Καθησυχάζει η Αθήνα: Δεν θα ψάξουμε για πετρέλαιο στα αλβανικά χωρικά ύδατα

Διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα θα σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας

Διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα θα σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας παρέχει η Αθήνα στα Τίρανα, με αφορμή δημοσιεύματα του αλβανικού Τύπου.

Τα δημοσιεύματα αυτά υποστηρίζουν ότι περιοχές για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων που προτίθεται να προκηρύξει η ελληνική κυβέρνηση, εκτείνονται και εντός αλβανικών χωρικών υδάτων.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, σχολίασε: «Η Ελλάδα σέβεται, απολύτως, το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας. Έχει ληφθεί μέριμνα, ώστε οι περιοχές που θα προκηρυχθούν να μη δημιουργούν απολύτως κανένα πρόβλημα με καμία όμορη χώρα και εν προκειμένω με την Αλβανία. Βεβαίως, το πλαίσιο αναφοράς μας είναι, πάντα, η από κοινού αποδοχή και ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας».

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα του προσδιορισμού ΑΟΖ (Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης) μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, παραμένει σε εκκρεμότητα, παρά τη σχετική απόφαση του αλβανικού Κοινοβουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Σάκης

Τρίζουν τα κόκκαλα των ηρώων - με κατεβασμένα παντελόνια ειναι όλοι τους - η υπερδύναμη Αλβανία θα μας επιτεθεί - θα έπρεπε να ντρέπεστε , αφήνετε τον καθένα με εξεφρελιζει οτι οι πρόγονοι κέρδισαν με αίμα

FVR

Έντρομη η Αθήνα καθησυχάζει: Δεν θα ψάξουμε για πετρέλαιο στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Μαρούλα

ποιά είναι η σχετική απόφαση του Αλβανικού κοινοβουλίου; Οι Ιταλοί τι λένε; Εμείς τι λέμε; διαβάζουμε κάθε μέρα ότι καλούμε ξένους επενδυτές νότια της Κρήτης, στο Ιόνιο κλπ αλλά πού; αφού δεν έχουμε ορίσει ΑΟΖ με τις άλλες χώρες. Ή μιλάμε μόνο για τα 6 μίλια των χωρικών υδάτων; δηλαδή πολύ κοντα στις ακτές; τι ιστορίες μας λένε πάλι...

panos

ΕΧΕΧΕΧΕ! Φοβήθηκαν οι άνθρωποι. Σου λέει αυτοί θα πουλήσουν και τα δικά μας

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης