Κουρουμπλής: Να διεκδικήσουμε την καθιέρωση δικαιώματος ψήφου από τα 16

Κουρουμπλής: Να διεκδικήσουμε την καθιέρωση δικαιώματος ψήφου από τα 16

Υπογράμμισε ότι υπάρχει η ανάγκη προσέγγισης δυνάμεων και προσώπων και εκτός Ευρωπαϊκής Αριστεράς 

Κουρουμπλής: Να διεκδικήσουμε την καθιέρωση δικαιώματος ψήφου από τα 16
Στο ζήτημα των συνεργασιών του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Παναγιώτης Κουρουμπλής στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. 

«Δεν είμαστε λέσχη ομοϊδεατών και πρέπει άμεσα να υποκαταστήσουμε την όποια προσωπική μας ανασφάλεια με την πολιτική αυτοπεποίθηση» είπε και συμπλήρωσε: «Ο κίνδυνος ενσωμάτωσης στο σύστημα δεν είναι το άνοιγμα σε πρόσωπα του ευρύτερου χώρου, αντιθέτως ο κίνδυνος ενσωμάτωσης προέρχεται από το δέλεαρ της εξουσίας και τη διαπλοκή της πολιτικής με τα οικονομικά συμφέροντα. Εκεί θα αναμετρηθούμε και συλλογικά και προσωπικά».

Σε σχέση με τη βιωσιμότητα του χρέους ο κ. Κουρουμπλής υπογράμμισε ότι υπάρχει η ανάγκη προσέγγισης δυνάμεων και προσώπων και εκτός Ευρωπαϊκής Αριστεράς και ανέφερε ότι «εθνικά και καίριας σημασίας ζητήματα θα πρέπει να συνδεθούν με την αξιοποίηση του ελληνισμού της διασποράς».

Κλείσιμο
Σε σχέση με τα ζητήματα του κράτους έκανε λόγο για αξιοκρατία και αξιολόγηση, που θα προωθηθούν από φορείς που κανείς δεν αμφισβητεί. Πρόσθεσε, δε, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει άμεσα να καταθέσει την πρότασή του για τη θεσμική επαναθεμελίωση του κράτους με συνταγματικούς θεσμούς, ικανούς να συγκρουστούν με την αδιαφάνεια και την οικονομική διαπλοκή, θεσμούς που θα εμπεδώνουν το σεβασμό στις εργασιακές σχέσεις και θα διασφαλίζουν την οικονομική και κοινωνική δημοκρατία. Πιστεύω ότι οι συνθήκες ωριμάζουν τους ανθρώπους πιο γρήγορα, για το λόγο αυτό θεωρώ ότι πρέπει να ζητήσουμε και να διεκδικήσουμε την άσκηση δικαιώματος ψήφου από την ηλικία των 16 ετών. Ανάλογη πρωτοβουλία στη Σκοτία βρήκε ευρύτερη υποστήριξη».

Αναφορικά με τα οργανωτικά του κόμματος είπε πως οι γραμματείς των νομαρχιακών επιτροπών που εκφράζουν την επιθυμία τους να είναι υποψήφιοι βουλευτές πρέπει να αντικατασταθούν για ευνόητους λόγους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης