Δένδιας προς Κουτζαμάνη: Ψάξτε για τα εκβιαστικά βίντεο της Χρυσής Αυγής

Δένδιας προς Κουτζαμάνη: Ψάξτε για τα εκβιαστικά βίντεο της Χρυσής Αυγής

Ο υπουργός απέστειλε στην εισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου δημοσιεύματα περί της φημολογούμενης κατοχής από μέλη της «Χρυσής Αυγής» παρανόμως κτηθέντος οπτικοακουστικού υλικού ζητώντας να προστατευθεί ο δημόσιος βίος «από οποιαδήποτε απόπειρα εκβιασμού»

Δένδιας προς Κουτζαμάνη: Ψάξτε για τα εκβιαστικά βίντεο της Χρυσής Αυγής
Να προβεί στις δέουσες ενέργειες προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να διαπιστωθεί αν πράγματι μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν στην κατοχή τους βίντεο ή άλλο οπτικοακουστικό υλικό από υποκλοπή συνομιλιών τα οποία μπορεί να χρησιμοποιηθούν από τη ΧΑ ως μέσο εκβίασης, ζητά ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Ο κ. Δένδιας απέστειλε αναφορά προς την κυρία Κουτζαμάνη «με ενδεικτικά δημοσιεύματα από τον γραπτό και ηλεκτρονικό Τύπο, σχετικά με το ενδεχόμενο κατοχής από μέλη της «Χρυσής Αυγής» οπτικοακουστικού υλικού» και με επιστολή του ζητά παραλλήλως από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να προβεί στις δέουσες ενέργειες «για την ανάδειξη της αλήθειας και την προστασία του δημοσίου βίου από οποιαδήποτε απόπειρα εκβιασμού».

Διαβάστε την επιστολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου:«Με την παρούσα αναφορά μου θα ήθελα να σας κοινοποιήσω - ενδεικτικά προσκομιζόμενα - δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου σχετικά με τη φημολογούμενη κατοχή από μέλη της «Χρυσής Αυγής» (παρανόμως κτηθέντος) οπτικοακουστικού υλικού, με την παράκληση για τις δέουσες εκ μέρους σας ενέργειες, για την ανάδειξη της αλήθειας και την προστασία του δημοσίου βίου από οποιαδήποτε απόπειρα εκβιασμού».

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, μετά την επιστολή του κ. Δένδια η κυρία Κουτζαμάνη αναμένεται να διατάξει προκαταρκτική εξέταση. Αν από την δικαστική έρευνα προκύψουν ευρήματα τα οποία πιστοποιούν ότι πράγματι μέλη της Χρυσής Αυγής διαθέτουν παρανόμως κτηθέν οπτικοακουστικό υικό, δηλαδή βίντεο ή ηχητικό υλικό προερχόμενο από υποκλοπή, τότε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και οι ερευνώντες δικαστές μπορεί να διατάξουν ακόμη και τη σύλληψη όσων έχουν στην κατοχή τους το υλικό αυτό. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης