Σαν θύμα τζιχαντιστών «βλέπουν» οι δημοσιογράφοι τον Τσίπρα

Σαν θύμα τζιχαντιστών «βλέπουν» οι δημοσιογράφοι τον Τσίπρα

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει υποστεί εικονικό πνιγμό από τους Ευρωπαίους εταίρους, αναφέρουν δημοσιεύματα

Σαν θύμα τζιχαντιστών «βλέπουν» οι δημοσιογράφοι τον Τσίπρα
Λίγη ώρα μετά το δημοσίευμα του Guardian που γράφει ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει πέσει θύμα «εικονικού πνιγμού» από τους Ευρωπαίους εταίρους σε μία απόπειρα να υποχωρήσει και να πει «ναι» σε όλες τις απαιτήσεις τους, Ισπανός δημοσιογράφος με μία μόνο εικόνα μεταφέρει το κλίμα που επικρατεί στις Βρυξέλλες.

Ο δημοσιογράφος της ισπανικής El Tiempo, Ιντάφε Μαρτίν Πέρεθ, ο οποίος πρώτος δημοσίευσε τα έγγραφα-φωτιά του Eurogroup, ανήρτησε στο Twitter μία φωτογραφία που απεικονίζει έναν αιχμάλωτο του Ισλαμικού Κράτους τη στιγμή που οι τζιχαντιστές προχωρούν σε «εικονικό πνιγμό».

Η εικόνα αποτυπώνει έναν άνδρα με την κλασική πορτοκαλί στολή των κρατουμένων των φανατισμένων ισλαμιστών, ο οποίος με μία πετσέτα στο κεφάλι δέχεται ποσότητα νερού στο πρόσωπο ως απόπειρα εκφοβισμού για να ομολογήσει τα... εγκλήματά του.

Κλείσιμο


Ο Πέρεθ, λοιπόν, ο οποίος έχει πρόσβαση στα... άδυτα της Κομισιόν «βλέπει» σαν θύμα των εταίρων τον Έλληνα πρωθυπουργό και γράφει: «Ο Τσίπρας αυτή τη στιγμή».

Υπενθυμίζεται πως ο δημοσιογράφος του Guardian, Ιαν Τρέινορ, νωρίτερα περιγράφει το σκληρό χτύπημα που υπέστη ο Έλληνας πρωθυπουργός από τους εταίρους του για να αναγκαστεί να προχωρήσει στην ψήφιση των μέτρων που απαιτούνται ώστε να διασωθεί η χώρα.

Σύμφωνα με τον Τρέινορ, που επικαλείται δηλώσεις Ευρωπαίου αξιωματούχου, ο Αλέξης Τσίπρας υπέστη «εικονικό πνιγμό» ώστε να πιεστεί και να δεχθεί το πακέτο μέτρων που επιβάλλουν οι Ευρωπαίοι εταίροι.

Όπως αναφέρει ο Τρέινορ «είπαν στον Τσίπρα ότι είτε θα γίνει αποτελεσματικός θεματοφύλακας της Ευρωζώνης συμφωνώντας να εφαρμόσει άμεσα τις μεταρρυθμίσεις εντός της εβδομάδας, είτε η χώρα θα αποχωρήσει από τη ζώνη του ευρώ και θα δει τις τράπεζες να καταρρέουν».
Ο Τρέινορ επισημαίνει πως πρόκειται για μία «δυσάρεστη εικόνα που τονίζει πόσο μακριά βρισκόμαστε από τα ευρωπαϊκά πρότυπα αλληλεγγύης και ενότητας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης