Bloomberg: Ο Σαμαράς προειδοποιεί για το ρίσκο του Grexit

Bloomberg: Ο Σαμαράς προειδοποιεί για το ρίσκο του Grexit

«Η ριψοκίνδυνη τελική ευθεία για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου έχει επαναφέρει την Ελλάδα στο επίκεντρο των Ευρωπαίων αξιωματούχων», αναφέρει το διεθνές πρακτορείο

Bloomberg: Ο Σαμαράς προειδοποιεί για το ρίσκο του Grexit
Ο Αντώνης Σαμαράς προειδοποιεί για το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ, καθώς πλησιάζουμε ολοένα και περισσότερο στις εκλογές, αναφέρει το Bloomberg με σημερινό του δημοσίευμα, αναφερόμενο στην πρώτη ομιλία του πρωθυπουργού για το 2015.

«Η ριψοκίνδυνη τελική ευθεία για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου έχει επαναφέρει την Ελλάδα στο επίκεντρο των Ευρωπαίων αξιωματούχων», αναφέρει το διεθνές πρακτορείο.

“Πολλοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι ένα Grexit θα ήταν διαχειρίσιμο και σε αντίθεση με την περίοδο 2010-2011 δεν θα δούμε έντονο αντίκτυπο σε χώρες όπως η Ισπανία ή Ιρλανδία” τονίζει ο Fredrik Erixon, διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Διεθνή Πολιτική Οικονομία στις Βρυξέλλες.

Κλείσιμο
Από την άλλη, η ηγέτης της αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, έχει δεσμευτεί να αναδιαρθρώσει το χρέος και να τερματίσει τις καταστροφικές πολιτικές λιτότητας.  Όπως είπε στην ομιλία του στις 3 Ιανουαρίου, η Ελλάδα θα διαγράψει μεγάλο μέρος του χρέους της σε σημείο που να είναι βιώσιμο.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης