Σιωπή από την Κωνσταντοπούλου για το σκασμένο λάστιχο

Σιωπή από την Κωνσταντοπούλου για το σκασμένο λάστιχο

Η τακτική της σιωπής θεωρείται από ορισμένους ως «σιωπηρή επιβεβαίωση» των όσων καταγγέλλει η μια πλευρά των πρωταγωνιστών του φερόμενου επεισοδίου

Σιωπή από την Κωνσταντοπούλου για το σκασμένο λάστιχο
Θολή εξακολουθεί να παραμένει η εικόνα για το πρατήριο υγρών καυσίμων όπου η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου φέρεται να είχε θερμό επεισόδιο με υπάλληλο ο οποίος αρνήθηκε να της αποκαταστήσει το σκασμένο λάστιχο του αυτοκινήτου της. Υπο κανονικές συνθήκες η είδηση ότι η Πρόεδρος της Βουλής διαπληκτίστηκε άγρια με εργαζόμενο βενζινάδικου επαρχιακής οδού αλλά και με τους περαστικούς που παρακολουθούσαν και επιχείρησαν να καταγράψουν το θέαμα θα φάνταζε καλοστημένο αστείο.

Το γεγονός όμως ότι υπάρχουν τρεις επώνυμες μαρτυρίες που επιβεβαιώνουν το περιστατικό καταγράφοντάς το χωρίς αποκλίσεις δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα που απαιτούν απαντήσεις.

Ωστόσο, το ότι πέραν των καταγγελιών δεν υπάρχει υλικό που να επιβεβαιώνει το επεισόδιο δημιουργεί ορισμένες αμφιβολίες για την γνησιότητά του ή τουλάχιστον για την πραγματική του διάσταση.

Για την ώρα η Πρόεδρος εξακολουθεί να αποφεύγει να απαντήσει στις καταγγελίες αν και στενοί της συνεργάτες υποστήριζαν ότι χειρίζεται το θέμα με απόλυτη ψυχραιμία.

Κλείσιμο
Ομως, η τακτική της σιωπής θεωρείται από ορισμένους ως «σιωπηρή επιβεβαίωση» των όσων καταγγέλλει η μια πλευρά των πρωταγωνιστών του φερόμενου επεισοδίου. Άλλοι πάλι εκτιμούν ότι οι συνεργάτες της προέδρου περιμένουν να καταλαγιάσουν οι πρώτες εντυπώσεις, να εξασφαλίσουν ότι δεν υπάρχει βίντεο με το επίμαχο περιστατικό και στην συνέχεια να δημοσιοποιήσουν την θέση τους.  

Τι αναφέρει ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου στο prototthema.gr

Σύμφωνα με τις καταγγελίες το περιστατικό εξελίχθηκε την Κυριακή του Πάσχα όταν η  κυρία Κωνσταντοπούλου πήγε στο πρατήριο υγρών απαιτώντας από τον υπάλληλο να της αλλάξει το λάστιχο, επειδή έχανε αέρα. Ο υπάλληλος της εξήγησε  ότι το πρατήριο δεν είναι βουλκανιζατέρ και δεν έχει αυτή την δυνατότητα, όμως, η πρόεδρος της Βουλής φέρεται να άρχισε να φωνάζει και να τον απειλεί ότι θα χάσει τη δουλειά του. Η δεύτερη σκηνή – σύμφωνα πάντα με τους καταγγέλλοντες - πραγματοποιήθηκε την επόμενη ημέρα όταν η Πρόεδρος ξαναεμφανίστηκε στο πρατήριο με πιο άγριες διαθέσεις και σε έντονο ύφος και υψηλούς τόνους απαίτησε ξανά να της αλλάξουν το λάστιχο. Το συμβάν επιβεβαίωσε, μιλώντας στο protothema.gr, και ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου πρατηρίου. «Δεν ήμουν παρών όταν έγινε αυτό. Μου το είπαν οι υπάλληλοί μου. Δεν το πίστευα αυτό που άκουγα», είπε χαρακτηριστικά. Ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου, υποστήριξε πως «αυτά είναι πολύ επικίνδυνα πράγματα» και ότι το περιστατικό με την πρόεδρο της Βουλής είναι πέρα για πέρα αληθές, καθώς κανείς από τους υπαλλήλους του δε θα έλεγε ψέματα. Σύμφωνα πάντα με τους φερόμενους ως μάρτυρες τη δεύτερη φορά η κυρία Κωνσταντοπούλου, δεν απείλησε μόνο τον υπάλληλο, αλλά και δύο γυναίκες που βρίσκονταν στο πρατήριο υγρών καυσίμων και βιντεοσκοπούσαν με τα κινητά τους το επεισόδιο. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, η κυρία Βάλια Παναγιωτίδου, η πρόεδρος της Βουλής είχε πάθει υστερία! «Είχε σκάσει το λάστιχο της, της έβαλε αέρα και της είπε πως θέλει αλλαγή. Δεν μπορούσε να της το αλλάξει αυτός γιατί ήταν μόνος κι άρχισε να του φωνάζει για να πάρει το αφεντικό του να τον απολύσουν. Δεν πίστευα τι άκουγα», έγραψε χαρακτηριστικά.

Η αντίδραση της ΝΔ

Πολιτική διάσταση στο επεισόδιο έχει δώσει προς ώρας μόνο η ΝΔ με τον γραμματέα της ΚΟ  Γιάννη Πλακιωτάκη να κάνει λόγο για αλαζονεία από μέρους της προέδρου της Βουλής, καλώντας την ίδια να απολογηθεί και τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση.

«Η απίστευτη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά αλαζονείας της κας Κωνσταντοπούλου δεν εξαντλείται μόνο μέσα στη Βουλή, αλλά όπως φαίνεται έχει αποδέκτη και την ελληνική κοινωνία», τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης, προσθέτοντας ότι η πρόεδρος της βουλής οφείλει άμεσα να ζητήσει συγνώμη για τη συμπεριφορά της. «Οπως οφείλει και ο πρωθυπουργός να πάρει θέση», συμπλήρωσε. «Η κάλυψη τέτοιων περιστατικών αυθαιρεσίας από ανώτατους πολιτειακούς παράγοντες είναι εξίσου απαράδεκτες με την ίδια την πράξη», τόνισε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, καλώντας όλους τους βουλευτές να καταδικάσουν την ενέργεια αυτή «που στρέφεται κατά της ελληνικής κοινωνίας και δεν συνάδει με το ήθος που οφείλουν να έχουν οι αντιπρόσωποι του λαού μας».

Ασπίδα προστασίας από τον ΣΥΡΙΖΑ Αιδηψού

Το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει τοποθετηθεί για το ζήτημα. Θέση πήρε όμως η Ομάδα Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αιδηψού καταδικάζοντας – όπως αναφέρει η ανακοίνωσή τους – « την προσπάθεια σπίλωσης της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου…».

Τα μέλη της τοπικής του κόμματος κάνουν λόγο για «την παροιμιώδη ευγένεια της» και επισημαίνουν πως «όλες τις ημέρες του Πάσχα, κυκλοφορούσε ανάμεσά μας μόνη της, χωρίς συνοδεία», πως «χαίρει άκρας εκτίμησης» από το σύνολο των πολιτών της Εύβοιας και πως «η λεπτότητα του χαρακτήρα της, το ήθος και η ευγένειά της, δεν θα επέτρεπαν ποτέ να έχει τέτοιου είδους συμπεριφορά».

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Αιδηψού αναφέρουν επίσης ως παράδειγμα του ήθους της κυρίας Κωνσταντοπούλου πως «παρευρέθη δε την Δευτέρα του Πάσχα, σε κηδεία συντρόφου, που αιφνίδια έφυγε από κοντά μας, φανερά συγκινημένη». Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος και για τις καταγγελίες κατά της κυρίας Κωνσταντοπούλου «από κυρία γνωστών από το facebook νεοφιλελεύθερων απόψεων και αναρτήσεών της, επίπεδου -το λιγότερο-Μουρούτη».  «Όπως φαίνεται, ο δυναμισμός της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ενοχλεί μεγάλα συμφέροντα, τα οποία δημιουργούν φανταστικές ιστορίες, προσπαθώντας να επισκιάσουν το έργο της.... Άδικος κόπος», καταλήγει η ανακοίνωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης