Mεϊμαράκης στο Ηράκλειο: Από εδώ ο Τσίπρας μας έλεγε για τα νταούλια στις αγορές

Mεϊμαράκης στο Ηράκλειο: Από εδώ ο Τσίπρας μας έλεγε για τα νταούλια στις αγορές

Βάλαμε τη χώρα στην ευρωπαϊκή οικογένεια και κρατήσαμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των Ελλήνων - Δεν χαρίζουμε σε κάνεναν το χαρτί της Ευρώπης - Δεν θα δεχτούμε τη φορολογία των αγροτών όπως την έχει υπογράψει ο ΣΥΡΙΖΑ - Η Κρήτη δείχνει το δρόμο της ανάπτυξης και της δημιουργικότητας

Mεϊμαράκης στο Ηράκλειο: Από εδώ ο Τσίπρας μας έλεγε για τα νταούλια στις αγορές
Από την Κρήτη και συγκεκριμένα από το Ηράκλειο συνεχίζει τον προεκλογικό αγώνα ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πραγματοποίησε απόψε ομιλία στο κινηματογράφο «Αστόρια» του Ηρακλείου.
Ξεκινώντας την ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως εμείς φέραμε την εθνική συμφιλίωση, απλώσαμε το χέρι σε όλους, ενώ είπε πως θα είναι υποψήφιος στο νομό Ηρακλείου. 
«Τώρα οι Κρητικοί θα ψηφίσουν ΝΔ και θα έχουν πρωθυπουργό Ηρακλειώτη, Κρητικό, που μετά το ’93 η Κρήτη δεν είχε πρωθυπουργό. Γι’ αυτό αποφάσισα να είμαι υποψήφιος στο Ηράκλειο της Κρήτης. Να ζητήσω από όλους τους Κρητικούς φίλους να έρθουν να ψηφίσουν ΝΔ να αποδείξουμε ότι εμείς οι Κρητικοί μπορούμε να ενωθούμε και να βγάλουμε την χώρα από το τέλμα που την έφερε η Αριστερή μελαγχολία”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης με το πλήθος που βρισκόταν στο “Αστόρια” να ξεσπά σε χειροκροτήματα και συνθήματα.

Κλείσιμο


«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για μένα να βρίσκομαι στο νομό μου, στην πατρίδα μου, να βρίσκομαι με τους αγαπημένους μου φίλους. Όλοι και όλες μαζί, μπορούμε να πάμε μπροστά την Ελλάδα.

Μπορούμε να ενώσουμε και πάλι του Έλληνες. Από την Κρήτη λοιπόν, την πατρίδα των Βενιζέλων και των Μητσοτάκηδων, θέλω να επαναλάβω ότι η ΝΔ πάνω απ’ όλα βάζει τα συμφέροντα του έθνους.



Έλεγε, και όλοι θυμόμαστε, πως θα παίζει νταούλια και λύρα και θα χορεύουν πεντοζάλη οι αγορές. Τον ρωτούμε ήμερα, τα πίστευε αυτά που έλεγε ή προσπαθούσε να εξαπατήσει τον κόσμο και να εξαγοράσει τους ψήφους. Σήμερα μπορεί να ξανάρθει στο Ηράκλειο που σήμερα δεν τόλμησε να έρθει να τα ξαναπεί;», επεσήμανε ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανέφερε παράλληλα πως «εμείς φέραμε την εθνική συμφιλίωση και κρατήσαμε την χώρα στην ευρωζώνη» ενώ τόνισε πως «δεν χαρίζουμε σε κανέναν το χαρτί της Ευρώπης».

Παράλληλα ο κ. Μεϊμαράκης από το Ηράκλειο ζήτησε εντολή από τον ελληνικό λαό «για μία κυβέρνηση με κεντρικό κορμό τη Νέα Δημοκρατία για τα επόμενα 10 χρόνια».

Επίσης, ο κ. Μεϊμαράκης μίλησε και για την φορολογία των αγροτών τονίζοντας πως «οι φορολογικές επιβαρύνσεις στους αγρότες δεν γίνονται δεκτές όπως τις έχει υπογράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Θα το ξαναδούμε και θα προσπαθήσουμε να βρούμε ισοδύναμα».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του στο Ηράκλειο της Κρήτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: Ειλικρινά θέλω, από τα βάθη της καρδιάς μου, να ευχαριστήσω όλους τους Κρητικούς πολίτες, ιδιαίτερα τους πολίτες του νομού Ηρακλείου, που βρίσκομαι σήμερα. Είναι τέτοιος ο ενθουσιασμός που μου έδωσαν και η ανάταση, η πολιτική και η ηθική, που τώρα αποφάσισα να είμαι υποψήφιος στο Νομό Ηρακλείου. Θα με υποστείτε δηλαδή!

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου η χώρα μπορεί να έχει  Ηρακλειώτη και Κρητικό Πρωθυπουργό ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε πως «θα υπάρξει πιστεύω. Πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία. Να πάει μπροστά η Ελλάδα κι αυτό είναι που μας νοιάζει και πρέπει να νοιάζει όλους τους Έλληνες και κυρίως τους Κρήτες».



Ο ΒΟΑΚ και το αεροδρόμιο

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., Βαγγέλης Μεϊμαράκης μίλησε για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα της Κρήτης και τους λόγους που έχουν μπλοκάρει.

Ανέφερε τον ΒΟΑΚ αλλά και το αεροδρόμιο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι την περίοδο 1990-93 είχε συζητηθεί τότε το θέμα του αεροδρομίου Ηρακλείου και «σήμερα που είναι 2015 αυτό και πάλι συζητάμε». Μάλιστα, ο ίδιος ζήτησε συγνώμη από τον λαό της Κρήτης επειδή η ΝΔ δεν είχε τρέξει τα μεγάλα έργα.





«Εγώ σας ζητώ ένα μεγάλο δημόσιο συγνώμη γιατί δεν τρέξαμε τότε τα έργα και δεν κάναμε τις μεταρρυθμίσεις που έπρεπε», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι εφόσον στις 20 Σεπτεμβρίου εκλεγεί μία κυβέρνηση με κεντρικό κορμό την ΝΔ «θα ξεμπλοκάρουμε όλα τα μεγάλα έργα του νησιού».





Συναντήσεις
Νωρίς το μεσημέρι, ο κ. Μεϊμαράκης μετέβη στη Νεάπολη, όπου του επιφυλάχθηκε υποδοχή από κατοίκους της περιοχής και συνομίλησε μαζί τους, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκε στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου και στα γραφεία της αντιπεριφέρειας.

Εκεί, είχε συνάντηση με την αντιπεριφερειαρχη Πελαγία Πετράκη, δημάρχους και φορείς της Αυτοδιοίκησης, τονίζοντας πως ο θεσμός της αυτοδιοίκησης είναι πολύ σημαντικός για τη ΝΔ.
Επίσης, συναντήθηκε και με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, οι οποίοι του παρουσίασαν αναλυτικά τα προβλήματα του Νομού, τις ελλείψεις σε υποδομές στην υγεία και αναφέρθηκαν στα θέματα της ανεργίας, του τουρισμού κ.ά.

Κατά τη συζήτηση που είχε ο κ. Μεϊμαράκης, τόνισε ότι θα πρέπει να χτίσουμε εμπιστοσύνη για να λύσουμε τα προβλήματα και παράλληλα θα πρέπει να βρούμε μια βασική κατεύθυνση, προκειμένου να συνεννοούμαστε. Ακόμη, χαρακτήρισε την επόμενη πενταετία πολύ κρίσιμη για το μέλλον της χώρας.

Επισήμανε πως οι εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου είναι πολύ σημαντικές, καθώς "δεν μπορούμε να πηγαίνουμε κάθε τρεις και λίγο σε εκλογές".

Κατά την περιοδεία του, ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε ακόμη να δώσουν οι πολίτες ψήφο εμπιστοσύνης και όχι ψήφο διαμαρτυρίας ή ψήφο τιμωρίας, η οποία κόστισε στον τόπο περίπου 90 δισ. ευρώ.
Αφού κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι ανακόπτει την "πορεία που είχαμε χαράξει" και οδηγεί τη χώρα σε εκλογές, πρόσθεσε ότι «οι εκλογές αυτές θέλουμε να μας δώσουν τη δυνατότητα να αναπτύξουμε τα επιχειρήματά μας και οι πολίτες να προβληματιστούν και να πάνε στην κάλπη, κρίνοντας τα πεπραγμένα του επταμήνου της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου».

Την Πέμπτη θα επισκεφθεί το Ρέθυμνο και τα Χανιά και θα συναντηθεί και εκεί με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και με παραγωγικούς φορείς  των  δύο νομών.

Tετ-α-τετ με Τσίπρα
Νωρίτερα το πρωί, φθάνοντας στο Ηράκλειο είχε μια συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο αεροδρόμιο της πόλης. Ο κ. Μεϊμαράκης πληροφορήθηκε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αίθουσα VIP περιμένοντας να αναχωρήσει η πτήση του και πήγε να τον χαιρετήσει, λέγοντας πως «είμαστε Κρητικοί και η Κρητική φιλοξενία φημίζεται». Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί είχαν μια σύντομη συνομιλία.

Στο μεταξύ, στη Συγγρού εργάζονται πυρετωδώς για την εκδήλωση παρουσίασης του επικαιροποιημένου προγράμματος της ΝΔ που προγραμματίζεται για την Κυριακή, καθώς και για το «κλείσιμο» των ψηφοδελτίων, τα οποία, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις δεν θα παρουσιάζουν παρά οριακές αλλαγές και αυτές θα περιορίζονται κατά βάση στις μη εκλόγιμες θέσεις της λίστας.



Η συγκέντρωση στη Ρηγίλλης

Στην χθεσινή του ομιλία από τη Ρηγίλλης  ο κ. Μεϊμαράκης έδωσε έμφαση στην ανάγκη για κυβέρνηση τετραετίας με κορμό τη ΝΔ, επιχειρηματολογώντας κατά της «χαμένης ψήφου». Προς την κατεύθυνση αυτή, κάλεσε όλους τους πολίτες να ψηφίσουν το κόμμα του, διότι, όπως είπε, η ψήφος διαμαρτυρίας στις προηγούμενες εκλογές κόστισε 90 δισ. ευρώ σε επτά μήνες. «Να μην πάει κανείς στην αποχή ή σε τιμωρητική ψήφο», είπε χαρακτηριστικά.

«Τώρα που μπροστά μας δεν έχουμε άλλη εκλογική διαδικασία,  ζητάμε εντολή για την επόμενη ολόκληρη τετραετία σε κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ, ώστε να μπορέσει ο τόπος να έχει μία σταθερή πορεία προς τα εμπρός», τόνισε.



Ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αναβάλει την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Στρασβούργο για επαφές με ευρωπαίους αξιωματούχους για να μετάσχει στο πρώτο από τα δύο debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς εφόσον πραγματοποιηθεί στις 8 ή 9 Σεπτεμβρίου και όχι στις 10 του μηνός που ήταν ο αρχικός προγραμματισμός.

Όπως λένε συνεργάτες του, ο κ. Μεϊμαράκης δεν θα επιτρέψει οποιοδήποτε πρόσχημα για ματαίωση της τηλεμαχίας, την οποία επιδιώκει να διεξαχθεί με οποιουσδήποτε καθώς θεωρεί ότι υπερέχει του κ. Τσίπρα, ο οποίος εξακολουθεί να πολιτεύεται αλαζονικά και να μην λέει την αλήθεια στους πολίτες, κάτι που, όπως υποστηρίζουν, θα φανεί όταν βρεθούν ενώπιος ενωπίω μπροστά στις κάμερες.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης