Λεουτσάκος: «Στη χθεσινή συνεδρίαση τα λευκά και τα κατά ήταν καμιά τριανταριά»

Λεουτσάκος: «Στη χθεσινή συνεδρίαση τα λευκά και τα κατά ήταν καμιά τριανταριά»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε στις βασικές διαφωνίες των στελεχών του κόμματος για τη συμφωνία, τονίζοντας ότι «είναι ένα κείμενο που έχει ασάφειες και χρησμούς του μαντείου των Δελφών

Λεουτσάκος: «Στη χθεσινή συνεδρίαση τα λευκά και τα κατά ήταν καμιά τριανταριά»
Το κλίμα που επικράτησε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε ο βουλευτής του κόμματος, Στάθης Λεουτσάκος.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1» ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης «εκφράστηκαν επιφυλάξεις, αγωνίες για το πως θα εφαρμόσουμε τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις και αυτό που βγήκε στο τέλος και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ήταν ότι το κύριο, εκεί που θα αναμετρηθούμε και θα κριθούμε, είναι η εφαρμογή των προγραμματικών δεσμεύσεων».

Κλείσιμο
Ο κ. Λεουτσάκος στάθηκε και στις βασικές ενστάσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την συμφωνία: «Είναι ένα κείμενο που έχει ασάφειες, σου θυμίζει μερικούς χρησμούς του μαντείου των Δελφών που μπορεί να ερμηνευτούν από πολλές οπτικές γωνίες. Εμείς αυτό που λέμε είναι ότι αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα θα εκφράσουμε τη βούληση και θα κριθεί αυτό τις επόμενες μέρες ξεκινώντας το νομοθετικό έργο βήμα το βήμα στην εφαρμογή των μέτρων που έχουμε εξαγγείλει».

Ερωτηθείς αν ψήφισε υπέρ ή κατά της συμφωνίας ο κ. Λεουτσάκος απάντησε: «Εγώ ήμουνα στα αρνητικά της συμφωνίας, θα ήθελα κάτι περισσότερο, αυτό όμως είναι μια εσωτερική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρουμε ότι έχουμε ένα πολύ μεγάλο και δύσκολο έργο μπροστά μας, έχουμε το βάρος της ευθύνης των ιστορικών στιγμών που διανύουμε, οφείλουμε να εκφράζουμε τις ανησυχίες και τη διαφορετικότητα που έχουμε και με αυτό τον τρόπο ενισχύουμε και βοηθάμε την κυβέρνηση και την ενδυναμώνουμε για να μπορεί με αποφασιστικό τρόπο και να αντιστέκεται και να υλοποιήσει τις προγραμματικές δεσμεύσεις που έχει».

Όσο για το πόσοι ήταν τελικά αυτοί που καταψήφισαν, ο ίδιος έδωσε ένα νούμερο που διαφέρει κατά πολύ από αυτά που ακούγονται: «Ήταν μια ενδεικτική ψηφοφορία δεν έγινε καταμέτρηση, μπορεί να ήταν καμιά τριανταριά λευκά και κατά».

Για το αν η στάση που θα κρατήσει όταν πάει η συμφωνία στη Βουλή θα είναι ίδια με τη χθεσινή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλησε να πάρει θέση: «Αυτά θα τα δούμε τότε. Θα δούμε πως θα διαμορφωθεί η κατάσταση, θα βγουν οι υπουργοί με τα προγράμματα και έτσι η συμφωνία θα πάρει ένα πρακτικό αντίκρισμα και τότε θα κρίνουμε».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης