Πανούσης: Δεν καταλαβαίνω γιατί η ΔΗΜΑΡ δεν ψήφισε Πρόεδρο Δημοκρατίας

Πανούσης: Δεν καταλαβαίνω γιατί η ΔΗΜΑΡ δεν ψήφισε Πρόεδρο Δημοκρατίας

Εφόσον η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν σκοπός, τι επιδιώκει η ηγεσία του κόμματος, να πάμε σε εκλογές με ποσοστό 0,4%, αναρωτιέται - Η ΔΗΜΑΡ να στηρίξει ΣΥΡΙΖΑ και να μην κατέβει αυτόνομα στις κάλπες, προτείνει ο βουλευτής

Πανούσης: Δεν καταλαβαίνω γιατί η ΔΗΜΑΡ δεν ψήφισε Πρόεδρο Δημοκρατίας
Εντονη κριτική στην ηγεσία της ΔΗΜΑΡ και τους χειρισμούς της ασκεί ο βουλευτής του κόμματος, καθηγητής Γιάννης Πανούσης. 

Ο κύριος Πανούσης υποστηρίζει ότι η ηγεσία «δείχνει να μην έχει καταλάβει πού ακριβώς πατάει και πού βρίσκεται» και δηλώνει: «Η θέση μου είναι, η Δημοκρατική Αριστερά να μην κατέβει στις εκλογές, να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ στη λογική της κυβερνώσας Αριστεράς, να ανασυγκροτηθεί κι όταν με το καλό βγουν τα αποτελέσματα και οδηγηθούμε σε μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, να δει πώς θα κινηθεί στο νέο σκηνικό, που θα διαμορφωθεί. Εκτιμώ ότι δεν πρέπει ούτε να κατέβει αυτόνομα, ούτε όμως και να απορροφηθεί [...]. Η ΔΗΜΑΡ είναι το κόμμα του «παρ΄ ολίγον», παρ΄ ολίγον κυβερνητικό, παρ΄ ολίγον συγκυβερνητικό με την Αριστερά, παρ΄ ολίγον ΠτΔ, όλα παρ΄ ολίγον είναι».

Ο ίδιος σημειώνει πώς διάβασε μια ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΔΗΜΑΡ, η οποία -όπως τονίζει- τον άφησε εμβρόντητο. «Να καταπιούν τη γλώσσα τους -λέει- όσοι πίστευαν ότι καταψηφίσαμε τον ΠτΔ για να συνεργαστούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, τίθεται το ερώτημα, γιατί τον καταψηφίσαμε; Διότι αν τον καταψηφίσαμε για να πάμε σε εκλογές, ξέροντας ότι έχουμε 0,4%, δεν καταλαβαίνω ποια ήταν η πολιτική λογική. Αν είχαμε 10 βουλευτές, οι οποίοι μπορούσαν να κάνουν αγώνα μέσα στη Βουλή για διάφορα σημεία και τους αναλώσαμε μέσα από αυτή την ψηφοφορία, πάλι δεν καταλαβαίνω ποια είναι η πολιτική λογική. Άρα, αυτό το κόμμα ή αυτή η ηγεσία δείχνει να μην έχει καταλάβει πού ακριβώς πατάει και που βρίσκεται» διευκρινίζει.

Τέλος, ο κύριος Πανούσης σημειώνει πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής: «Η δική μου στάση είναι δηλωμένη εδώ και ενάμιση χρόνο και βέβαια ενισχύθηκε και με τα τελευταία γεγονότα. Είμαι δάσκαλος, δεν είμαι πολιτικός. Οπότε σε οποιαδήποτε μορφή δεν κατεβαίνω, είτε αν η ΔΗΜΑΡ αποφασίσει να κατέβει μόνη της, είτε αν είχε συνεργαστεί - συγχωνευθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, ή οποιοδήποτε άλλο σενάριο θα γινόταν, εγώ θα είχα αποσυρθεί έτσι και αλλιώς».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης