Στα δύο η Κ.Ο. της ΝΔ μετά το φιάσκο της εκλογής προέδρου

Στα δύο η Κ.Ο. της ΝΔ μετά το φιάσκο της εκλογής προέδρου

O Μητσοτάκης επιμένει στην παραίτηση Μεϊμαράκη παρά τα... γαλλικά του μεταβατικού προέδρου - Κακλαμάνης: Ήξεραν από την Παρασκευή ότι δεν θα γίνουν οι εκλογές - Γιαννάκου: Η ΝΔ βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού - Σε ΚΕΦΕ και Παπαμιμίκο επιτίθενται οι προσκείμενοι στον μεταβατικό πρόεδρο της ΝΔ

Στα δύο η Κ.Ο. της ΝΔ μετά το φιάσκο της εκλογής προέδρου
Διχασμένη είναι η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ σε σχέση με το ναυάγιο της εκλογής ανάλογα με τον υποψήφιο τον οποίο υποστηρίζουν.

Όσοι είναι κοντά στον Απόστολο Τζιτζικώστα και στον Κυρικάκο Μητσοτάκη θεωρούν υπεύθυνο της αποτυχίας τον μεταβατικό πρόεδρο του κόμματος Βαγγέλη Μεϊμαράκη και ζητούν την αντικατάστασή του από έναν άλλο ο οποίος θα οδηγήσει το κόμμα σε αλλαγή ηγεσίας μέσω εκλογής από τη βάση.

Οι προσκείμενοι στον κ. Μεϊμαράκη προτιμούν να στοχοποιούν την ΚΕΦΕ και τον πρόεδρό της που είναι ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος και ζητούν τις παραιτήσεις τους, ενώ δεν βλέπουν πολιτικές ευθύνες στον μεταβατικό πρόεδρο του κόμματος. 

Σχετική πρωτοβουλία ανέλαβε ο βουλευτής του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης ο οποίος μαζί με άλλους 15 συναδέλφους του ζητούν την σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας. Στην δήλωσή τους αναφέρουν: “Μετά τα όσα δυσάρεστα και προσβλητικά για την ιστορία και τις αρχές της παράταξής μας, συνέβησαν σήμερα, και την προφανή αδυναμία της ΚΕΦΕ να ανταπεξέλθει στην αποστολή της διασφαλίζοντας την ομαλότητα αλλά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ζητώ την άμεση σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δεδομένου ότι είναι υποχρέωση μας, ως Βουλευτές της Ν.Δ. να συζητήσουμε και να διασφαλίσουμε εμείς την ομαλή ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας”. Την επιστολή συνυπογράφουν οι: Λευτέρης Αυγενάκης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Αθανάσιος Δαβάκης, Θεόδωρος Φορτσάκης, Μαρία Αντωνίου, Χρήστος Μπουκώρος, Κωνσταντίνος Βλάσσης, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, Στέργιος Γιαννάκης, Γιώργος Γεωργαντάς, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Βασίλης Γιόγιακας, Μαρία Σπυράκη, Γιώργος Κασαπίδης, Χρήστος Κέλλας.

Στην δική του δήλωση ο κ. Αυγενάκης αναφέρει: «...Είναι μία μέρα που όλους μάς στενοχωρεί, μας δημιουργεί προβληματισμό, αλλά και αγωνία, διότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει το συντομότερο να βρει το «βηματισμό» της. Ευθύνες για το σημερινό έχουν αρκετοί, ιδιαιτέρως δε ο Πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής και τα μέλη της που είχαν συμμετοχή στη διαδικασία της επιλογής, ανάγνωσης και επιβεβαίωσης των τεχνικών προϋποθέσεων της εταιρείας.”.
Κλείσιμο

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η δήλωση του έτερου βουλευτή Μάξιμου Χαρακόπουλου: «Αυτό που συνέβη σήμερα με την εκλογική διαδικασία πλήττει σοβαρά το κύρος της ιστορικής μας παράταξης... Για το φιάσκο υπάρχουν αναμφίβολα ευθύνες, που αφορούν πρωτίστως τον Πρόεδρο και τα μέλη της ΚΕΦΕ. Και πρέπει να αποδοθούν άμεσα. Παράλληλα, όμως, απαιτείται η μέγιστη ψυχραιμία απ’ όλους, και κυρίως από τους υποψηφίους για την αρχηγία του κόμματος. Δηλώσεις με αλληλοκατηγορίες και χαρακτηρισμούς υπονομεύουν την ενότητα και το αύριο της παράταξης που πρέπει να τα διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού”.

Στο παιχνίδι μπήκε και η παλαιά φρουρά της ΝΔ. Σε δήλωσή του ο πρώην υπουργός Γιάννης Βαρβιτσιώτης αναφέρει:  «Αυτά που συνέβησαν σήμερα πλήγωσαν βαθιά τους Νεοδημοκράτες. Όλους εμάς που αφιερώσαμε τη ζωή μας και παλέψαμε για τις αρχές και τις αξίες της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης. 

Υπάρχουν ευθύνες και πρέπει να αναληφθούν άμεσα...Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να μείνει ενωμένη και να βαδίσει γρήγορα μπροστά. Η διαδικασία εκλογής αρχηγού από τη βάση πρέπει να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό. Είναι ζήτημα πολιτικής αξιοπρέπειας. Είναι ζήτημα ευθύνης. Είναι ζήτημα προοπτικής για τη χώρα, σε μια ιδιαίτερη κρίσιμη περίοδο για το λαό και τον τόπο”. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης