Κοινοβουλευτικό σπριντ: Τι θα γίνει στη Βουλή το επόμενο 48ωρο

Κοινοβουλευτικό σπριντ: Τι θα γίνει στη Βουλή το επόμενο 48ωρο

Το πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι το Μέγαρο Μαξίμου να επιλέξει να φέρει στο Κοινοβούλιο τα μέτρα σε ένα νομοσχέδιο με ένα άρθρο κι αυτό γιατί η συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους προβλέπει, ως απαραίτητη συνθήκη, την ψήφιση όλων των προαπαιτούμενων

Κοινοβουλευτικό σπριντ: Τι θα γίνει στη Βουλή το επόμενο 48ωρο
Κοινοβουλευτικό αγώνα ταχύτητας καλείται να δώσει η κυβέρνηση υπό ασφυκτικές πολιτικές συνθήκες και ακραία αναπτυσσόμενες, φυγόκεντρες τάσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ως το βράδυ της Τετάρτης καλείται να ψηφίσει επώδυνα μέτρα προκειμένου να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των εταίρων και να θέσει σε εφαρμογή το νέο πρόγραμμα δανειοδότησης της χώρας.

Τα επιτελεία των υπουργείων που θα στηρίξουν το κρίσιμο νομοσχέδιο καλούνται να συντάξουν άμεσα τις προαπαιτούμενες διατάξεις, προκειμένου -αν είναι δυνατόν- να κατατεθεί σήμερα το βράδυ το νομοσχέδιο στη Βουλή.

Κλείσιμο
Το πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι το Μέγαρο Μαξίμου να επιλέξει να φέρει στο Κοινοβούλιο τα μέτρα σε ένα νομοσχέδιο με ένα άρθρο κι αυτό γιατί η συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους προβλέπει, ως απαραίτητη συνθήκη, την ψήφιση όλων των προαπαιτούμενων.

Είναι σίγουρο ότι θα ακολουθηθεί η κατεπείγουσα διαδικασία, που σημαίνει ότι αύριο, Τρίτη, θα συνεδριάσουν οι αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές και την Τετάρτη θα εισαχθεί στην Ολομέλεια για μια και μόνο συζήτηση, που θα λήξει με την ονομαστική ψηφοφορία.

Εάν η κυβέρνηση δεν προλάβει να καταθέσει σήμερα το νομοσχέδιο στη Βουλή, τότε θα ακολουθηθούν οι «υπέρ» κατεπείγουσες διαδικασίες, ανάλογες με αυτές που ακολουθήθηκαν την περασμένη Παρασκευή, όταν σε ένα 24ωρο είχαμε κατάθεση νομοσχεδίου, συζήτηση στην Επιτροπή και ψήφιση στην Ολομέλεια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης