Γερμανική κυβέρνηση: Δεν οφείλουμε καμία αποζημίωση από κατοχικό δάνειο στην Ελλάδα

Γερμανική κυβέρνηση: Δεν οφείλουμε καμία αποζημίωση από κατοχικό δάνειο στην Ελλάδα

Δεν τίθεται θέμα κουρέματος του χρέους - Για θεμελιωμένη απάντηση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών

Σε δηλώσεις σχετικά με την πιθανότητα αλλαγής πολιτικής σε περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ τονίζοντας πως: «Οι εκλογές δεν αλλάζουν τίποτα στις συμφωνίες με την ελληνική κυβέρνηση, και κάθε κυβέρνηση πρέπει να σέβεται τις συμφωνίες της προηγούμενης».

Ο ίδιος αρνήθηκε δε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με την επίδραση που θα είχε στο γερμανικό προϋπολογισμό ένα «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, διότι, όπως είπε, «τέτοιο ζήτημα δεν τίθεται».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο περί έκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σύμφωνα με την οποία η Γερμανία οφείλει 11 δισεκατομμύρια ευρώ από το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο του 1942, τόνισε ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν βλέπει να υπάρχει καμία βάση για τη διεκδίκηση επανορθώσεων από την πλευρά της Ελλάδας.

Είπε δε ότι οι ελληνικές απαιτήσεις έχουν στο σύνολό τους ρυθμιστεί και ότι από την πλευρά της Αθήνας δεν έχει υποβληθεί κάποιο αίτημα.

«Αναφορικά με το θέμα δεν έχει υποβληθεί καμία απαίτηση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης», δήλωσε ο κ. Γιέγκερ. «Σχεδόν 70 χρόνια μετά το τέλος του πολέμου το ερώτημα των επανορθώσεων έχει απολέσει τη νομιμοποίησή του. Δεν βλέπουμε κάποια βάση σε ένα τέτοιο αίτημα», πρόσθεσε για να διευκρινίσει ότι αυτή είναι η θεμελιωμένη απάντηση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, η οποία περιλαμβάνει και τη νομική διάσταση του θέματος, ενώ αναφέρθηκε και στη σύμβαση του 1960. Με αυτήν, τόνισε, οι απαιτήσεις ρυθμίστηκαν οριστικά, ενώ και με τη συνθήκη του 2+4 για την επανένωση της Γερμανίας το 1990 δεν τέθηκε θέμα αποζημιώσεων. Αυτό αναγνωρίστηκε, σημείωσε, ως νομική δέσμευση στο πλαίσιο της Χάρτας των Παρισίων, την οποία υιοθέτησε και η Ελλάδα. «Γι' αυτό και θεωρούμε ότι δεν υπάρχει βάση για τέτοιες απαιτήσεις», δήλωσε ο κ. Γιέγκερ.

ΣΧΟΛΙΑ (172)

στους αιώνες των αιώνων

Δώστε μας πίσω το αίμα μας που μας έχετε πάρει ... δεν μετριέται με όλα τα δις ευρώ σου. Ο πόνος και η δυστυχία που έχετε προκαλέσει σε εμάς αλλά και σε άλλους λαούς...δεν ξεπληρώνετε με τίποτε!!!

Ο πεινασμένος καρβελια ονειρεύεται

Υπαρχουν δικαστήρια οταν διεκδικείς κατι ...αλλα οχι με αερολογίες για εσωτερική κατανάλωση

αυτο θα πει θρασος

ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ ΤΟΥ$ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ...ΜΙΛΑΝΕ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.--------------ΠΟΙΟς ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΨΗΦΙΣΤΟΥΝΕ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ??? ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟ ΓΑΠ!

Φιλομνήμων

Όταν κατά την διάρκεια μόνο του 20ου αιώνα η χώρα μας υπέστη δυο τεράστιες καταστροφές για δεδομένα μικρής χώρας, ( που δεν τις υπέστησαν ούτε ας πούμε η Σουηδία ουτε η Ελβετία, ουτε ένα σωρό άλλες χώρες της Ευρώπης, ίδιου μεγέθους με την Ελλάδα, που μας δείχνουν με το δάχτυλο) και έπρεπε να ξεκινήσει πάλι από το μηδέν ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΗ, προσθέτοντας στα προηγούμενα δάνεια που έφθαναν πίσω μεχρι την Επανάσταση του 1821, προφανώς κάποια στιγμή θα έχει η χώρα ένα τεράστιο χρέος επιμεριζόμενο και στον καθένα από εμάς τους ίδιους. Και οι δυο μεγάλες εθνικές καταστροφές του 20ού αιώνα, η μικρασιατικη και ο Β' Παγκόσμιος πόλεμος, δεν ήταν από δικό μας φταίξιμο, επειδή εμείς ξεκίνήσαμε να καταλάβουμε και να πατήσουμε κάτω από την μπότα μας όλη την οικουμένη, αλλά ήταν πόλεμοι στους οποίους βρεθήκαμε μπλεγμένοι ή το κάναμε για να προστατεύσουμε ομοεθνείς μας που τους εξοντώνανε με υποχρεωτικές πορείες στην έρημο.Να σκεφτόμαστε όλα αυτά πρίν κοροϊδεύσουμε ή χλευάσουμε για τέτοια θέματα ιστορικής μνήμης.

Πυρος

Στημένα πράγματα .....η εδώ ....στημένη επιτροπή μαγείρεψε το γερμανικό χρέος και το έβγαλε στα 11δις ευρώ όταν όλες οι εκτιμήσεις απο ανεξάρτητους μελετητές τα υπολογίζουν το λιγότερο στα 150 δις ! Και η μιλημένη κυβέρνηση ποιει την νυσαν αφου εχουν ολοι λερωμένη την φωλιά τους .... Φαίνεται οτι η αρχαία Ελλάδα είχε ΕΝΑΝ εφιάλτη η νεα Ελλάδα έχει ΠΟΛΛΟΥΣ.

dopop

Και αλλα ψεματα του πιτσαδορου αποκαλυπτονται. Μα να μην μπορει να πει μια αληθεια αυτο ο ανθρωπος.

OLE

HEIL γερμανοτσολιάδες μου , που τρέξατε να υπερασπιστείτε τον αρχιβασανιστή της Ευρώπης. Τόσο νούμερα είστε που ενω η χώρα σας διεκδικεί κάτι εσείς εκειιιιιιιιιιι, ορκο στον Φύρερ !!! Δεν πειράζει θα σας περάσει μια και καλή 12 και σήμερα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μη ξεφύγει καμιά παγιέτα μόνο επάνω στο τριπλό αξλ και σχίχετε κανά καλσόν από τον πάγο....

Θυμηθήτε

Η Ελλάδα τότε είχε υπογράψει ότι αποποιείται της πληρωμής του δανείου. Δυστυχώς αλλά το έχουμε υπογράψει, αλλά όλες οι αριστερές καρικατούρες αρνούνται να συμπεριλάβουν το συγκεκριμένο ιστορικό γεγονός, δυστυχώς οι τότε μπαταχτσίδες ποιός ξέρει τι πήραν και το υπέγραψαν. Όσοι εδώ μέσα περιμένετε για καλύτερες μέρες μέσα από τις υποσχέσεις των κυβερνήσεων κοιμάστε όρθιοι.

απορώ....

Έχουν καταδικαστεί από το Διεθνές Δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου κατά της Ελλάδος... όποιος και να έχει υπογράψει, οτιδήποτε και αν έχει υπογράψει, απλά δεν ισχύει...μιλάμε για καταδικαστική απόφαση...η καταδικαστική απόφαση οιοδήποτε δικαστηρίου, δεν δύναται να ακυρωθεί, παραγραφεί, Είναι αμετάκλητη, και τελεσίδικη...Τώρα, τι παιχνίδια παίζονται, δεν δύναμαι να γνωρίζω..πάντως οποιαδήποτε στιγμή, ζητηθεί εξ εισαγγελικής παρεμβάσεως ή άμεση ισχύ των τελεσίδικων αποφάσεων του δικαστηρίου, οι Γερμανοί θα πρέπει να αποδώσουν τα εν αποφάσεως δεδικασμένα, θέλοντας και μη...

@

ο κ.Σαμαράς τί γνώμη έχει πάνω σε αυτό το θέμα; Υπάρχει για αυτόν θέμα ή δεν υπάρχει; Ποτέ δεν έχε κάνει δήλωση σχετικά με αυτό, αν δεν κάνω λάθος. Επικρατεί μια θολούρα σε αυτό το σημείο. Για τον κ.Τσίπρα υπάρχει θέμα με τις αποζημιώσεις, το έχει δηλώσει σε πολλές συνεντεύξεις. του.

ΡΙΤΑ (Ν.Σμυρνη)

ΑΠΟΝΕΝΟΗΜΕΝΟ ΔΙΑΒΗΜΑ θα ηταν οποιαδηποτε προσπαθεια απο πλευρας της Ελληνικης Κυβερνησεως (οποιασδηποτε κυβερνησεως) να τολησει να διανοηθει καν οτι θα μπορουσε ποτε να ζητηθει απο την Γερμανια ένα τετοιο πραγμα. Αλλωστε απο που κι ως που; Κατ' αρχας το κρατος το σημερινο της Γερμανιας ουδεμιαν σχεση εχει με το 3ο Ραϊχ του Χιτλερ. Εκεινη εκει ηταν μια αλλη Γερμανια η οποια Ηττηθη εις τον Δευτερον Παγκοσμιο Πολεμο και επληρωσε διοτι και εβομβαρδισθη υπο των συμμαχων βαρεως, μεχρις ισοπεδωσεως η Δρεσδη και το Βερολινον με τα αριστουργηματα εκει περα κλπ κλπ ασε τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ που εκαναν οι Ρωσοι κατα την εισβολη τους την οποιαν εκαναν εκει μεσα στην Εκδικηση και τα διαφορα αλλα βιασμους και ΑΙΣΧΗ σου λεει συνεβησαν ΠΟΛΛΑ δεν είναι τωρα ουτε η ωρα ουτε ο τοπος να ειπωθουν. Υστερα η χωρα αυτη οπως υπεγραψε τελος παντων εκει περα την Ηττα κλπ κλπ ΕΔΙΑΜΕΛΛΗΣΘΗ Η ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ. Παει. Εγινε η Δυτικη Γερμανια και το εκτρωμα εκει περα με το τειχος κλπ η Κουμουνιστικη Ανατολικη γερμανια ενα κρατος δικτακτορικο το οποιον δεν αφηνε τους πολιτες της να διαφυγουν στην Δυση να σωθουν απο τα νυχια των κουμουνιστων. ΕΠΛΗΡΩΣΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΗΣ. Δεν μπορουμε τωρα εμεις εκ των υστερων να ζηταμε τα αζητητα λογω του οτι ο Γλεζος εχει απωθημενα. Και να ηθελε να μας τα δωσει ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΔΩΣΕΙ. Διοτι ετσι θα ανοιξουν οι ασκοι του Αιολου και ολοι θα ζητανε απο ολους αποζημιωσεις. Εμ δεν παει ετσι ομως. Οπότε καθιστε σταυγα σας και ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΧΗΡΙΣΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ. ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ. Ακουστε με, φιλικα σας ομιλω θα σπασετε τα μουτρα σας κυριοι του Συριζα. ΞΕΡΩ ΤΙ ΣΑΣ ΛΕΩ. Αφηστε τα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

proanakritiki_ar

Αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με γκεμπελίστικη τακτική μετέτρεψε τις περίφημες εκθέσεις του FBI σε θεσμικό προκάλυμμα της υπόθεσης - Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρθηκε και στον ρόλο του περίφημου «Ρασπούτιν» χωρίς ωστόσο να τον κατονομάζει

18
dendias-esep

Ενώ στην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης που έχει χαρακτηρίσει άκυρη τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης - Πάιατ: Πυλώνας σταθερότητας η Ελλάδα - Ρητή αναφορά ότι η συμφωνία δεν παράγει έννομα αποτελέσματα, στο σχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ

22