Στουρνάρας: Δεν θα γίνω σάκος του μποξ!

Στουρνάρας: Δεν θα γίνω σάκος του μποξ!

Δεν επιθυμώ να παραμείνω υπό αυτές τις προϋποθέσεις, λέει σε συνεργάτες του ο υπουργός Οικονομικών - Περνά στην αντεπίθεση, αποκαλύπτοντας ότι πέρασε τη νύχτα της Κυριακής, διαβεβαιώνοντας ξένους επενδυτές ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δεν εκτροχιάζει τη χώρα

Στουρνάρας: Δεν θα γίνω σάκος του μποξ!
Σφόδρα ενοχλημένος για την άδικη, όπως θεωρεί, κριτική στο πρόσωπό του, από κομματικά στελέχη της ΝΔ για το εκλογικό αποτέλεσμα, φέρεται να είναι ο υπουργός Οικονομικών κύριος Γιάννης Στουρνάρας που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αναφέρει σε συνεργάτες του πως «προσωπικά δεν επιθυμώ να παραμείνω υπο αυτές τις συνθήκες, δεν θα γίνω σάκος του μποξ και δεν επιτρέπω σε κανέναν να αμφισβητεί το έργο μου».
 
Συνεργάτες του υπουργού ανέφεραν μάλιστα ότι υπό το βάρος των επιθέσεων αυτών, ο κύριος Στουρνάρας δεν μπορεί να συνεχίσει να δίνει τη μάχη της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές για την επαναδιαπραγμάτευση μέτρων και την ελάφρυνση του ελληνικού δημοσίου χρέους.  O ίδιος μάλιστα φέρεται να μην επιθυμεί πλέον την παραομονή του στο υπουργείο.

Όι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι «τον Γιάννη Στουρνάρα τον κάλεσαν τρία διαφορετικά κόμματα για να φέρει σε πέρας μια πολιτική  και δεν μπορούν τώρα να του φορτώνουν τώρα ευθύνες που δεν έχει».
 
Στο οικονομικό επιτελείο επισημαίνουν πάντως και ότι από το βράδυ των εκλογών εκπρόσωποι οίκων του εξωτερικού επικοινωνούσαν ανήσυχοι με την Αθήνα για την επόμενη μέρα και πως με προσωπικές διαβεβαιώσεις του υπουργού Οικονομικών, κατευνάστηκαν οι ξένοι και έπεσαν τα σπρεντ που είχαν ανέβη ενόψει εκλογών.
 
Κλείσιμο
Με τα δεδομένα αυτά, προκαλείται ευρύτερη ανησυχία για το μέλλον της διαπραγμάτευσης και της ομαλής διαχείρισης του δημοσίου χρέους.

Την ίδια ώρα, οι ίδιες πηγές δεν διέψευσαν ενδεχόμενη μετακίνηση του υπουργού Οικονομικών στην τράπεζα της Ελλάδος, επισημαίνοντας ότι είναι μία απόφαση που θα λάβει μόνο ο Πρωθυπουργός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης