Η κυβέρνηση μειώνει στο μισό το φόρο που επέβαλε στο κρασί

Η κυβέρνηση μειώνει στο μισό το φόρο που επέβαλε στο κρασί

Από 0,40 ευρώ στα 0,20 το λίτρο και από 0,30 ευρώ 0,15 ευρώ στη φιάλη (των 750 ml) - Προηγήθηκε συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου-Τσακαλώτου

Η κυβέρνηση μειώνει στο μισό το φόρο που επέβαλε στο κρασί
Σε κίνηση κατευνασμού των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ που έχουν ξεκινήσει «αντάρτικο» για το κρασί προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης μειώνοντας στο μισό τον επιβαλλόμενο φόρο.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός στην Ολομέλεια της Βουλής πριν από λίγα λεπτά ο φόρος μειώνεται από 40 ευρώ σε 20 ευρώ ανα 1000 λιτρα που σημαίνει ότι διαμορφώνεται από 0,30 ευρώ σε 0,15 ευρώ σε κάθε μπουκάλι κρασί των 750 ml. Ανά λίτρο κρασιού το χαράτσι διαμορφώνεται στα 0,20 ευρώ, από 0,40 ευρώ που είχε ανακοινωθεί αρχικώς.

Κλείσιμο
Ο κ. Αλεξιάδης επανέλαβε ότι ο φόρος αφορά όλα τα κρασιά ελληνικά και εισαγωγής αλλά μόνο την εγχώρια κατανάλωση καθώς δεν θα επιβάλλεται σε όσα είναι για εξαγωγή. Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση προσπαθεί να κατευνάσει τους οινοποιούς που διαμαρτύρονται ότι το χαράτσι θα αποτελειώσει τους μικρούς παραγωγούς κρασιού.

Η μυστική σύσκεψη Τσίπρα-Καμμένου-Τσακαλώτου

Πριν την ανακοίνωση προηγήθηκε έκτακτη σύσκεψη κορυφής με τους Αλέξη Τσίπρα, Πάνο Καμμένο και Ευκλείδη Τσακαλώτο προκειμένου να βρεθεί λύση για την διάταξη που φέρνει ειδικό φόρο στο κρασί  και να αντιμετωπιστούν οι σφοδρές αντιδράσεις των βουλευτών της πλειοψηφίας.

Η σύσκεψη έγινε στην σκιά της παραίτησης του κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδη που έχει προκαλέσει έντονη κατήφεια στο κυβερνητικό στρατόπεδο αλλά και του γενικότερου κλίματος που προοιωνίζει νέες διαφοροποιήσεις.   

Σύμφωνα με πληροφορίες επισημάνθηκε η ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα τροποποιήσεις στον φόρο στο κρασί για να καμφθούν οι ενστάσεις των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Λίγα λεπτά μετά ο κ. Αλεξιάδης ανακοίνωσε τη μείωση του φόρου στο μισό,.

Η έκρηξη Τσακαλώτου

Πάντως, άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο κ. Τσακαλώτος είχε νωρίτερα έντονη συζήτηση με στελέχη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή.

Ο υπουργός μάλιστα φέρεται να αποχώρησε από αυτή την συνάντηση έντονα εκνευρισμένος.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης