Κυρ. Μητσοτάκης: Επιμένει στην παραίτηση Μεϊμαράκη παρά τα... γαλλικά από τον μεταβατικό πρόεδρο

Κυρ. Μητσοτάκης: Επιμένει στην παραίτηση Μεϊμαράκη παρά τα... γαλλικά από τον μεταβατικό πρόεδρο

Αναμένεται, μάλιστα, να καταθέσει νέες προτάσεις που θα αφορούν και τον ρόλο του ιδίου στο διάστημα μέχρι την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών

Κυρ. Μητσοτάκης: Επιμένει στην παραίτηση Μεϊμαράκη παρά τα... γαλλικά από τον μεταβατικό πρόεδρο
Με μια συμπληρωματική πρόταση σε ό,τι αφορά στην εκλογική διαδικασία αναμένεται να επανέλθει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την χθεσινή αποτυχία διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Μητσοτάκης από εχθές έχει καταθέσει ήδη μια δέσμη προτάσεων για όσα εξετάζεται να ακολουθήσουν από εδώ και στο εξής. Ο κ. Μητσοτάκης έχει προκρίνει τον ορισμό ως προσωρινής προέδρου τη Μαριέττα Γιαννάκου και παράλληλα έχει ζητήσει την παραίτηση του προέδρου της ΚΕΦΕ και γραμματέα του κόμματος, Ανδρέα Παπαμιμίκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι νέες προτάσεις που θα καταθέσει, οι οποίες δεν αποκλείεται να γνωστοποιηθούν ακόμα και εντός της ημέρας, θα αφορούν και τον ρόλο του ιδίου στο διάστημα που θα ακολουθήσει μέχρι την ημερομηνία των εκλογών.

Στο μεταξύ, εχθές μετά το φιάσκο της αναβολής των εσωκομματικών εκλογών ο κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον προσωρινό πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Σύμφωνα με πληροφορίες η συνομιλία των δύο ανδρών δεν διεξήχθη σε καθόλου καλό κλίμα, καθώς ο κ. Μεϊμαράκης εξαπέλυσε επιθέσεις με αισχρολογίες εις βάρος του συνυποψήφιού του. Η συνομιλία τους πραγματοποιήθηκε γύρω στις 10 το πρωί και ο κ. Μητσοτάκης κατέστησε σαφές στον προσωρινό πρόεδρο της ΝΔ πως από εδώ και στο εξής, στον δημόσιο λόγο του θα του επιρρίπτει ευθύνες για το φιάσκο, χωρίς ωστόσο να θέσει θέμα απόσυρσης της υποψηφιότητας του κ. Μεϊμαράκη.

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε και με τους δύο άλλους συνυποψήφιούς του, τους κκ Τζιτζικώστα και Γεωργιάδη. Όπως διαβεβαιώνουν κύκλοι του κ. Μητσοτάκη, ο υποψήφιος πρόεδρος για την προεδρία της ΝΔ δεν είχε τηλεφωνικές επαφές με τους δύο πρώην πρωθυπουργούς Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή, ενώ συνομίλησε με τον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, από τον οποίο άκουσε την γνώμη του.

Σε κάθε περίπτωση ο Κυριάκος Μητσοτάκη έχει ταχθεί υπέρ της σύγκλισης κοινοβουλευτικής ομάδα, δεν θεωρεί πως υπάρχουν περιθώρια διεξαγωγής εκτάκτου συνεδρίου και, παράλληλα, συνεργάτες του εκτιμούν πως θα είναι δύσκολο να οριστεί ψηφοφορία για την προσεχή Κυριακή. Πάντως στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη σημειώνουν πως ο κόσμος περιμένει άμεσα προτάσεις για την διαδικασία. Αξίζει να σημειωθεί πως η πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε επισημάνει σε ανύποπτη χρονική στιγμή το πρόβλημα στη διαδικασία που μπορεί να προκύψει. 
Κλείσιμο
 
Ακολουθεί η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη:
 
Η αποτυχία διεξαγωγής της εκλογής νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί μια μαύρη σελίδα για την ιστορία του Κόμματός μας.

Οφείλουμε μια μεγάλη συγγνώμη σε όλους τους Νεοδημοκράτες, αλλά και στους Έλληνες πολίτες.

Δυστυχώς η διαδικασία της εκλογής δεν μπορεί πια να διεξαχθεί σήμερα. Δεν είναι ώρα να αναζητήσουμε ευθύνες. Θα έρθει η ώρα της απόδοσής τους.

Ζητώ:

Άμεση απόφαση της ΚΕΦΕ για αναβολή της διαδικασίας εκλογής νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας

Άμεση ανάληψη της μεταβατικής ηγεσίας της Ν.Δ. από την Μαριέττα Γιαννάκου με απόφαση του Βαγγέλη Μειμαράκη

Αντικατάσταση του Προέδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου με πρόσωπο της εμπιστοσύνης της Μαριέττα Γιαννάκου

Διεξαγωγή της διαδικασίας το συντομότερο δυνατό

Η μεταβατική Πρόεδρος Μαριέττα Γιαννάκου να ορίσει επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο οποίος δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος Πρόεδρος.

Αυτό που προέχει αυτήν τη δύσκολη στιγμή είναι η επιβίωση της Νέας Δημοκρατίας.
Ζητώ από όλους να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.
 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης