Λεβέντης: Δεν ήταν μια νίκη Τσίπρα γιατί δεν είχε αντίπαλο

Λεβέντης: Δεν ήταν μια νίκη Τσίπρα γιατί δεν είχε αντίπαλο

«Αν λέμε ότι νικάει ένας άνθρωπος που κάνει τέτοια κωλοτούμπα τότε ποιος χάνει;» είπε ο κ. Λεβέντης για τον νέο πρωθυπουργό

Λεβέντης: Δεν ήταν μια νίκη Τσίπρα γιατί δεν είχε αντίπαλο
«Ευχαριστώ τον λαό που αντιλήφθηκε έστω καθυστερημένα σε τι κώδικα μιλούσα», είπε ο Βασίλης Λεβέντης, ένας από τους μεγάλους νικητές των χθεσινών εκλογών, για την είσοδο της Ένωσης Κεντρώων στη Βουλή.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και των Γιώργο Παπαδάκη, ο κ. Λεβέντης ανέφερε τα εξής: «Πάντα έλεγα τα ίδια, αλλά ο λαός ζούσε στους ρυθμούς του ρουσφετιού, του να διορίσει τα παιδιά του, ήταν και το πολιτικό σύστημα διεφθαρμένο».

Αναφορικά με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρών υπογράμμισε ότι «δεν ήταν μια νίκη Τσίπρα γιατί δεν είχε αντίπαλο». 

«Ο λαός δεν υιοθετεί αυτά που κάνει ο Τσίπρας, γιατί ο Τσίπρας έλεγε πριν πέντε χρόνια ότι σχίζει μνημόνια, ότι διαγράφει χρέη και ότι ενώνει το νότο με τον βορρά. Έκανε τίποτα από αυτά; Αν λέμε ότι νικάει ένας άνθρωπος που κάνει τέτοια κωλοτούμπα τότε ποιος χάνει;» συμπλήρωσε ο κ. Λεβέντης.

Όσο για τον επικεφαλής της ΝΔ, σχολίασε πως αν και «ο Μεϊμαράκης είναι ένα καλό παιδί δεν κάνει για αρχηγός κόμματος»,  
Κλείσιμο

«Δεν θα ήθελα να συμμετέχω στην κυβέρνηση, αλλά θα του έλεγα λίγα πραγματάκια. Τι μεταρρυθμίσεις να κάνει» απάντησε ο κ. Λεβέντης στο ερώτημα αν θα δεχόταν να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Η Ένωση Κεντρώων δεν θέλει λάφυρα ή υπουργεία 

Την επόμενη των εκλογών ο κ. Λεβέντης μίλησε και στο ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας ότι με τη σεμνότητα και το ήθος που θα φέρει το κόμμα του, ο λαός θα καταλάβει ότι έπρεπε να τους δώσει περισσότερες έδρες. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων χαρακτήρισε «παρά φύσιν σύζευξη» τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα του σχήματος.

Πρόσθεσε ότι «η Ένωση Κεντρώων δεν θέλει λάφυρα ή υπουργεία και δεν θα συμμετέχει στο κυβερνητικό σχήμα» καθώς εκτιμά ότι ο λαός επιθυμεί οικουμενική κυβέρνηση. Υποστήριξε πως η νέα κυβέρνηση θα καταρρεύσει σύντομα, εάν ερμηνεύσει την ετυμηγορία του λαού ως επιβράβευση, είπε πως το κόμμα του δεν θα συναινέσει στην ψήφιση εφαρμοστικών νόμων και ζήτησε αλλαγή στο μείγμα των μεταρρυθμίσεων.

Για τις ιδιωτικοποιήσεις ανέφερε ότι θα συμφωνήσει μόνο για εκμίσθωση γης για 30 έτη και όχι πώληση, ενώ συμφωνεί επί της αρχής με την πώληση ζημιογόνων επιχειρήσεων. Πάντως, πρόσθεσε ότι θα ψηφίζει νόμους που θεωρεί θετικούς.   
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης