Χουντής: Χωρίς διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους δεν έχει ανάπτυξη

Χουντής: Χωρίς διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους δεν έχει ανάπτυξη

«Σε αντίθετη περίπτωση θα είμαστε σε έναν φαύλο κύκλο χρέους, αποπληρωμής, ύφεσης και λιτότητας» τονίζει ο επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης του ΣΥΡΙΖΑ για το δημόσιο χρέος της χώρας

Χουντής: Χωρίς διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους δεν έχει ανάπτυξη
«Αν δεν γίνει διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, δεν μπορεί να εφαρμοστεί κανένα αναπτυξιακό πρόγραμμα» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης του ΣΥΡΙΖΑ για το δημόσιο χρέος της χώρας, Νίκος Χουντής και προσθέτει: «Σε αντίθετη περίπτωση θα είμαστε σε έναν φαύλο κύκλο χρέους, αποπληρωμής, ύφεσης, λιτότητας, πράγμα που θα καταστήσει ατελέσφορη κάθε προσπάθεια απαλλαγής από αυτόν τον βραχνά».

Σε ερώτηση για τις διαφορετικές απόψεις που ακούγονται στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον τρόπο επίλυσης του προβλήματος του χρέους, ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απαντά:

«Υπάρχουν κάποιες απόψεις, τεχνικές για την ακρίβεια, αλλά η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, που επανέλαβε ο κ. Τσίπρας στη Βουλή και τη ΔΕΘ είναι ότι εμείς πάμε να διαπραγματευθούμε τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, την αποπληρωμή του υπολοίπου με ρήτρα ανάπτυξης και διεκδικώντας ένα μορατόριουμ στην αποπληρωμή τόκων και χρεολυσίων για το διάστημα που θα χρειαστεί να μπει η χώρα σε φάση ανάπτυξης». 

Κλείσιμο
Υποστηρίζει ότι «η διαπραγμάτευση με τους δανειστές για την αποπληρωμή μέρους του χρέους είναι πολιτική και θα γίνει με τα όργανα της ΕΕ». 

«Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης θα μπουν και οι ζημιές που έχουν κάνει οι θεσμοί της ΕΕ, που ακολούθησαν -κατά τη γνώμη μου- παρανόμως μια πολιτική που επέφερε τόσα δεινά στη χώρα μας. Και αυτή την κοινωνική ζημιά είναι υποχρεωμένοι να την αναλάβουν οι θεσμοί της ΕΕ, γιατί αυτοί την προκάλεσαν. Με αυτούς θα συζητήσουμε, λοιπόν, τι θα γίνει με τη διαγραφή του χρέους. Όχι με τεχνοκράτες» καταλήγει. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης