Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου για το ραντεβού με την τρόικα

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου για το ραντεβού με την τρόικα

Έκλεισαν τις τελευταίες εκκρεμότητες πριν τη συνάντηση στη γαλλική πρωτεύουσα

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου για το ραντεβού με την τρόικα
Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Δευτέρας η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο. 

Αντικείμενό της συνάντησης, η οποία ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα, ήταν το νέο ραντεβού της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας με την Τρόικα, που κλείστηκε για αύριο, Τρίτη, στο Παρίσι.

Στη συνάντηση, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί καθόρισαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τη διαπραγματευτική στάση της ελληνικής πλευράς, ταυτόχρονα με τις «κόκκινες γραμμές» που έχει χαράξει η συγκυβέρνηση, εν όψει της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Κλείσιμο
Τον πρωθυπουργό θα δει και ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, προκειμένου να εξετάσουν και την τελευταία εκκρεμότητα πριν το ραντεβού επί γαλλικού εδάφους, ώστε η Αθήνα να δώσει το «παρών», όντας έτοιμη από κάθε άποψη για το «σκληρό πόκερ» με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Στόχος της συνάντησης στο Παρίσι είναι να υπάρξει προσέγγιση και απευθείας διαπραγμάτευση πρόσωπο με πρόσωπο με τους δανειστές πριν την αργία της Γιορτής των Ευχαριστιών, κατά την οποία θα είναι κλειστό το ΔΝΤ, αλλά και πριν το κρίσιμο Euroworking Group της Πέμπτης 27 Νοεμβρίου, το οποίο θεωρείται και από τα πιο δύσκολα που θα έχει αντιμετωπίσει ποτέ η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα από την αρχή του Μνημονίου. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης