Το Ποτάμι καταγγέλλει… αυγουστιάτικα ρουσφέτια υπουργών

Το Ποτάμι καταγγέλλει… αυγουστιάτικα ρουσφέτια υπουργών

Το υπουργείο Υγείας «απεκατέστησε» γιατρό στο Ιπποκράτειο που είχε απολυθεί για πλαστογραφία, ενώ ο υφυπουργός Οικονομικών διόρισε τον διευθυντή του γραφείου του στο νευραλγικό πόστο του επικεφαλής του ΣΔΟΕ Αττικής 

Το Ποτάμι καταγγέλλει… αυγουστιάτικα ρουσφέτια υπουργών
Δύο υποθέσεις πελατειακών σχέσεων, μια στο υπουργείο Υγείας και μια στο υπουργείο Οικονομικών, καταγγέλλει το Ποτάμι, υποστηρίζοντας ότι «το ρουσφέτι ποτέ δεν πεθαίνει». Πρόκειται αφενός για την επαναφορά γιατρού που είχε απολυθεί παλαιότερα από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο για πλαστογραφία και αφετέρου για την τοποθέτηση στη θέση του διευθυντή του ΣΔΟΕ Αττικής στελέχους της ΔΑΚΕ και διευθυντή του γραφείου του υφυπουργού Γιώργου Μαυραγάνη.

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται ότι με απόφαση που υπέγραψε περασμένο μήνα ο αναπληρωτής Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος, επανέρχεται στο Ιπποκράτειο ως Διευθυντής Καρδιοχειρουργός, γιατρός που έχει απολυθεί από το νοσοκομείο μετά από απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΕΣΥ και αντίστοιχη αμετάκλητη απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας!

Όπως επισημαίνεται, το 2007 αποκαλύφθηκε ότι ο γιατρός χρησιμοποιούσε πλαστό έγγραφο το οποίο έλεγε ότι είχε θητεύσει δίπλα στον Μαγκντί Γιακούμπ, ο οποίος είχε διαψεύσει ότι είχε συνεργαστεί ή έστω γνώριζε τον καρδιοχειρουργό του Ιπποκρατείου. Ένα χρόνο μετά του επιβλήθηκε ποινή οριστικής παύσης και χρηματικό πρόστιμο, ενώ το 2012 η ειδικότητά του ανακλήθηκε και στη συνέχεια απολύθηκε. Καταδικάστηκε μάλιστα πρωτοδίκως για παθητική δωροδοκία (φυλάκιση και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων με 3ετή αναστολή) και μηνύθηκε από συγγενείς ασθενών που είχε χειρουργήσει και πέθαναν.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το Ποτάμι, ο εν λόγω γιατρός επανέρχεται στη θέση του με την υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας και τη σύμφωνη γνώμη νέου Πειθαρχικού του ΕΣΥ στο οποίο συμμετείχε και ο προερχόμενος από τη ΝΔ, Πρόεδρος ΚΕΣΥ, Παναγιώτης Σκανδαλάκης.

Η δεύτερη καταγγελία του Ποταμιού αφορά τον διορισμό, επίσης εντός του Αυγούστου, από τον υφυπουργός Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη ως επικεφαλής στο ΣΔΟΕ Αττικής ενός στελέχους της ΔΑΚΕ που συμβαίνει να είναι πρώην διευθυντή του γραφείου του. Στη σχετική ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι το ΣΔΟΕ Αττικής χειρίζεται τις πιο μεγάλες από τις μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, με κορυφαία εκείνη της λίστας Λαγκάρντ.
Κλείσιμο

Ο νέος επικεφαλής της νευραλγικής αυτής υπηρεσίας πήρε τη θέση, ενός κατά γενική ομολογία, αδιάφθορου λειτουργού ο οποίος είχε τριπλασιάσει τους καταλογισμούς προστίμων -έφερνε, δηλαδή έσοδα στα κρατικά ταμεία- και στον οποίον ο Εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης είχε αναθέσει, θεωρώντας τον άνθρωπο εμπιστοσύνης, τη διερεύνηση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο σκανδαλώδης, όπως υποστηρίζεται από το Ποτάμι, διορισμός του στελέχους από τη Μεσσηνία (επίσης άλλο ένα προσόν) είναι ο τελευταίος κρίκος μια σειράς προκλητικών πολιτικών παρεμβάσεων που έχουν αποδιοργανώσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του υπουργείου Οικονομικών.

«Το πρόβλημα έχει γίνει πολύ σοβαρό για να αρκεστούμε σε εξηγήσεις του τύπου “ήταν ένα προσωπικό ρουσφέτι”», προστίθεται στην ανακοίνωση με την οποία το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη επιτίθεται στο παλαιοκομματικό σύστημα, που, όπως λέει, μπορεί λόγω της κρίσης να υποχρεώθηκε να λιγοστέψει τα ρουσφέτια, αλλά εξακολουθεί να κάνει «χάρες» μόνο στα «πολύ δικά μας παιδιά».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης