Βρυξέλλες: Η διαπραγμάτευση με την Τρόικα και το χρέος στη συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ

Βρυξέλλες: Η διαπραγμάτευση με την Τρόικα και το χρέος στη συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ

Ο πρωθυπουργός επιθυμεί να δοθεί στην κυβέρνηση το «πράσινο φως» για να προχωρήσει από τον Σεπτέμβριο στη δέσμη των φοροελαφρύνσεων

Βρυξέλλες: Η διαπραγμάτευση με την Τρόικα και το χρέος στη συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ
Συνάντηση με την Καγκελάριο της Γερμανίας κυρία Άνγκελα Μέρκελ είχε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Αντικείμενο της Συνόδου, που συνεδριάζει για πρώτη φορά υπό τον νέο πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, είναι η επιβολή κυρώσεων στην Ρωσία για τα γεγονότα της Ουκρανίας καθώς και τα πρόσωπα που θα καλύψουν τα αξιώματα της ΕΕ.

Ειδικότερα, θα εξεταστεί το θέμα της αντικατάστασης του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι και της επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωση  Κάθριν Άστον.

Στη συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ, η οποία διήρκεσε 40 λεπτά, εκτός από την ατζέντα της ΕΕ συζητήθηκαν οι οικονομικές εξελίξεις στην χώρα μας σε σχέση με την επίσκεψη της Τρόικας αλλά και την διαπραγμάτευση του Σεπτεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος παραβρέθηκε στην συνάντηση, ενημέρωσαν την κυρία Μέρκελ για την καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας, τη νέα έξοδο στις αγορές και την άνοδο της τουριστικής κίνησης.
Κλείσιμο

Επίσης, αναφέρθηκαν στην επίσκεψη του Κινέζου Πρόεδρου στην Ελλάδα και αντάλλαξαν απόψεις για τις οικονομικές σχέσεις με την Κίνα.

Ο κ. Σαμαράς επιθυμεί να δοθεί στην ελληνική κυβέρνηση το πράσινο φως για να προχωρήσει από τον Σεπτέμβριο στη δέσμη των φοροελαφρύνσεων και των φιλολαϊκών μέτρων και κυρίως να αρχίσει το δυνατόν συντομότερο η διαπραγμάτευση για την βιωσιμότητα του χρέους.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης