Σε «κυνήγι μαγισσών» καταφεύγει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την υπόθεση Πανούση

Σε «κυνήγι μαγισσών» καταφεύγει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την υπόθεση Πανούση

Δαιμονοποιώντας μέσα ενημέρωσης που ασκούν κριτική, καταστρώνει ολόκληρη θεωρία συνωμοσίας, σύμφωνα με την οποία υπάρχει σχέδιο για την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης στο διάστημα μέχρι τα Χριστούγεννα

Σε «κυνήγι μαγισσών» καταφεύγει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την υπόθεση Πανούση
Με τις θεωρίες συνωμοσίας και τα «σχέδια πολιτικής αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης» που διαρρέει στα ΜΜΕ, η κυβέρνηση επιχειρεί να βγει από τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει μετά τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Δημοσίας Τάξεως, Γιάννη Πανούση. 

Η υπόθεση αγγίζει το μαλακό υπογάστριο του κυβερνώντος κόμματος καθώς αναδεικνύει την διαχρονική σχέση με τον αντιεξουσιαστικό χώρο και την συνδεόμενη με αυτόν τρομοκρατία.

Το Μέγαρο Μαξίμου επέλεξε για μία ακόμη φορά αντί να διαρρήξει τις σχέσεις του με το τμήμα αυτό του ΣΥΡΙΖΑ, να προσφέρει κάλυψη και να επιτεθεί σε όσους ασκούν κριτική. Έτσι αφενός δόθηκε από την αρχή γραμμή σε υπουργούς να καταφερθούν εναντίον του Γιάννη Πανούση και αφετέρου διακριτικά έγιναν παραινέσεις σε βουλευτές και στελέχη της «δεξιάς πτέρυγας» του ΣΥΡΙΖΑ να κρατήσουν τις επιφυλάξεις για τον εαυτό τους.

Παράλληλα οι δύο υπουργοί Νίκος Τόσκας και Νίκος Παρασκευόπουλος κατέφυγαν στην εισαγγελία προκειμένου να φιμώσουν τον Γιάννη Πανούση, στερώντας του την δυνατότητα να κάνει χρήση του υλικού που ενδεχομένως διαθέτει.

Γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι ο πανικός του Μεγάρου Μαξίμου έγκειται στο ότι το θέμα αγγίζει τον πρωθυπουργό. Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Πάνος Λάμπρου όταν ερχόταν σε επαφή με τους κρατούμενους στον Κορυδαλλό για τρομοκρατία δεν λειτουργούσε μόνος του αλλά σε συνεννόηση πρώτα με τον υπουργό Δικαιοσύνης του οποίου ήταν σύμβουλος και τελούσε υπό την «ομπρέλα» του Μέγαρου Μαξίμου που εκείνη την εποχή φοβόταν ότι θα υπάρξει νεκρός από την απεργία πείνας που ήταν σε εξέλιξη και θα «γινόταν κόλαση». Το μόνο που μένει είναι να αποδειχθεί εάν ο κ. Πανούσης δεν είχε περιοριστεί στον να ζητήσει από τον Γιάννη Ρουμπάτη να ενημερώσει τον πρωθυπουργό αλλά αν το είχε κάνει και ο ίδιος και εάν διαθέτει αποδείξεις γι αυτό. 
Κλείσιμο

Το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου κατέστρωσε ολόκληρη θεωρία συνωμοσίας, σύμφωνα με την οποία υπάρχει σχέδιο για την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης στο διάστημα μέχρι τα Χριστούγεννα που θα πρέπει να υλοποιηθούν τα επαχθή μέτρα και η κυβέρνηση θα είναι ευάλωτη. Στο πλαίσιο αυτό καταφεύγει σε «κυνήγι μαγισσών», δαιμονοποιώντας μέσα ενημέρωσης που ασκούν κριτική. Στο σχέδιο αυτό αποσταθεροποίησης εντάσσουν κάθε κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση, από το  θέμα Πανούση μέχρι τις γκάφες του Νίκου Φίλη, και του Αλέκου Φλαμπουράρη.  

Το στίγμα έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη στην προχθεσινή της συνέντευξη στην ΕΡΤ λέγοντας ότι «σε μια στιγμή ιδιαίτερη για τη χώρα και ιδιαίτερη για τη διαπραγματευτική μας προσπάθεια που γίνεται αυτόν τον καιρό και που ξέρουμε όλοι ότι είναι πάρα πολύ έντονη και καθοριστική, υπάρχουν κάποιοι, λοιπόν, οι οποίοι θέλουν να πλήξουν και την προσπάθεια, αλλά και τη χώρα, προκειμένου οι ίδιοι να επιβληθούν ξανά στην εξουσία. Υπάρχουν τέτοια σενάρια σε κάποιους κύκλους». Φυσικά το Μέγαρο Μαξίμου δεν ανησυχεί για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά για το καλό του τόπου όπως διευκρίνισε και η κυρία Γεροβασίλη λέγοντας ότι είναι «επικίνδυνα παιχνίδια, όχι γιατί κινδυνεύει και απειλείται ο ΣΥΡΙΖΑ ή η κυβέρνηση απ’ αυτά, αλλά γιατί απειλείται η ίδια η πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης