Σ. Θεοδωράκης: Θετική η προσπάθεια της Ελλάδας να βγει στις αγορές

Σ. Θεοδωράκης: Θετική η προσπάθεια της Ελλάδας να βγει στις αγορές

«Να βγούμε για την οικονομία όχι για να καλύψουμε κάποιο εσωτερικό θέμα», τόνισε ωστόσο

Σ. Θεοδωράκης: Θετική η προσπάθεια της Ελλάδας να βγει στις αγορές
Θετική χαρακτήρισε την προσπάθεια να βγει η Ελλάδα στις αγορές ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Είπε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα πρέπει να βγει στις αγορές, αλλά πρέπει να δούμε πόσο θα μας κοστίσει. Να μην είναι ένα βήμα για εσωτερική κατανάλωση. Να βγούμε για την οικονομία όχι για να καλύψουμε κάποιο εσωτερικό θέμα. Είναι θετικό ότι βγήκαμε με πρόσωπο να δανειστούμε, είναι μία θετική προσπάθεια, δεν πρέπει να τη διαγράψουμε».

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι θυσιάζονται κάποια πράγματα για το εσωτερικό μέτωπο διατυπώνοντας τον προβληματισμό ότι αν δανείζεσαι από την Ευρώπη με 2%, τότε γιατί να πας να δανειστείς με 6%. Χαρακτήρισε πάντως ανθελληνικό να συζητάει για επιτόκια, χωρίς να θέλει να σχολιάσει περαιτέρω...

Αναφερόμενος στην παρουσία του στις Βρυξέλλες είπε ότι «όλα θα τα κάνουμε διαφορετικά και όλα δεν θα τα κάνουμε λάθος. Δεν θα μπούμε εξ αρχής σε μία ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου. Εχουμε επαφές με τρεις ομάδες (Φιλελεύθερους, Σοσιαλιστές, Πράσινους). Βρίσκουμε κοινά σημεία για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τους Ελληνες, αυτό είναι που μας ενδιαφέρει. Σε μας δεν υπάρχει θολούρα, στις ομάδες στην Ευρωβουλή υπάρχει».

Κλείσιμο
Συμπλήρωσε δε ότι η τακτική που ακολουθεί το Ποτάμι αποδίδει «επειδή δεν χαρίσαμε το πρώτο χαρτί, τους είπαμε ότι θα αποφασίσουμε αφού μας πείτε τι θα κάνετε εσείς για τη χώρα μας».
Είπε δε ότι ο Σουλτς ήταν κατηγορηματικός και δέχτηκε τις ευθύνες της Γερμανίας για τα όσα περνάει η Ελλάδα και πως ο Φερχοφσταντ μίλησε για το αδιέξοδο της λιτότητας.

Αυτή τη στιγμή όποιος πει ότι προέχει η διαπραγμάτευση για το χρέος λέει ψέματα στην Ευρώπη. Το χρέος είναι δυσβάσταχτο. Προέχει να δείξουμε στην Ευρώπη ότι είμαστε αποφασισμένοι να ρυθμίσουμε τα πράγματα. Οταν αυτό συμβεί θα θέσουμε και το θέμα του χρέους.

Υπογράμμισε δε ότι «όταν χρωστάς τόσα πολλά σε κοινωνίες, σε μερικές δε φτωχότερες, πρέπει να τις πείσεις ότι ο δρόμος της ανάπτυξης έχει χαραχθεί».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης