Ο Σταύρος, η Ζωή και οι έξι αναβολές στη δίκη του «βιαστή με τις τυρόπιτες»

Ο Σταύρος, η Ζωή και οι έξι αναβολές στη δίκη του «βιαστή με τις τυρόπιτες»

«Με αυτούς που κάλυπταν βιαστές θα τα πούμε μια άλλη φορά» είπε στη Βουλή ο επικεφαλής του Ποταμιού - Ιδού τι εννοούσε

«Με αυτούς που κάλυπταν βιαστές θα τα πούμε μια άλλη φορά» είπε κατά τη δευτερολογία του ο Σταύρος Θεοδωράκης την Παρασκευή στη Βουλή, στη διάρκεια της σύγκρουσής του με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Λέτε να μην ξέρουμε την ιστορία του καθενός μέσα σε αυτό το μικρό Κοινοβούλιο;» επανέλαβε με νόημα ο αρχηγός του Ποταμιού, «δείχνοντας» ξανά προς το έδρανο της προέδρου της Βουλής. Η κυρία Κωνσταντοπούλου, παρά την οργή της, δεν απάντησε και όλοι έμειναν με την απορία τι εννοούσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Η ιστορία ξεκινάει πριν από αρκετά χρόνια, όταν ο Σταύρος Θεοδωράκης παρουσίασε στα «Νέα» την προσωπική ιστορία μιας Καναδής που προσπαθούσε να δικάσει το βιαστή της, αλλά η δίκη του συνεχώς αναβαλλόταν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε αναλάβει την υπεράσπιση ενός κατηγορουμένου για βιασμό τεσσάρων αλλοδαπών γυναικών. Πρόκειται για το «βιαστή με την τυρόπιτα», ο οποίος πλησίαζε αλλοδαπές τουρίστριες και προσφερόταν να τις ξεναγήσει.

Λίγο μετά τους προσέφερε τυρόπιτα, μέσα στην οποία είχε διαλύσει βαρύ υπνωτικό χάπι, μετά τους χορηγούσε αλκοόλ και τις βίαζε, εκμεταλλευόμενος τη σταδιακή απώλεια αισθήσεων την οποία επέφερε ο συνδυασμός υπνωτικού και αλκοόλ.  

Μεταξύ των θυμάτων ήταν η Καναδή Νάταλι Κάρνιφ και η Αυστραλή Ντέινα Μαρί Σέιντ. Από το 2006 μέχρι το 2013, οπότε και δημοσιεύτηκε το ρεπορτάζ, η δίκη του βιαστή με τις τυρόπιτες είχε αναβληθεί έξι φορές λόγω κωλυμάτων που προέβαλε η κυρία Κωνσταντοπούλου (αναλυτικά εδώ οι αλλεπάλληλοι ορισμοί δικασίμων και οι αναβολές). Τα θύματα βέβαια, οι νεαρές γυναίκες, έπρεπε κάθε φορά να καλύπτουν τα έξοδα μετάβασης τους στην Ελλάδα.

Ο συνηθέστερος λόγος που προέβαλε η Κωνσταντοπούλου ήταν το ό,τι έπρεπε να παρασταθεί σε άλλες δίκες, οι οποίες διεξάγονταν ταυτόχρονα. Η κυρία Κωνσταντοπούλου εξάντλησε όλα τα μέσα που της παρείχε η διαδικασία, υποβάλλοντας αιτήσεις εξαίρεσης τακτικών δικαστών ή ενόρκων λόγω μεροληψίας, αιτήσεις διακοπής της δίκης λόγω μη νόμιμης σύνθεσης του δικαστηρίου και μη προβλεπόμενης φωνοληψίας των πρακτικών. Οι αιτήσεις αυτές απορρίπτονταν από το δικαστήριο, αλλά καθυστερούσαν τη δίκη και φυσικά την παραμονή των θυμάτων στην Ελλάδα.  

Αυτό που είναι αξιοσημείωτο είναι ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου είχε δεχθεί τότε σκληρή κριτική και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που συμμετείχαν στο Δίκτυο Γυναικών του ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα από τη Σίσσυ Βωβού, η οποία αρθρογράφησε σχετικά στην Αυγή, αλλά και σε φεμινιστικές ιστοσελίδες: «Μάλιστα, είχαμε στείλει ως Δίκτυο Γυναικών ΣΥΡΙΖΑ προσωπική επιστολή προς τη συγκεκριμένη δικηγόρο [σ.σ: την Κωνσταντοπούλου], το 2010, όπου της αναφέραμε την αντίρρησή μας για τη συνηγορία προς τον βιαστή και για την αρνησιδικία. Μας απάντησε με επιστολή της ότι δεν ξέρει ποιο είναι αυτό το Δίκτυο Γυναικών ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα έλεγε διάφορα ψέματα και δικαιολογίες για τις ενέργειές της. Αυτό όμως δεν της έφθασε, και την επιστολή μας αυτή, παρ' ότι ήταν προσωπική, την ανέφερε στο δικαστήριο, ως πίεση εναντίον του πελάτη της, και μας κατάγγειλε βάζοντάς τη στα αναγνωστέα έγγραφα. Αυτό ήταν το ήθος της Ζ.Κ. απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και το Δίκτυο Γυναικών ΣΥΡΙΖΑ».

Ενδεικτικά ένα μέρος της κριτικής: διαβάστε εδώ και εδώ.

Αντίστοιχες ήταν και οι διαμαρτυρίες του Ελληνικού Παρατηρηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, που βρέθηκε στο πλευρό της Καναδής και των υπολοίπων θυμάτων, παρέχοντάς τους δωρεάν νομική αρωγή, καταγγέλλοντας την περίπτωσή τους ως δείγμα ουσιαστικής αρνησιδικίας.

Η Καναδή Νάταλι Κάρνιφ στην εκτενή συνέντευξη στοΝ Σταύρο Θεοδωράκη είχε πει: «Η συνήγορος του κατηγορούμενου ισχυρίστηκε ότι είναι απασχολημένη με κάποια άλλη υπόθεση στην επαρχία. Μια υπόθεση που ανέλαβε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα. Τους είπα ότι είχα έρθει από τον Καναδά. Το ήξεραν άλλωστε. Τους παρακάλεσα να διακόψουν εν ανάγκη και να γίνει η δίκη την επόμενη εβδομάδα. Τίποτα».

Η Κάρνιφ είχε απευθύνει και ανοιχτή επιστολή στην Κωνσταντοπούλου, με την οποία την καλούσε να μην προβάλει άλλα προσκόμματα στη δίκη (http://goo.gl/ujuQDM)

Τελικά, στις 13 Μαρτίου 2015 το Εφετείο, μείωσε σε δέκα έτη την πρωτόδικη ποινή των 12 ετών στον βιαστή. (http://goo.gl/8nCwtD).

ΣΧΟΛΙΑ (91)

Λαζαρος Σ.

....Μάλιστα, είχαμε στείλει ως ΔΓΣ προσωπική επιστολή προς τη συγκεκριμένη δικηγόρο (Ζ.Κ), το 2010, όπου της αναφέραμε την αντίρρησή μας για τη συνηγορία προς τον βιαστή και για την αρνησιδικία. Μας απάντησε με επιστολή της ότι δεν ξέρει ποιο είναι αυτό το Δίκτυο Γυναικών ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα έλεγε διάφορα ψέματα και δικαιολογίες για τις ενέργειές της. Αυτό όμως δεν της έφθασε, και την επιστολή μας αυτή, παρ' ότι ήταν προσωπική, την ανέφερε στο δικαστήριο, ως πίεση εναντίον του πελάτη της, και μας κατάγγειλε βάζοντάς τη στα αναγνωστέα έγγραφα. Αυτό ήταν το ήθος της Ζ.Κ. απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και το Δίκτυο Γυναικών ΣΥΡΙΖΑ. To παραπανω αποσπασμα ειναι γραμενο στην ΑΥΓΗ (10-4-2010),απο την Σισσυ Βωβου,η οποια ανηκε στο δικτυο γυναικων του Συριζα. Τι αλλο χρειαζεται να προσθεσουμε εμεις?Ισως το ουαι υμιν γραμματεις και φαρισαιοι ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!

Άγγελος

Γυναίκα με, τον χαρακτήρα, συμπεριφορά και ομορφιά, σαν της Ζωής, θεωρείτε υπεύθυνη πού ο Αυνάν εφήρμοσε τον αυνανισμό.

@10:00. Και στο να

πρωτοεμφανισθούν και γοργά να πολλαπλασιαστούν άπειρες λεσβιακές λέσχες/οργανώσεις με τα επακόλουθα που ζούμε εμείς στις μέρες μας. Όλα, φίλε Άγγελε, στον κόσμο μας έχουν μια λογική εξήγηση αφού μπορούμε να ανατρέξουμε στις πηγές. Να ναι καλά η κοπέλα, μάλλον η νεαρά κυρία Ζωή... (Ο - Έλληνας.)

Γιωργος

Αυτοί που δεν θέλουν περισσότερο από όλους την Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι οι ίδιοι οι συντροφοί της στον ΣΥΡΙΖΑ παρά στα αντίπαλα κόμματα που η συμπεριφορά της είναι βούτυρο στο ψωμί τους ώστε να βάλουν κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη έχει μπει στο μάτι πολών κορυφαίων στελεχων του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και απλών βουλευτών και στελεχων του ΣΥΡΙΖΑ. Την περιμένουν στην γωνία στην πρώτη ευκαιρία ...

ILIAS

ειχε δασκαλο τον πατερα της

Γιωργος α

που έκανε τον νταή στις γυναίκες ...

Γιωργος

Αυτό είναι το ήθος της κυρίας Προέδρου της Βουλής ...

Ευαγγελος

Αν αυτα τα εμετικα που αναφερονται ειναι αληθεια τοτε θα πρεπει αμεσα οι πολιτες αυτης της χωρας οι πολιτικοι η Δικαιοσυνη οι δικαστες οι δικηγοροι θα πρεπει να κατσουμε κατω και να δουμε αυτο το φρικτο εμετικο παρανομο και ξεφτυλιστικο συμβαν και να βρουμε την λυση αλλως θα πτεπει οι Ευρωπαικοι θεσμοι και δω να βαλουν τα πραγματα σε μια σωστη κατευθυνση. Η αμαρτωλη Ελληνικη Δικαιοσυνη θα πρεπει αμεσα να αυτοκαθαρισθει. Ζωη αν ειναι αληθεια εσυ δεν εχεις δικαιωμα να ομιλεις αλλα να σωπασης να φυγης και να πας σε καποιο μοναδτηρι να συγχωρηθεις για τις αμαρτιες που εκανες.ΑΙΣΧΟΣ ΑΙΣΧΟΣ ΑΙΣΧΟΣ

Panos

Όλα καλά και σωστά όσα γράφονται για την κυρία,,, αλλά τις αναβολές τις συγκεκριμένης δίκης δεν τις αποφάσιζε η ίδια,, αλλά οι κ.κ. Δικαστές. Σωστά;;;; Αυτοί δεν έχουν καμία ευθύνη;;;; Αν δε οι ίδιοι δικαιολογηθούν ότι ενήργησαν βάσει των διατάξεων της Ποινικής Δικονομίας, αυτές τις διατάξεις ποιοί τις ψήφισαν στη Βουλή των Ελλήνων;;;;;

ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ...

ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΥΨΗΛΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ.....

kkk

αυτό δεν αναιρεί τη δική της ηθική που είναι για τα σκουπίδια

Κώστας Λαρισα

Το ήθος της οικογένειας Κωνσταντοπουλου είναι γνωστό απο παλιά Μια απάντηση περιμένω μόνο. Που εργαζόταν ο αρραβωνιαστικός της αδελφής της προέδρου της Βούλης πριν μερικά χρόνια ? Περιμένω απάντηση αξιοκρατίας του 4% και τώρα του 36%.

Πατέρας

Αν ητανε κόρες μου αυτες η τσυριζαια μπουμπου θα την είχε "βάψει" στην κυριολεξία... Στο ΚΑΤ.

Buhaha

Βρε κουτά, η κοπέλα ήταν απλά Καναδή που ήρθε νόμιμα στη χώρα για τουρισμό και να μας αφήσει τα ωραία της λεφτά... Και οι άλλες κοπέλες νόμιμα ήρθαν στη χώρα και γι αυτό τους αξίζει ΤΙΜΩΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ. Αν ήταν τίποτε λαθρομετανάστες η δίκη θα είχε γίνει και θα είχε φέρει σύσσωμο και το συμβούλιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mloizou0

Μητσοτάκης για τις αποκαλύψεις του «Πρώτου ΘΕΜΑτος»: Το ερώτημα είναι αν ο κ. Τσίπρας το γνώριζε - Γεννηματά: Δεν γνώριζε ο Τσίπρας ποια έβαζε; - Αμηχανία σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου - Επικρίσεις εκ των έσω από τον γγ του υπουργείου Εσωτερικών: Αν το είχανε ψάξει καλύτερα, δεν θα γινόταν η πρόταση

4751682

«Ουδέποτε πρόκειται ν' αποδεχθούμε οιαδήποτε πρόκληση, η οποία προσβάλλει την Ελλάδα και τους Έλληνες, παραχαράσσει βάναυσα την Ιστορία και παραβιάζει το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο», δήλωσε από την Καλαμάτα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

varemenos

Σύμφωνα με πληροφορίες της ομογενειακής εφημερίδας «Νέος Κόσμος» στην Αυστραλία,  η Επιτροπή Εορτασμού Εθνικής Επετείου που τον προσκάλεσε στη Μελβούρνη επιδίωξε να ανακαλέσει την πρόσκληση αλλά ήταν αργά..

2
kerkyra_mitsotakis_episkepsi

«Μάθαμε ότι η κυρία Λοΐζου για 5,5 χρόνια εισέπραττε την σύνταξη της μητέρας της, που είχε πεθάνει. Το ερώτημα είναι αν ο κ. Τσίπρας το γνώριζε» υπογράμμισε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

6