Κόντρα Τσίπρα-Καλφαγιάννη για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ

Κόντρα Τσίπρα-Καλφαγιάννη για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ

«Την ανοίγετε χωρίς τους εργαζομένους» είπε ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ - Δεν την ανοίγουμε για να βρουν κάποιοι τη δουλειά τους αλλά για να υπάρχει πλουραλιστική ενημέρωση, απάντησε ο πρωθυπουργός

Κόντρα Τσίπρα-Καλφαγιάννη για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ
Eιδική αναφορά στο θέμα της ΕΡΤ έκανε ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ξεκίνησε η διαδικασία εκδημοκρατισμού της ενημέρωσης με πρώτο βήμα την επαναλειτουργία της ΕΡΤ που  αποτελεί συμβολικό ορόσημο. Δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις για μια νέα δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση απαλλαγμένη από τον κομματισμό, το ρουσφέτι και τη σπατάλη του παρελθόντος. Έναν δημόσιο φορέα ενημέρωσης που θα αντικατοπτρίζει το νέο δημόσιο ήθος για μια δημοκρατική, αντικειμενική, πλουραλιστική και έγκυρη ενημέρωση. Εδώ όμως θα μου επιτρέψετε μια παρένθεση:  Η ΕΡΤ έπρεπε ήδη να λειτουργεί.  Έχουμε καθυστερήσει πολύ. Έχουμε πολιτική υποχρέωση να δουλέψουμε όλοι αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την άμεση επαναλειτουργία της, χωρίς άλλη κωλυσιεργία». 

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφάγιαννης που ήταν στην αίθουσα του Caravel που γινόταν η ομιλία λέγοντας «την ανοίγετε χωρίς τους εργαζομένους». Ο πρωθυπουργός απάντησε εκτός κειμένου της ομιλίας του ότι «η ΕΡΤ δεν ανοίγει για να βρουν δουλειά κάποιοι αλλά για να αποκτήσει πλουραλιστική και έγκυρη ενημέρωση ο ελληνικός λαός». 

Οι αστυνομικοί της ασφάλειας υψηλών προσώπων πλησίασαν τον κ. Καλφαγιάννη και του ζήτησαν να αποχωρήσει από το ξενοδοχείο. Εκείνος αρνήθηκε αλλά δεν ξαναμπήκε στην αίθουσα της συνεδρίασης, ενώ στην συνέχεια σχολίαζε: «είναι αυτό τώρα δημοκρατία, να θέλουν να με βγάλουν από το ξενοδοχείο»; 

Κλείσιμο


Εκείνη την στιγμή παρενέβη ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης ο οποίος είπε ότι ανοίγετε την ΕΡΤ χωρίς να λογαριάζετε τους εργαζόμενους. Ο πρωθυπουργός απάντησε ότι η ΕΡΤ δεν επαναλειτουργεί για να βρουν κάποιοι την δουλειά τους, αλλά προκειμένου ο ελληνικός λαός να έχει το αγαθό της δημόσιας τηλεόρασης, της έγκυρης και αξιόπιστης ενημέρωσης. 
Κλείοντας απευθύνθηκε στον κομματικό πατριωτισμό της Αριστεράς λέγοντας ότι "είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι θα ανταποκριθούμε στις ευθύνες μας, χρειάζεται συνευθύνη και αλληλεγγύη. Είναι η πρώτη φορά που υπάρχει αριστερή κυβέρνηση. Είναι το μεγάλο στοίχημα του λαού μας και το μεγάλο στοίχημα των λαών της Ευρώπης". 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης