Σουλτς: Ο Τσίπρας είναι λογικός, αλλά πρέπει να καταλάβει ότι έγινε πρωθυπουργός

Σουλτς: Ο Τσίπρας είναι λογικός, αλλά πρέπει να καταλάβει ότι έγινε πρωθυπουργός

«Αν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, τότε οι δανειστές θα την στηρίξουν. Αν μια πλευρά αθετήσει τις συμφωνίες, θα το πράξει και η άλλη. Και αυτό ακριβώς είναι που δεν θέλει η Ελλάδα στην παρούσα φάση» προειδοποιεί ο πρόεδρος της Ευρωβουλής - Αφήνει ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάργησης της Τρόικας

Σουλτς: Ο Τσίπρας είναι λογικός, αλλά πρέπει να καταλάβει ότι έγινε πρωθυπουργός
«Ο Τσίπρας είναι ένας λογικός άνθρωπος, αλλά πρέπει να καταλάβει ότι έγινε Πρωθυπουργός», αναφέρει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σε νέες του δηλώσεις, που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα Tagesspiegel του Βερολίνου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σουλτς λέει ότι ο κ. Τσίπρας είναι ένας λογικός άνθρωπος, με τον οποίο μπορεί κανείς να συζητήσει. Τονίζει, όμως ότι πρέπει να φύγει από το ρόλο του πολιτικού που είναι σε προεκλογικό αγώνα και να καταλάβει ότι έγινε πρωθυπουργός.

«Αν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, τότε οι δανειστές θα την στηρίξουν. Αν μια πλευρά αθετήσει τις συμφωνίες θα το πράξει και η άλλη. Και αυτό ακριβώς είναι που δεν θέλει η Ελλάδα στην παρούσα φάση». 

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Μάρτιν Σουλτς είπε ότι έχει κατανόηση για την δεινή θέση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα: «Κατά κάποιο τρόπο η ελληνική κυβέρνηση έχει εγκλωβιστεί, είπε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου. Υποσχέθηκε πράγματα που θέλει να εφαρμόσει βραχυπρόθεσμα, αλλά δεν είναι σε θέση να το πράξει γιατί πάγωσε το πρόγραμμα προσαρμογής», τόνισε ο Γερμανός πολιτικός.

Για μια ακόμα φορά ο Μάρτιν Σουλτς κάλεσε την Ελλάδα να φορολογήσει τους πολύ πλούσιους και να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή. Στο εγχείρημα αυτό η κυβέρνηση θα έχει τη στήριξη «ολόκληρης της Ευρώπης», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

Κλείσιμο

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Σουλτς αφήνει να εννοηθεί ότι η ελληνική κυβέρνηση, η οποία δεν θέλει πλέον να έχει σχέση με την Τρόικα που εκπροσωπεί τους διεθνείς πιστωτές της, θα μπορούσε να απευθύνεται απευθείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων.

«Ο έλεγχος της αποτελεσματικής εφαρμογής των υπεσχημένων μεταρρυθμίσεων θα μπορούσε επίσης να γίνεται με άλλη μορφή» πρότεινε ο Σουλτς: «Η κυβέρνηση της χώρας θα μπορούσε να το κάνει η ίδια και να ενημερώνει για τα αποτελέσματα τους εταίρους της ΕΕ και το ΔΝΤ».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης