Μπαλτάκος: «Έπρεπε να ξέρουμε τις μεθόδους της Χρυσής Αυγής»

Μπαλτάκος: «Έπρεπε να ξέρουμε τις μεθόδους της Χρυσής Αυγής»

Όπως είπε ο τέως γγ της κυβέρνησης, δεν έδινε πληροφορίες σε στελέχη της Χρυσής Αυγής, αλλά αυτό που επεδίωκε, ήταν να πληροφορείται για τη στρατηγική τους και τις μεθόδους τους

Μπαλτάκος: «Έπρεπε να ξέρουμε τις μεθόδους της Χρυσής Αυγής»
«Ήμουν, είμαι και θα είμαι Νέα Δημοκρατία» δήλωσε μετά τη δίωρη παραμονή του στο εισαγγελικό γραφείο ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Τάκης Μπαλτάκος, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας στο πλαίσιο της έρευνας που διέταξε η Εισαγγελία μετά τη δημοσιοποίηση από τον Ηλία Κασιδιάρη του βιντεοσκοπημένου υλικού.

Βγαίνοντας από το εισαγγελικό γραφείο, ο κ. Τάκης Μπαλτάκος, σε συζήτηση με τους δημοσιογράφους, ανέφερε:

- Δεν γνώριζα ότι υπάρχει βιντεοσκόπηση. Αυτό έγινε πριν από περίπου έξι μήνες στο γραφείο μου στη Βουλή. Η συνάντηση δεν έγινε με μυστικότητα. Έγινε με ανοιχτές τις πόρτες.

Κλείσιμο
- Η κυβέρνηση δεν μπορούσε να είναι «τυφλή» απέναντι σε ένα κόμμα του 7%. Τα έλεγα αυτά αυτοβούλως, για να τους προσεγγίσω.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το ποιον ενημέρωνε για το αποτέλεσμα αυτών των συνομιλιών που, όπως ανέφερε, είχε με στελέχη της ΧΑ, απάντησε: «Κανέναν, εκπροσωπούσα την κυβέρνηση, υπήρχαν, όμως, κάποιες περιπτώσεις που έπρεπε να ενημερώσω για διαδικαστικά όμως θέματα».

Ο τέως γγ της κυβέρνησης υποστήριξε, ακόμη, πως ό,τι αναφέρει στο επίμαχο βιντεοσκοπημένο υλικό ήταν ή δημοσιευμένα σε μερίδα του Τύπου ή δεν ήταν ορθά. Όπως είπε, δεν έδινε πληροφορίες σε στελέχη της Χρυσής Αυγής, αλλά αυτό που επεδίωκε ήταν να πληροφορείται για τη στρατηγική τους και τις μεθόδους τους.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλτάκο, ο ίδιος είχε καλέσει εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής, λίγες ημέρες μετά την επίμαχη συνομιλία, και τους είχε πει ότι δεν υπάρχει σκευωρία σε βάρος τους, παρά μόνο στοιχεία και τους ζήτησε, όπως είπε, «να μην βλέπουν φαντάσματα».

Κατά τον κ. Μπαλτάκο η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν υπεραρκετή για να καταστραφεί η Χρυσή Αυγή. Τα υπόλοιπα που επικαλούνταν τα στελέχη της ήταν περιττά, συμπλήρωσε.

Ο τέως γγ της κυβέρνησης παραδέχθηκε ότι ανέλαβε, όπως είπε, μια κίνηση υψηλού ρίσκου σε μια χρονική συγκυρία για τη χώρα, στην οποία ο πρωθυπουργός είχε, όπως είπε, να παλέψει με τη Μέρκελ και το Μπαρόζο.

«Θα τον έβαζα εγώ και να ασχοληθεί με τον Κασιδιάρη; Εγώ γιατί ήμουν εκεί; Για να υπογράφω μόνο αποφάσεις;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος τόνισε πως είχε την άποψη πως η κυβέρνηση δεν έπρεπε να μετατρέψει σε ήρωες με χειροπέδες στελέχη της Χρυσής Αυγής και υποστήριξε πως αρχικά υπήρξε πολιτική διαφωνία στην κυβέρνηση για το χειρισμό της υπόθεσης -όταν, όμως, άρχισαν να βγαίνουν τα πρώτα στοιχεία, κανείς δεν ξαναμίλησε και το κλίμα άλλαξε.

Δηλώνοντας ότι επιθυμεί την ποινική τιμωρία του Ηλία Κασιδιάρη, ο κ. Μπαλτάκος ανέφερε ότι διαφωνούσε με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο όταν συμμετείχε στην κυβέρνηση καθώς, όπως είπε, έτσι όπως ήταν γραμμένο, έθιγε τη δομή της εκκλησίας και των ενόπλων δυνάμεων. «Δίναμε τη δυνατότητα στη Χρυσή Αυγή να κάνει "πάρτι" σε αυτούς τους δύο χώρους και εγώ τους έλεγα να μην χτυπήσουμε τα πόδια που στηριζόμαστε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο γιος μου δεν είναι παιδί της φραπεδιάς»

Κληθείς να σχολιάσει τη συμπεριφορά του γιου του, ο οποίος συνεπλάκη με στελέχη της ΧΑ μέσα στη Βουλή, ο κ. Μπαλτάκος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο γιος μου είναι κομάντο των ενόπλων δυνάμεων, δεν είναι παιδάκι της φραπεδιάς που κάθεται το βράδυ σπίτι του και βλέπει τούρκικα. Είδε ότι κάποιοι θίξανε τον πατέρα του και αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης