Οι «δέκα εντολές» του Game of Thrones για Ελληνες πολιτικούς

Οι «δέκα εντολές» του Game of Thrones για Ελληνες πολιτικούς

Από το «Ου κλέψεις» και το «Ουκ επιθυμήσεις πάντα όσα τω πλησίον σου εστί» στο «follow the money» και το «σκότωσε τον διάδοχο» για να κερδίσεις όχι τη βασιλεία των ουρανών, αλλά τον Σιδηρούν Θρόνο ως βασικό αντικείμενο του πολιτικού πόθου. Και μαζί η Xena Avramidis: Οι "ελληνικοί γλουτοί" της δημοφιλούς σειράς

Οι «δέκα εντολές» του Game of Thrones για Ελληνες πολιτικούς
Τα παλαιότερα χρόνια οποιοσδήποτε φορούσε το κοστούμι του πολιτικού όφειλε να ξέρει από παιχνίδια στρατηγικής τα οποία μάθαινε ξεφυλλίζοντας τον Σουν Τζου - άντε και τον Θουκυδίδη.

Σήμερα οποιοσδήποτε παίζει στην κονίστρα της πολιτικής οφείλει να δει πώς διαμορφώνει την ατζέντα ο Τάιγουιν Λάνιστερ και να πάρει μαθήματα από τον Τί­ριον - ως υπεύθυνο Οικονομικών του Βασιλείου (και της δολοπλοκίας). Κορυφαίοι πολιτικοί αναλυτές σε όλο τον κόσμο, όπως ο Ζακ Αταλί, έχουν αναφερθεί στα παιχνίδια στρατηγικής που διδάσκει το «Game of Thrones», ενώ ακόμη και ο δικός μας «Ριζοσπάστης» έφτασε να αναλύει το πέρασμα από τη φεουδαρχία στον καπιταλισμό με βάση το εποικοδόμημα που έφτιαξαν οι άνθρωποι της HBO.


Κλείσιμο


Ο Σιδηρούς Θρόνος περιμένει τους Ελληνες πολιτικούς - αρκεί να ακολουθήσουν τη συνταγή του «Game of Thrones»


Καθώς φαίνεται, ο συγγραφέας του έργου Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν χαράζει στρατηγικές και δεδομένα προτού καν οι πολιτικοί φανταστούν ότι υπάρχουν. Αλλωστε, όπως λέει και το κυρίαρχο μότο του σίριαλ, «Ερχεται χειμώνας», κάτι που σημαίνει ότι ενώ η πολιτική αντιπαράθεση κορυφώνεται, χρειάζεται πολλή σκέψη και προετοιμασία. Ο Τόμας Χομπς δεν είναι τίποτα μπροστά στον Λεβιάθαν που έφτιαξε ο κορυφαίος συγγραφέας Μάρτιν και οι πολιτικοί αναλυτές είναι ανεπαρκείς για να πιάσουν τα αμέτρητα σενάρια της φαντασίας που έχει ως βασικό αντικείμενο του πολιτικού πόθου τον Σιδηρούν Θρόνο.


1

Φυλάξου από τους έμπιστους

Οσο κοντά σου κι αν βρίσκονται, όσα μυστικά κι αν είναι σε θέση να μοιράζονται μαζί σου, ποτέ μην εμπιστεύεσαι τους πολιτικούς σου συμβούλους. Ακόμη και ο πιο έμπιστος μπορεί να μετατραπεί σε ιδανικό προδότη όταν χρειαστεί. Για παράδειγμα, στον πρώτο κύκλο του «Game of Thrones» ο καθ’ όλα έτοιμος Νεντ Σταρκ φτάνει στο Κινγκς Λάντινγκ για να αναλάβει καθήκοντα, χωρίς ουσιαστικά να το επιθυμεί, αλλά καθαρά από υποχρέωση, ως Χέρι του Βασιλιά. Εκεί δείχνει να εμπιστεύεται και να δέχεται τις συμβουλές του υποτιθέμενου έμπιστου Πίτερ Μπέιλις, του επονομαζόμενου και «Μικροδάχτυλου», ο οποίος είναι θησαυροφύλακας στο Μικρό Συμβούλιο του Βασιλιά.

Ο Μπέιλις υπόσχεται στον Νεντ ότι θα τον υποστηρίξει στη Φρουρά της Πόλης, αλλά φυσικά το μόνο που τον απασχολεί είναι η επόμενη δολοπλοκία (όπως και η λαγνεία στην οποία υποκύπτει διαρκώς). Ανάμεσα στις συμβουλές που προσφέρει αφειδώς στον Σταρκ, του τονίζει ότι δεν πρέπει να εμπιστεύεται κανέναν - «ούτε καν εμένα», του λέει χαρακτηριστικά. Εκείνος όμως δεν τον άκουσε και τελικά βρέθηκε κυριολεκτικά με κομμένο το κεφάλι και μάλιστα από πρωτοβουλία του έμπιστού του, ο οποίος συνέργησε εναντίον του. Στην ελληνική πολιτική τέτοιο απτό παράδειγμα θα μπορούσε να είναι η περίπτωση Μπαλτάκου, ο οποίος φάνηκε να προδίδει τον άνθρωπο που τον ανέδειξε σε νούμερο ένα έμπιστο του: τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

 

2

Διόρισε τον δικό σου Αρχοντα των Ψιθύρων

Ακόμη κι αν ένας ηγέτης (οφείλει να) τρέφεται από τη δυσπιστία, πρέπει να ορίζει πάντα τον δικό του Αρχοντα των Ψιθύρων. Με άλλα λόγια, τον άνθρωπο που θα διασπείρει φήμες και ειδήσεις, θα αναπαραγάγει διάφορα σενάρια και θα μεταφέρει στον ηγέτη διάφορα μυστικά. Στο «Game of Thrones» τον ρόλο αυτό παίζει υποδειγματικά προσφέροντας τον ιδανικό οδηγό προς ναυτιλλομένους ο Βάρις, γνωστός και ως Αράχνη.

Η θέση του δεν σχετίζεται με τσιφλίκια, αλλά με μια άτυπη μορφή εξουσίας, την κατοχή διάφορων μυστικών και τη διασπορά κάθε είδους ειδήσεων. Αποστολή του είναι να συλλέγει πληροφορίες, να μαθαίνει οτιδήποτε συμβαίνει ως την πιο απάτητη άκρη του Γουέστερος χρησιμοποιώντας τον δικό του στρατό πληροφοριοδοτών, τους οποίους μάλιστα αποκαλεί «μικρά μου πουλάκια». Δύσκολα, άλλωστε, φαντάζεται κανείς ότι πίσω από τον αβρό άνδρα με τις μεταξωτές ρόμπες και την περίσσεια χάρη κρύβεται ο πιο δόλιος αρχηγός των κατασκόπων. Από τον Μαυρίκη μέχρι τον Παπακωνσταντίνου, κάθε αρχηγός αποδεικνύεται ότι έχει ανάγκη από έναν τέτοιο έμπιστο Αρχοντα των Ψιθύρων. Και επιβάλλεται να τον βρει προτού ακόμη διεκδικήσει την εξουσία.


3

Σωστός σύμμαχος, ο υποταγμένος σύμμαχος

Η πολιτική δεν επιτρέπει φιλίες παρά μόνο συμμαχίες. Κανένας πολιτικός δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς τις συμμαχίες εκείνες που θα του εξασφαλίσουν πιθανή νίκη ή εδραίωσή της. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ένα από τα επεισόδια ο Τίριον, το τρίτο και μικρότερο παιδί του Τάιγουιν και της Τζοάνα Λάνιστερ, καταφέρνει να το σκάσει από την επικίνδυνη Υψηλή Οδό, με σκοπό να επιστρέψει στην πατρίδα και να αντιμετωπίσει τον πατέρα του, ο οποίος παρεμπιπτόντως τον μισεί. Κοντός και δύσμορφος, νάνος με όψη καλικάντζαρου, ο Τίριον φαίνεται να διαθέτει όσα του στέρησε η φύση σε ευφυΐα. Κι αυτό που πάντα φροντίζει ως άνδρας έξυπνος και πανούργος είναι οι σύμμαχοί του: δεν θα τα κατάφερνε ποτέ να το σκάσει από την αιχμαλωσία αν δεν είχε πείσει τις φυλές του βουνού με επικεφαλής τον Σάγκα να σταθούν στο πλευρό του. Σήμερα λοιπόν αυτό που φαίνεται να μη διαθέτουν οι Ελληνες πολιτικοί -σε αντίθεση με τους ξένους- είναι η λογική της συμμαχίας. Μετρ των συμμαχιών που έχουν εκείνον ως προεξάρχοντα -γεγονός που δικαιολογεί και την πολιτική του επιβίωση σε διαφορετικούς πόλους- είναι, παρ’ όλα αυτά, ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ο μοναδικός που μπορεί να συμμετέχει ταυτόχρονα σε κυβερνητικό σχήμα, να είναι πρόεδρος κόμματος, ενώ κατεβαίνει ως υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές σε πολιτικό σχηματικό με εντελώς διαφορετική ονομασία!

Η θεωρία του «Game of Thrones» στην πράξη.


4

Στα δύσκολα παίξε «θρησκεία» και «έθνος»

Κάπου στη μέση της Μάχης του Μαυροποτάμου -που άφησε στο πρόσωπο του Τίριον την ουλή που τον σημάδεψε για πάντα- ο ίδιος, ως ευφυής, βλέποντας ότι χάνει επιστρατεύει το ύστατο και πιο δυνατό, καθώς αποδεικνύεται, χαρτί του: την εντοπιότητα και τον εθνικό χαρακτήρα. Και πείθει τον λαό του να ανακτήσει τις δυνάμεις που δεν ήξερε ότι διέθετε με την εξής παρότρυνση: «Μην πολεμάτε για τον βασιλιά. Μην πολεμάτε για τις δικές του κατακτήσεις. Μην πολεμάτε για την τιμή - ούτε για τη δόξα. Μην πολεμάτε για τα πλούτη αφού δεν θα τα αποκτήσετε ποτέ. Να πολεμήσετε για την πόλη και τα εδάφη σας γιατί αυτά θέλει να σας στερήσει ο Στάνις. Αυτής της πόλης τις θύρες θέλει να εκπορθήσει. Ας επιτεθούμε λοιπόν στους άνδρες του - ας τους σκοτώσουμε!». Στην περίπτωση αυτή δεν μετράει ούτε η πολιτική, ούτε η ιδεολογία - μόνο το ζήτημα του τόπου και του έθνους (όσο προβληματική κι αν είναι η έννοια στο «Game of Thrones»). Αντίστοιχα φαίνεται να λειτουργεί και το κρυφό χαρτί της θρησκείας: στην αρχή του δεύτερου κύκλου ο αδελφός του Ρόμπερτ, Στάνις, διεκδικεί τον Σιδηρούν Θρόνο ανάμεσα σε μια σειρά από διεκδικητές. Μοναδικό του όπλο σε αυτό είναι η εγκαθίδρυση μιας νέας παράδοξης θρησκείας με τη βοήθεια της Μελισάνδρας (και των υπερφυσικών της δυνάμεων). Σε όλο τον δεύτερο κύκλο η θρησκεία είναι το όπλο στο οποίο προστρέχει διαρκώς ο Στάνις προκειμένου να θεμελιώσει την εξουσία του. Συμπέρασμα: καλό είναι ένας πολιτικός για τα μάτια του κόσμου να ανάβει μπροστά στις κάμερες κάνα κεράκι, ακόμη κι αν είναι άθεος (ας φροντίζει μόνο να βγάζει προηγουμένως το προστατευτικό κυπελάκι). Κι επίσης όταν αποφασίζει να παίξει το χαρτί του εθνικισμού, να είναι σίγουρος ότι ο εκάστοτε υποψήφιος ταιριάζει με τις σωστές δόσεις του δικού του πατριωτικού αισθήματος - άντε και του κόμματός του. Παραπάνω δόσεις ίσως να διέθετε η Σαμπιχά στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ.


5

Follow the money

Το χρήμα κινεί τον κόσμο - ειδικά την πολιτική. Χωρίς χρήμα κανείς πολιτικός δεν κινείται - ούτε μπορεί να κινήσει μια χώρα. Πέρα λοιπόν από τις ορθές στρατηγικές, συμμαχίες και τακτικές, αυτό που πρέπει να προσέξει ένας πολιτικός είναι η εξασφάλιση των κατάλληλων πόρων. Οι Λάνιστερ σίγουρα δεν θα ήταν αυτοί που είναι αν δεν ήταν τόσο πλούσιοι. Και η ισχύς τους πηγάζει από το χρήμα ή καλύτερα από το γεγονός ότι εξαγοράζουν σχέσεις και φτιάχνουν τεράστια μεγέθη ανάλογα του πλούτου τους. Αλλωστε μία από τις πιο γνωστές ατάκες του «Game of Thrones» είναι ότι «Ενας Λάνιστερ πληρώνει πάντα τα χρέη του». Ο κυρίαρχος ρόλος του χρήματος είναι ενδεικτικός στη σειρά και πέρα από τους Λάνιστερ: ο Ρένλι Μπαράθιον χρησιμοποιεί την αμέτρητη περιουσία της πανέμορφης Μάργκερι Ταϊρέλ για να χρηματοδοτήσει την εκστρατεία που θα τον βοηθήσει να καταλάβει τον θρόνο. Παρότι δεν έχει τύχη, ο τεράστιος πλούτος που του εξασφαλίζει η Ταϊρέλ τού δίνει πολλούς περισσότερους πόντους. Στην Ελλάδα η εξασφάλιση του χρήματος μάλλον ταυτίζεται με την υποστήριξη των ανθρώπων του πλούτου - βιομήχανοι, εφοπλιστές και λοιποί φίλοι είναι καλύτερη εγγύηση κι από τους ψηφοφόρους.


6

Κάλυψε τα νώτα σου

Ο Ρομπ Σταρκ δεν ήταν μόνο ο πιο ευειδής αλλά και ο πιο αποτελεσματικός στρατηγός του «Game of Thrones». Τα λάθη του όμως ήταν τραγικά: απόδειξη ότι στη μάχη της πολιτικής η στρατηγική ανωτερότητα δεν είναι ποτέ αρκετή. Αν ο Σταρκ δεν έπαιρνε τόσα ρίσκα χωρίς να έχει ποτέ τα νώτα του καλυμμένα, ίσως να μην την είχε πληρώσει με την ίδια του τη ζωή. Οπως συμβαίνει με τις παρτίδες σκάκι, κανένας στρατηγός δεν επιτίθεται ποτέ αν δεν έχει καλύψει την πρωτεύουσά του - κι αυτός άφησε το Γουίντερφελ εντελώς ακάλυπτο. Γι’ αυτό ο προδότης Γκρέιτζοϊ κατάφερε να κυριεύσει την πόλη σχεδόν χωρίς αντίσταση, γεγονός που κατέστησε τον Σταρκ αφερέγγυο και ανεπαρκή στα μάτια των δικών του. Αντίστοιχα λοιπόν κι ένας πολιτικός δεν πρέπει ποτέ να μοιάζει αδύναμος ειδικά στο εσωτερικό - κι ένα κόμμα μπορεί να διαλυθεί ακριβώς όταν ο αρχηγός φανεί τρωτός. Ενδεχομένως αν ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν πιο αποφασιστικός, να μην είχε καταφέρει να προελάσει ο εχθρός στο εσωτερικό του κόμματός του - και ίσως είναι αυτό που πρέπει να προσέξει από την πανσπερμία των συνιστωσών που στέκονται στο διάβα του ο Αλέξης Τσίπρας.




Συμμαχίες, δολοπλοκίες, σεξ και ίντριγκες είναι το τετράπτυχο της επιτυχίας ακόμη και για έναν Ελληνα πολιτικό


7

Σκότωσε τον διάδοχο (για να μη βρεθείς με μαχαίρι στην πλάτη)

Οταν ο γιος της ανέβηκε στον θρόνο, η Σέρσι φρόντισε να απαλλαγεί από οποιονδήποτε διεκδικητή. Δεν δίστασε να αναγκάσει τη Βασιλική Φρουρά να σκοτώσει βρέφη και μωρά προκειμένου να μην τεθεί καν ζήτημα διαδοχής του θρόνου. Ενας πολιτικός πρέπει επομένως να γίνεται σύγχρονος Ηρώδης προτού προλάβει να εμφανιστεί ο διάδοχος. Πού αλήθεια θα βρισκόταν σήμερα ο Τσίπρας χωρίς τον Αλαβάνο; Και τι μπορεί να σκέφτεται άραγε ο αρχηγός της ΔΗΜ.ΑΡ. για το πνευματικό του τέκνο, τον Ανδρέα Παπαδόπουλο; Οπως όμως λέει ένα άλλο γνωστό γνωμικό του «Game of Thrones», «Οταν μπαίνεις στο παιχνίδι του θρόνου ή κερδίζεις ή πεθαίνεις». Και καλός διάδοχος είναι μόνο ο νεκρός διάδοχος.


8

Μην ησυχάζεις όσο αναπνέουν οι εχθροί σου

Το να γνωρίζει κανείς επακριβώς τις δυνάμεις του είναι το μάθημα κάθε ορθής στρατηγικής: μην υποτιμάς ποτέ τον εχθρό και, κυρίως, μην υποκύπτεις στους συναισθηματικούς εκβιασμούς του. Ακόμη κι αν μοιάζει πρόσκαιρα ακίνδυνος, να έχεις υπόψη σου ότι θέλει να σε πείσει ακριβώς γι’ αυτό ώστε να εκμεταλλευτεί την πρώτη σου αδυναμία. Ο μακαρίτης ο Νεντ Σταρκ θεωρούσε ότι υπερτερούσε της κακιάς βασίλισσας ώστε δεν φοβήθηκε να της ομολογήσει ότι γνώριζε τα αιμομικτικά μυστικά της. Τόλμησε μάλιστα να της ομολογήσει ότι ήξερε πως είχε κάνει παιδί με τον αδελφό της, με αποτέλεσμα αυτή να φροντίσει να τον εκδικηθεί με την πρώτη ευκαιρία - και τελικά να συμβάλει στην οριστική του εξόντωση. Ο Καρατζαφέρης, τότε, ως αρχηγός κόμματος, δεν είχε υπολογίσει ότι οι πρώτοι στασιαστές θα ήταν τα φαινομενικά πλέον ακίνδυνα μέλη του κόμματός του. Ισως το ίδιο να συνέβη και με τον Γιώργο Παπανδρέου. Και αυτός που εξεγείρεται πιο έντονα στην πολιτική είναι πάντα ο πιο παραγκωνισμένος - και ο πλέον αμελητέος.


9

Μην είσαι άπληστος

Το βασικό ελάττωμα του βασιλιά Τζόφρι δεν ήταν αυτό που φαντάζεται ο καθένας: δηλαδή η αγνωμοσύνη, η σκληρότητα, η εκδικητικότητα και η έλλειψη συμπόνιας. Ούτε το γεγονός ότι εκφόβιζε όποιον βρισκόταν στο διάβα του και τυραννούσε τους αθώους. Το βασικότερο μειονέκτημά του ως κυβερνήτη του Γουέστερος ήταν ότι ήθελε τα πάντα στην υπηρεσία του - και εντέλει δικά του. Η απληστία -ένα χαρακτηριστικό που έχουν όλοι οι εμμονικοί της εξουσίας- του στοίχισε την ίδια τη ζωή και έφερε στις φλέβες του το δηλητήριο. Λένε πως η απληστία είναι αυτό που έκανε κακό στον τέως πανίσχυρο Ακη Τσοχατζόπουλο ή ακόμα και στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αλλά και σε οποιονδήποτε πολιτικό ξέρει ότι μπορεί να έχει τα πάντα - και στο τέλος βρίσκεται να χάνει και τα λίγα.


10

Διασκέδασέ το!

Η καλύτερη στιγμή ενός ηγέτη είναι αυτή της διασκέδασης, δηλαδή το να μπορεί να χαίρεται την κάθε νίκη με την καρδιά του - και μαζί με αυτόν να χαίρεται και το πλήθος του. Ειδικά στις φιέστες που επιβάλλονται σε κάθε βασίλειο και κάθε πολιτική θητεία δεν πρέπει να δείχνει κανείς τσιγκουνιά. Χαρακτηριστική είναι η σκηνή όπου ο Τίριον καλεί τη γιαγιά της Μάρτζερι προκειμένου να συζητήσουν για τον βασιλικό γάμο. «Πολυέξοδος», λέει ο Τίριον για τον επικείμενο γάμο για να πάρει την αποστομωτική απάντηση: «Η λέξη “πολυέξοδος” είναι η μόνη που ταιριάζει σε βασιλικό γάμο». Απόδειξη ότι όσο κι αν στοιχίζουν τα εγκαίνια, οι φιέστες και οι αγώνες, πρέπει να γίνονται με την κατάλληλη μεγαλοπρέπεια. Η φιέστα των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν ένα παράδειγμα, το ίδιο και τα νταβαντούρια για τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης - αλλά και η συναυλία για την ελληνική προεδρία. Η φτώχεια θέλει καλοπέραση, ειδικά σε περίοδο κρίσης.





Xena Avramidis


Οι ελληνικοί γλουτοί του GoT

Το Κινγκς Λάντινγκ δεν φημίζεται για την καλή μεταχείριση που επιφυλάσσει στα μέλη της οικογένειας των Σταρκ, σε μέθυσους βασιλείς με χόμπι το κυνήγι αγριόχοιρου, αλλά και στους αυθάδεις, σχεδόν ψυχωτικούς διαδόχους τους, σε νιόπαντρες βασίλισσες που χηρεύουν μέχρι να πεις Νταϊνέρις Ταργκάριεν και φυσικά σε εκπατρισμένες καλλονές που ερωτεύονται ιδιοσυγκρασιακά νουνεχείς τύπους σαν τον αποδιοπομπαίο τράγο της φαμίλιας Τίριον Λάνιστερ.





Ευτυχώς, στην περίπτωση της Ελληνίδας Xena Avramidis (Καίτης Αβραμίδου κατά το ελληνικότερον) η έδρα των Λάνιστερ εξάντλησε όλη την αβρότητά της. Ισως γιατί η 20χρονη μοντέλο και ηθοποιός υποδύθηκε στο τρίτο επεισόδιο της τέταρτης σεζόν του GoT την ιερόδουλη. Και ως γνωστόν, οι οίκοι ανοχής στο Κινγκς Λάντινγκ αντιμετωπίζονται με τιμές ναού της γαλαζοαίματης σαρκικής εκτόνωσης και ψυχαγωγίας. Μολονότι η στάση του σώματός της (βλ. στα τέσσερα) στα λίγα δευτερόλεπτα κατά τα οποία εμφανίστηκε στη σειρά δεν ανέδειξε ακριβώς τα 183 εκατοστά του ύψους της, οι γλουτοί της Καίτης, όπως και τα κατάξανθα σπαστά μαλλιά της, καταγράφηκαν διαπαντός στο τηλεοπτικό συλλογικό ασυνείδητο, κάνοντας τα «εξαγώγιμα προϊόντα» του θεσσαλικού κάμπου (καπνά, βαμβάκι και καλλίπυγα κορίτσια) ξακουστά στα πέρατα της Γης. Η Xena με περίσσεια -είναι η αλήθεια- λαγνεία συμμετείχε στο μίνι ομαδικό όργιο (η σύνθεση ήταν ένας αμφισεξουαλικός άνδρας, ένας ομοφυλόφιλος άνδρας και τρεις γυναίκες) που οργάνωσε ο επιρρεπής στις σαρκικές απολαύσεις πρίγκιπας του Ντορν, Ομπεριν Μαρτέλ. Δυστυχώς, η κορύφωση και ο ρόλος της Xena κόπηκαν μαχαίρι με την αιφνιδιαστική εισβολή του πατριάρχη των Λάνιστερ, Τάιγουιν. 

Το κορίτσι που απειλεί ευθέως το αρνητικό ρεκόρ διάρκειας εμφάνισης Ελληνίδας ηθοποιού σε διεθνή παραγωγή -το κρατά γερά η Τόνια Σωτηροπούλου με τα θρυλικά 10 δευτερόλεπτα βωβής εμφάνισης στο «Skyfall»- τα τελευταία δύο χρόνια μοιράζει τη ζωή της μεταξύ της Ουαλίας, όπου σπουδάζει Αγγλική Φιλολογία, και της γενέτειράς της Ελλάδας. Εκτός από τα ακαδημαϊκά ενδιαφέροντα, η πανύψηλη Xena φλερτάρει με το ιλουστρασιόν σύμπαν της μόδας -έχει συμμετάσχει σε επιδείξεις εσωρούχων- και της υποκριτικής. Ως σημαντικότερο επίτευγμά της στην προ «Game of Thrones» περίοδο έχει καταγραφεί η εμφάνισή της στην τηλεοπτική σειρά «Dr Who». Τη συμμετοχή της στη διαποτισμένη με αίμα, πολιτική ίντριγκα και σαρκική λαγνεία τηλεοπτική εποποιία του HBO την κέρδισε χάρη σε μια φωτογραφία που ανάρτησε στο Facebook. Η φίλη της Μέζι Ντι, η οποία είχε κάνει ένα πέρασμα σε παλαιότερο επεισόδιο, «δειγμάτισε» τη Xena στον casting director της σειράς και εκείνος απεφάνθη αποφασιστικά: «Σε 48 ώρες έχει γύρισμα». Δύο μέρες μετά η Xena είχε ήδη μεταβεί στην Ιρλανδία, όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα, και αποχωριζόταν το άγχος του πρωτάρη και φυσικά τα ιμάτιά της για να ενσαρκώσει ένα από τα αποπλανητικά κορίτσια του οίκου ανοχής του Μικροδάχτυλου - υποδειγματικά είναι η αλήθεια. Οχι, οι 16 ώρες γυρισμάτων καθόλου δεν την πτόησαν, κατά δήλωσή της. Ούτε το γυμνό. «Δεν ήταν ούτε δύσκολο ούτε εύκολο. Απλώς μια δουλειά.



Η 20χρονη Καιτούλα από τα Τρίκαλα διακτινίστηκε μέσω ενός μηνύματος στο Facebook στις κακόφημες γειτονιές του λάγνου, άσπονδου και τρυφηλού GoT 

Εκείνη την ώρα δεν αισθάνεσαι τίποτα, μπορεί να φαίνεται κάπως στην τηλεόραση, αλλά όταν κάνεις το γύρισμα είναι απλώς η δουλειά σου, το μυαλό σου είναι εκεί», επισήμανε σε πρόσφατη συνέντευξή της. Μη φοβάστε, πάντως. Το όνομα της kaitoulax, όπως έχει βαφτίσει το τουιτερικό alter ego της, δεν πρόκειται να συμπεριληφθεί ως ψηφίδα στο μωσαϊκό των φωτεινών, ταλαντούχων νέων που κάνει πολλούς να μιλούν για brain drain εν καιρώ κρίσης. Μόλις πριν από λίγες ημέρες τιτίβισε με ενθουσιασμό πως επιστρέφει για μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα. Φαίνεται πως το Χόλιγουντ μπορεί να περιμένει. Ο Τρικαλινός μπαμπάς της, η Πολωνή μαμά της, τα ρομαντικά ελληνικά ηλιοβασιλέματα που συνηθίζει να ποστάρει σε φωτογραφίες και το αγαπημένο της τσίπουρο όμως όχι. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης