουλου και του δημόσιου) να τα ξαναδώσει αυτά τα λεφτά απ' ευθείας (όχι ως αποπληρωμή ομολόγων που δεν θα ήταν νόμιμο) ως απλή μεταβίβαση! άλλωστε, λόγω των επιχορηγήσεων από το δημόσιο, είναι έτσι κι αλλιώς το ίδιο ταμείο! Και, βέβαια, έπεσε έξω το δημόσιο και εξ αιτίας και των εκατοντάδων χιλιάδων διορισμών στο δημόσιο από τον ίδιο τον Παυλόπουλο! αν θέλει να διορθώσει τα λάθη του, ας ζητήσει από τον Τσίπρα να φύγουν από το δημόσιο χωρίς αποζημίωση όλοι αυτοί οι εκατοντάδες χιλιάδες τους οποίους μονιμοποίησε ο Παυλόπουλος, και τα λεφτά που θα εξοικονομηθούν να τα δώσει στα ασφαλιστικά ταμεία!

M.PASOK

ΝΑ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΣ ΑΝΔΡΕΑ ΜΟΥ Ο ΠΑΚΗΣ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ.ΔΕΝ ΔΑΓΚΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΤΑΙΖΕΙ.ΕΣΕΙΣ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΧΑΛΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΕΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΣΙΠΡΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ .ΝΤΟΜΠΡΑ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΧΑΡΑΜΑΔΑΣ.ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΑΠΛΑ ΤΟΝ ΓΡΑΦΕΤΕ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

068_AA_12072019_983621

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου στη γραπτή του δήλωση αναφέρει ότι είναι με λύπη που ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας άκουσε τις δηλώσεις του υπουργού εξωτερικών της Τουρκίας 

4854969

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, συμμετείχε σήμερα στην άτυπη έκτακτη Διάσκεψη με θέμα τη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος στη Μεσόγειο

xatzidakis_main2

Ο υπουργός Ενέργειας έκανε λόγο για ιδεοληπτικές πολιτικές, που οδήγησαν τη ΔΕΗ στην κατάρρευση και σε «ελεύθερη πτώση» τη μετοχή της, ενώ χαρακτήρισε τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ ως απόλυτα καταστροφικές και προανήγγειλε την κατάργησή τους - «Οι καταναλωτές δεν θα επιβαρυνθούν οικονομικά στους λογαριασμούς που θα πληρώσουν, αυτό είναι δέσμευση» 

16