Δεν τίθεται θέμα αποχώρησης Στουρνάρα από το υπουργείο Οικονομικών

Δεν τίθεται θέμα αποχώρησης Στουρνάρα από το υπουργείο Οικονομικών

Αλλαγή δεδομένων μετά τη θύελλα που προκλήθηκε από δηλώσεις αποδιδομένες σε συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών, σύμφωνα με τις οποίες ο Γιάννης Στουρνάρας δεν επιθυμεί να παραμείνει στη θέση του - Δεν σχολιάζει το Μέγαρο Μαξίμου

Δεν τίθεται θέμα αποχώρησης Στουρνάρα από το υπουργείο Οικονομικών
Νέα δεδομένα στην υπόθεση της παραμονής του Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών. Περίπου τρεις ώρες μετά την δημοσιοποίηση απόψεων που φέρονται να έχουν εκφράσει συνεργάτες του υπουργού, σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Στουρνάρας δεν θέλει να παραμείνει επικεφαλής του υπουργείου των Οικονομικών, στο μεγάλο θέμα που δημιουργήθηκε προέκυψε μια σημαντική ανατροπή. 

Ο Γιάννης Στουρνάρας, λένε συνεργάτες του, φέρεται διατεθειμένος να συνεχίσει το έργο του στο υπουργείο Οικονομικών, έστω και αν, όπως έχει πει σε συνεργάτες του, δεν επιθυμεί να γίνει «σάκος του μποξ», με προφανή στόχο «να κλείσει στόματα».

Την ώρα που οι πληροφορίες για το αν ο κ. Στουρνάρας θέλει να παραμείνει ή να αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών μεταβάλλονταν και επικαιροποιούνταν, από το πρωθυπουργικό γραφείο δεν είχε γίνει το παραμικρό επίσημο σχόλιο καθώς ο πρωθυπουργός βρίσκεται στις Βρυξέλλες για την άτυπη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. 

Παρ' ότι πάντως συνεργάτες του κ. Στουρνάρα υποστηρίζουν τώρα ότι δεν υπάρχει θέμα μετακίνησης του υπουργού Οικονομικών, επιμένουν ότι ο κ. Στουρνάρας είναι σφόδρα ενοχλημένος για την άδικη, όπως θεωρεί, κριτική στο πρόσωπό του, από κομματικά στελέχη της ΝΔ για το εκλογικό αποτέλεσμα. «Κριτική πάντα γίνεται αλλά κάποιες φορές είναι άδικη» φέρεται να δηλώνει ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών σε συνεργάτες του. 

Κύκλοι του υπουργού επισήμαιναν ότι ο υπουργός Οικονομικών θα συνεχίσει την προετοιμασία για τις διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας, για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας του Αυγούστου. 
Κλείσιμο

Τι έλεγαν νωρίτερα συνεργάτες του κ. Στουρνάρα

Συνεργάτες του υπουργού ανέφεραν πάντως νωρίτερα ότι υπό το βάρος των προσωπικών επιθέσεων και της αμφισβήτησης, ο κ. Στουρνάρας δεν μπορεί να συνεχίσει να δίνει τη μάχη της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές για την επαναδιαπραγμάτευση μέτρων και την ελάφρυνση του ελληνικού δημοσίου χρέους.  Κάτι τέτοιο δυσχεραίνει το έργο που έχει αναλάβει αφού, όπως οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν, «τον Γιάννη Στουρνάρα τον κάλεσαν τρία διαφορετικά κόμματα για να φέρει σε πέρας μια πολιτική  και δεν μπορούν τώρα να του φορτώνουν τώρα ευθύνες που δεν έχει».
 
Στο οικονομικό επιτελείο επισημαίνουν πάντως και ότι από το βράδυ των εκλογών εκπρόσωποι οίκων του εξωτερικού επικοινωνούσαν ανήσυχοι με την Αθήνα για την επόμενη μέρα και πως με προσωπικές διαβεβαιώσεις του υπουργού Οικονομικών, κατευνάστηκαν οι ξένοι και έπεσαν τα σπρεντ που είχαν ανέβει ενόψει εκλογών.
 
Με τα δεδομένα αυτά, προκαλείται ευρύτερη ανησυχία για το μέλλον της διαπραγμάτευσης και της ομαλής διαχείρισης του δημοσίου χρέους.

Την ίδια ώρα, οι ίδιες πηγές δεν διέψευσαν ενδεχόμενη μετακίνηση του υπουργού Οικονομικών στην τράπεζα της Ελλάδος, επισημαίνοντας ότι είναι μία απόφαση που θα λάβει μόνο ο πρωθυπουργός.

Τι σχολιάζει το Μέγαρο Μαξίμου
Το Μέγαρο Μαξίμου αποφεύγει να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο επίσημο ή ανεπίσημο για τις διαρροές του κ. Γιάννη Στουρνάρα περί αποχώρησής του από το υπουργείο «γιατί δεν αντέχει να είναι σάκος του μποξ» που δημοσιεύτηκαν σε ενημερωτικά site.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα δημοσιεύματα προκάλεσαν εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου και υπήρξε επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών. Σύμφωνα με συνεργάτες του πρωθυπουργού οι «δηλώσεις αυτές του υπουργού ουδέποτε έγιναν» ενώ η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη από τις διαρροές που ακολούθησαν και αποκαθιστούν τα πράγματα. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά)



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης