Έντι Ράμα: Ονομάζουν εκκλησία ένα οικοδόμημα γκαράζ!

Έντι Ράμα: Ονομάζουν εκκλησία ένα οικοδόμημα γκαράζ!

Οι δηλώσεις του Αλβανού Πρωθυπουργού δημιουργούν διαβρωτική ένταση. Υποσκάπτει ο ίδιος τις ευρωπαϊκές προοπτικές της χώρας του, λέει ο  βουλευτής της ΝΔ , Γιώργος Κουμουτσάκος

Έντι Ράμα: Ονομάζουν εκκλησία ένα οικοδόμημα γκαράζ!
«Είναι για γέλια και για κλάματα που ένα οικοδόμημα σαν γκαράζ το ονομάζουν εκκλησία και διαμαρτύρονται γιατί επαναφέρουμε στη ζωή την κληρονομιά μας!» δήλωσε προκλητικά στην ιστοσελίδα Blakaneb ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Οι δηλώσεις του κ. Ράμα έγιναν στον απόηχο των αλβανικών αρχών να  κατεδαφίσουν την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στο χωριό Δρυμάδες της Χειμάρρας - με το επιχείρημα ότι ανεγέρθη αυθαίρετα, χωρίς άδεια, το 1994. Αλλά ο ίδιος δεν σταμάτησε σε αυτή τη δήλωση και επανατοποθετήθηκε μέσω Twitter για το θέμα, όταν κλήθηκε από πολίτη κατά τη διάρκεια ανοιχτής επικοινωνίας με το κοινό, να σχολιάσει σχετικές δηλώσεις των ελληνικών αρχών και αν τις βλέπει ως παρέμβαση στα εσωτερικά της Αλβανίας. «Το κάνανε συχνά στο παρελθόν, το κάνουν ακόμα, αλλά πιο σπάνια. Θα τους χρειαστεί λίγος ακόμη χρόνος να το συνειδητοποίησουν» απάντησε ο κ. Ράμα. 

Η τοποθέτηση του Αλβανού πρωθυπουργού προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπεύθυνου του Τομέα Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου ο οποίος υποστηρίζει ότι «μετά τα προ μηνών, σαφή εθνικιστικά υπονοούμενα περί «Μεγάλης Αλβανίας», μετά τις δηλώσεις αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας σε θαλάσσιες ζώνες της, τώρα ο κ. Ράμα χαρακτηρίζει σαν «γκαράζ» την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στις Δρυμάδες. 

Οι δηλώσεις αυτές του Αλβανού Πρωθυπουργού δημιουργούν διαβρωτική ένταση. Με τέτοιες δηλώσεις υποσκάπτει ο ίδιος τις ευρωπαϊκές προοπτικές της χώρας του».

«Ο Αλβανός Πρωθυπουργός κ. Έντι Ράμα με τις δηλώσεις του ξεπέρασε σε προκλητικότητα και αμετροέπεια τον ίδιο τον εαυτό του» υπογράμμισε ο κ. Κουμουτσάκος. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης