Ρέντσι: Πρέπει να υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα και την Ευρώπη

Ρέντσι: Πρέπει να υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα και την Ευρώπη

«Είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε να βρούμε μία συμφωνία και να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη στους θεσμούς και τους πολίτες», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός

Ρέντσι: Πρέπει να υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα και την Ευρώπη
Προσερχόμενος στο Lex building για την Σύνοδο Κορυφής των 19, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε να βρούμε μία συμφωνία και να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη στους θεσμούς και τους πολίτες».

Την ίδια ώρα, πρόσθεσε πως για δύο εβδομάδες μιλούμε μόνο για την Ελλάδα και συμπλήρωσε ότι μπορεί να έχει καλυφθεί η απόσταση ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εταίρους, αλλά επισήμανε πως «δεν θέλω να πω ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά».

Παράλληλα, ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε ότι η κατάσταση είναι πολύπλοκη και «όλοι εργαζόμαστε για να υπάρξει συμφωνία που αφορά σε όλη την Ευρώπη».

Κλείσιμο
Από την άλλη, ο κ. Ρέντσι είπε ότι δεδομένης της κατάστασης σε Αίγυπτο, Ιράν και Ουκρανία είναι απαραίτητο η Ευρώπη να επανέλθει και να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει. Τόνισε, μάλιστα, πως πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και απέναντι στους πολίτες της Ευρώπης, επισημαίνοντας πως αν συνεχίσουμε έτσι, θα την έχουμε χάσει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης