Λαφαζάνης: Θα αγωνιστώ ώστε το Μνημόνιο να γίνει μια μικρή παρένθεση του ΣΥΡΙΖΑ

Λαφαζάνης: Θα αγωνιστώ ώστε το Μνημόνιο να γίνει μια μικρή παρένθεση του ΣΥΡΙΖΑ

Δήλωσε «παρών» προσθέτοντας ότι υποστηρίζει την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ - Επιτέθηκε σε ΕΕ και ΗΠΑ για το έργο του ρωσικού αγωγού - «Δεν θα είναι ευχάριστο για την Ελλάδα να δούμε εκποιήσεις των ελληνικών ενεργειακών επιχειρήσεων»

Λαφαζάνης: Θα αγωνιστώ ώστε το Μνημόνιο να γίνει μια μικρή παρένθεση του ΣΥΡΙΖΑ
Φεύγω γιατί διαφωνώ με την πολιτική συμφωνία για τους Θεσμούς είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στην τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Δίνοντας, μάλιστα, το στίγμα των επόμενων κινήσεών του, δήλωσε «παρών» και υποσχέθηκε να αγωνιστεί προκειμένου «το Μνημόνιο να γίνει μια μικρή παρένθεση του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφερόμενος στον νέο υπουργό Πάνο Σκουρλέτη είπε ότι «είναι ένας σύντροφος που εκτιμώ βαθύτατα, είναι αγωνιστής. Είναι, με την καλη έννοια, ιστορικό στέλεχος του χώρου».

Κλείσιμο
Μιλώντας για το έργο του στο υπουργείο ο κ. Λαφαζάνης έκανε ειδική μνεία στο έργο του αγωγού φυσικού αερίου από τη Ρωσία. «Είναι ένα μεγάλο εργο, κυρίως από την άποψη των ωφελειών. Είναι ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει αφήσει ένα παρελθόν άσχημο και προχωρά. Πιστεύω ότι το έργο αυτό θα προχωρήσει και θα υλοποιηθεί ενάντια στις πιέσεις που ασκούνται από ισχυρούς κύκλους της ΕΕ και από τις ΗΠΑ». «Άλλα δεν θα εμποδίσουν για να προχωρήσει το εθνικό συμφέρον» συμπλήρωσε ο κ. Λαφαζάνης.
 
Ο απερχόμενος υπουργός αναφέρθηκε και στον αγωτό ΤΑΡ λέγοντας ότι «είναι σημαντικό, το στηρίζουμε και βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις για αποζημιώσεις αγροτών, για νέα όδευση σε αρκετά σημεία και για τα αντισταθμιστικά οφέλη για τη χώρα, όπως η φορολόγηση των κερδών». 

Έστειλε, τέλος, το μήνυμα ότι οι δημόσιες επιχειρήσεις πρέπει να παραμείνουν δημόσιες και να ανασυγκροτηθούν ως δημόσιες προς όφελος του ελληνικού λαού. «Δεν θα είναι ευχάριστο για την Ελλάδα να δούμε εκποιήσεις των ελληνικών ενεργειακών επιχειρήσεων» συμπλήρωσε ο κ. Λαφαζάνης.

Ο απερχόμενος υπουργός καταλήγοντας τα «έβαλε» με τα ΜΜΕ -αν και τα ευχαρίστησε για την κάλυψη- λέγοντας ότι δεν είχε και δεν έχει την καλύτερη σχέση με τα «συστημικά» μέσα. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης