Ο Αμερικανός πρέσβης εύχεται «να επιμείνει η κυβέρνηση» και «να τα αλλάξει όλα»

Ο Αμερικανός πρέσβης εύχεται «να επιμείνει η κυβέρνηση» και «να τα αλλάξει όλα»

Σπάνια παρέμβαση του Ντέιβιντ Πιρς ερμηνεύεται ως έκφραση στήριξης στην παρούσα κυβέρνηση

Ο Αμερικανός πρέσβης εύχεται «να επιμείνει η κυβέρνηση» και «να τα αλλάξει όλα»
Τις ελπίδες της κυβέρνησης των ΗΠΑ να «αντέξει» η ελληνική κυβέρνηση, για να προχωρήσει το μεταρρυθμιστικό της έργο, εξέφρασε ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα, κ. Ντέιβιντ Πιρς.

Σε μια από τις σπάνιες παρεμβάσεις του στο δημόσιο βίο, με αφορμή την ομιλία του στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, ο κ. Πιρς έκλεισε την ομιλία του στα αγγλικά, χρησιμοποιώντας με μία φράση, που αποδόθηκε ως «ελπίζουμε η ελληνική κυβέρνηση να επιμείνει και να συνεχίσει τις προσπάθειές της» -κάτι που μπορεί να ερμηνευθεί και ως «ευχή» για την παραμονή της παρούσας κυβέρνησης στο «πηδάλιο» της χώρας.

Ο κ. Πιρς τόνισε ότι  «η ελληνική οικονομία αρχίζει να ανακάμπτει. Όπως είπε και ο πρωθυπουργός, η Ελλάδα επανήλθε με εκπληκτικά κατορθώματα. Το 2015 θα είναι ο πρώτος ισοσκελισμένος προϋπολογισμός».

Ανέφερε, δε, πως «οι μεταρρυθμίσεις αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς. Η Ελλάδα έχει ανακτήσει 12 θέσεις από την ανταγωνιστικότητά της» και υποστήριξε πως «οι αμερικανικές επιχειρήσεις ζητούν να αυξήσουν τη δραστηριότητά τους στην Ελλάδα».

Αυτή η πρόοδος είναι σημαντική, ανέφερε, αλλά επισήμανε ότι «οι αλλαγές δεν μπορούν να γίνουν μέσα σε μία νύχτα: χρειάζεται πολύ δουλειά ακόμη για την ανάπτυξη, που τώρα ξεκινά».
Κλείσιμο

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης