Βενιζέλος: Πρέπει να χτυπηθούν όλοι οι θύλακες που εφάπτονται με την ακροδεξιά

Βενιζέλος: Πρέπει να χτυπηθούν όλοι οι θύλακες που εφάπτονται με την ακροδεξιά

Νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ζήτησε την παραίτηση του κ. Μπαλτάκου από τη θέση του γγ της κυβέρνησης, μετά τους ισχυρισμούς του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη περί παραδοχής παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη

Βενιζέλος: Πρέπει να χτυπηθούν όλοι οι θύλακες που εφάπτονται με την ακροδεξιά
«Πρέπει να χτυπηθούν όλοι οι θύλακες που εφάπτονται με την ακροδεξιά» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται αναφερόμενος στο ζήτημα της συνομιλίας του Τάκη Μπαλτάκου με τον Ηλία Κασιδιάρη. Ο κ. Βενιζέλος σχολίασε το ύφος της συνομιλίας μεταξύ του βουλευτή της ΧΑ και του πρώην γγ της κυβέρνησης τονίζοντας πως είναι «αδιανόητο να υπάρχει οποιαδήποτε επαφή με τους ναζιστές, με τους ρατσιστές, με τους ξενοφοβικούς με αυτούς που οργανώνουν πράξεις βίας και λειτουργούν ως εγκληματική οργάνωση».

Σχετικά με την παραίτηση που υπέβαλε ο Μπαλτάκος ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε πως «είναι το λιγότερο» τονίζοντας ότι για τον κ. Μπαλτάκο έχει εκδώσει ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ η οποία εκφράζει και τις προσωπικές του απόψεις.

Κλείσιμο
«Είναι ένα παλιό πρόβλημα, η κυβέρνηση αυτή είναι μια κυβέρνηση συνεργασίας που καλύπτει μια εθνική ανάγκη. Η κυβέρνηση διέπεται από ένα προγραμματικό πλαίσιο ανάμεσα σε δύο κόμματα» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος. Υποστήριξε ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ και γενικά οι δυνάμεις της δημοκρατικής παράταξης είναι ο προοδευτικός πόλος που πρέπει να ενισχυθεί για να υπάρχουν οι αναγκαίες ισορροπίες και εγγυήσεις μέσα στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, πρέπει να χτυπηθούν όλοι οι θύλακες που εφάπτονται ιδεολογικά ή πρακτικά με την ακροδεξιά με παλιά αρνητικά στερεότυπα.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «εκδηλώνουμε επισήμως τον θεσμικό σεβασμό στην αρχή της διάκρισης των εξουσιών προς τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς τους οποίους κανείς δεν δικαιούται να προσβάλλει».

Νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ζήτησε την παραίτηση του κ. Μπαλτάκου από τη θέση του γγ της κυβέρνησης, μετά τους ισχυρισμούς του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη περί παραδοχής παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης