Δείπνο - «ρελάνς» από Σαμαρά και τους νεοκλεγέντες βουλευτές της ΝΔ

Δείπνο - «ρελάνς» από Σαμαρά και τους νεοκλεγέντες βουλευτές της ΝΔ

Βασικό μενού της συζήτησης ήταν η συμπεριφορά της προέδρου της Βουλής - Αισιόδοξος ότι σύντομα θα αλλάξει η εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε ο πρώην πρωθυπουργός

Δείπνο - «ρελάνς» από Σαμαρά και τους νεοκλεγέντες βουλευτές της ΝΔ
Ρελάνς στα δείπνα που συχνά - πυκνά οργανώνουν το τελευταίο διάστημα οι εσωκομματικοί αμφισβητίες της ηγεσίας του, επεχείρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς με την πρόσκληση να βρεθούν για φαγητό και πολιτική κουβέντα που απηύθυνε προς τους νεοεκλεγέντες βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Έτσι, το βράδυ της Τρίτης βρέθηκαν σε γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς και δείπνησαν με τον πρώην πρωθυπουργό οι νέοι βουλευτές Κώστας Αχ. Καραμανλής , Γιώργος Κουμουτσάκος, Ανδρέας Κατσανιώτης, Θεόδωρος Φορτσάκης, Βασίλης Οικονόμου, Χρήστος Μπουκώρος, Κώστας Βλάσσης, Ιωάννης Αντωνιάδης, Στέργιος Γιαννάκης, Στέφανος Γκίκας, Βασίλης Γιόγιακας, Τάσος Δημοσχάκης και Νίκη Κεραμέως. 

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις πρώτες εμπειρίες που αποκόμισαν οι νέοι «γαλάζιοι» βουλευτές το δίμηνο που βρίσκονται στα κοινοβουλευτικά έδρανα, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα όσα διημείφθησαν στη συνεδρίαση της Δευτέρας και στην αποχώρηση των νεοδημκρατών εξαιτίας της συμπεριφοράς της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντόπουλου.
Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε στους συνομιλητές ότι η συμπεριφορά αυτή δεν έγινε το προηγούμενό της και ο ίδιος, που εξελέγη βουλευτής πρώτη φορά το 1977, δεν έχει αντιμετωπίσει άλλη φορά τέτοια απαξίωση του θεσμού του προέδρου της Βουλής, καθώς, όπως είπε, όλοι οι προκάτοχοι της κυρίας Κωνσταντοπούλου είχαν επίγνωση του υπερκομματικού ρόλου που πρέπει να διαδραματίζει ο προεδρεύων της συνεδρίασης. 
Κλείσιμο



Με τη σύναξη αυτή που εντάσσεται στις πρωτοβουλίες ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας που έχει δρομολογήσει ο πρώην πρωθυπουργός, ο κ. Σαμαράς θέλησε να συσφίξει τους δεσμούς του με τη νεότερη γενιά του στελεχιακού δυναμικού της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία προβληματίζεται μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιανουαρίου, τις μετεκλογικές δημοσκοπικές επιδόσεις της παράταξης τους, αλλά και τις εσωτερικές φωνές από κομματικούς «βαρώνους» για σύγκληση έκτακτου συνεδρίου με σκοπό την εκκίνηση διαδικασιών διαδοχής.

Κατά πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς εκτίμησε ότι γρήγορα η αρνητική εικόνα εις βάρος της ΝΔ στην κοινωνία θα αλλάξει, καθώς ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους της Ελλάδας, εξαιτίας των αντιφάσεων της πολιτικής του, καθώς και των αντιδράσεων της εσωκομματικής αντιπολίτευσης που ασκεί η ομάδα Λαφαζάνη, αλλά και άλλες πιο ακραίες συνιστώσες, θα οδηγήσει  τη χώρα σε νέο μνημόνιο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης