Φιλική και θετική η συνάντηση με Παπανδρέου, λέει ο Βενιζέλος

Φιλική και θετική η συνάντηση με Παπανδρέου, λέει ο Βενιζέλος

Δεν ξεκαθαρίστηκε αν ο πρώην πρωθυπουργός θα είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής - Ελάχιστα έγιναν γνωστά από τα όσα συζήτησαν για περίπου δύο ώρες

Φιλική και θετική η συνάντηση με Παπανδρέου, λέει ο Βενιζέλος
Σε θετικό και φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που είχε την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Η συνάντηση που έλαβε χώρα στο υπουργείο Εξωτερικών διήρκεσε μία ώρα και 45 λεπτά και έγινε έπειτα από αίτημα του κ. Βενιζέλου.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Βενιζέλος -ο οποίος νωρίτερα βγήκε έξω από το υπουργικό του γραφείο για να καλωσορίσει τον πρώην πρωθυπουργό- είχε μια «μακρά, φιλική και θετική» συνάντηση με τον κ. Παπανδρέου και στο επίκεντρο των συζητήσεών τους βρέθηκαν διεθνή θέματα, η οικονομία της χώρας, η διαπραγμάτευση με τους εταίρους και η προσυνεδριακή πορεία της Δημοκρατικής Παράταξης.

Κλείσιμο
Ο κ. Βενιζέλος είπε ακόμη ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα του πει και ειδικότερα τις απόψεις του, αλλά και πως έχει κάποιες ιδέες για την παράταξη, ενώ όσον αφορά στο αν ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να συστρατευτεί, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι το ζητάει απ' όλους.

Ερωτηθείς εάν θα υπάρξει νέα συνάντηση μεταξύ τους, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι ο ίδιος είναι πάντα ανοικτός και υπενθύμισε ότι αύριο επίκειται η συνάντησή του με τον κ. Σημίτη.

Τέλος, ερωτηθείς αν του ανέφερε ο κ. Παπανδρέου εάν θα είναι υποψήφιος, απάντησε ότι δεν μπήκαν σε τέτοια θέματα, ότι τώρα θα γίνει η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν το 2016.



Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί επίσης αύριο, Παρασκευή, στις 11:00 με τον κ. Σημίτη, στη Βουλή.

Παράλληλα οι προετοιμασίες για το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης συνεχίζονται, παρά τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει, ιδίως από στελέχη που πρόσκεινται παραδοσιακά στον Γιώργο Παπανδρέου. Σήμερα, πάντως, ο κ. Βενιζέλος θα συμμετάσχει στην συνεδρίαση της γενικής Γραμματείας της Δημοκρατικής Παράταξης.

Στη συνεδρίαση θα τεθούν οργανωτικά θέματα τα οποία θα αφορούν στην προσέγγιση κοινωνικών ομάδων και τοπικών φορέων. Αναφορικά με το τελευταίο την αρχή πρόκειται να κάνει ο πρόεδρος του κόμματος και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο οποίος έχει προγραμματισμένο ταξίδι στο Κιλκίς όπου θα εγκαινιάσει πτέρυγα νοσοκομείο μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και στενό συνεργάτη του Λεωνίδα Γρηγοράκο.

Πάντως την προσπάθεια αποκλεισμού του κ. Βενιζέλου από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα ενδεχόμενο συνάντηση της ηγεσίας της κυβέρνησης με την αντίστοιχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από την πλευρά της Χαριλάου Τρικούπη δεν την άφησαν αναπάντητη. Ύστερα από όσα είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, πηγές του ΠΑΣΟΚ σημείωναν το πώς μπορεί στον ΣΥΡΙΖΑ να «τους τρόμαξε τόσο πολύ ένα δημοσίευμα, που δεν μπορούν να κρύψουν τον φόβο τους απέναντι στην ισχύ των επιχειρημάτων».

Επιπλέον, θύμιζαν την πρόσκληση του κ. Βενιζέλου στον κ. Τσίπρα προκειμένου να τον ενημερώσει για τα εθνικά θέματα.










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης