Τσιρώνης: Η Ελλάδα θα πληρώσει 700 δισ. ευρώ ζημιές από την κλιματική αλλαγή

Τσιρώνης: Η Ελλάδα θα πληρώσει 700 δισ. ευρώ ζημιές από την κλιματική αλλαγή

Ανοιχτό στους πολίτες υπουργείο Περιβάλλοντος εξήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Τσιρώνης - Το υπουργείο θα κινηθεί με σχεδιασμό και έλεγχο, συμπλήρωσε

Τσιρώνης: Η Ελλάδα θα πληρώσει 700 δισ. ευρώ ζημιές από την κλιματική αλλαγή
Ανοιχτό στους πολίτες θα είναι το υπουργείο Περιβάλλοντος όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής κατά τις προγραμματικές δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Τσιρώνης.

Υπενθύμισε ότι ο τρόπος αυτός είναι ο μοναδικός για να μην χαθούν ευκαιρίες όπως η γεωθερμία και οι ανεμογεννήτριες «επειδή κάποιοι δεν συζήτησαν με τους πολίτες». 

Το υπουργείο θα κινηθεί στον σχεδιασμό και τον έλεγχο, συμπλήρωσε ο κ. Τσιρώνης ο οποίος κάλεσε όσους μιλούν για δημιουργία θέσεων εργασίας να εξετάζουν τι θέσεις χάνονται στο συνολικό περιβάλλον δηλώνοντας αρνητικός με το ενδεχόμενο δημιουργίας Mall στο Βοτανικό.

Κλείσιμο
Παράλληλα εξήγγειλε ότι δεύτερος στόχος είναι η κωδικοποίηση κανόνων για να ξέρει γρήγορα και εύκολα ο μικρός επιχειρηματίας τι μπορεί να κάνει.

«Έχουμε λιγότερες από 150 ελεγκτές περιβάλλοντος σαν να λέμε ασυδοσία πλήρης ή σαν να λέμε ότι η τροχαία έχει 300 τροχονόμους» συνέχισε ο κ. Τσιρώνης προσθέτοντας ότι  η Ελλάδα δεν έχει να πληρώσει μόνο 350 δισ. για την αποπληρωμή των δανείων που έχει λάβει αλλά και άλλα 700 δισ. ευρώ όσο δηλαδή το ύψος των ζημιών - σύμφωνα με έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδας - στη χώρα από την κλιματική αλλαγή έως το 2100.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης