ΠΑΣΟΚ: Να παυθεί άμεσα ο Μπαλτάκος

ΠΑΣΟΚ: Να παυθεί άμεσα ο Μπαλτάκος

«Οι εκλεκτικές συγγένειες με το φιλοναζισμό, την ξενοφοβία, τον ρατσισμό, την ακροδεξιά, αργά ή γρήγορα, εκδηλώνονται, αποκαλύπτονται και πληρώνονται», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ


ΠΑΣΟΚ: Να παυθεί άμεσα ο Μπαλτάκος
«Η άμεση παύση του κ. Μπαλτάκου είναι το λιγότερο», επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ΠΑΣΟΚ μετά τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας του γγ της κυβέρνησης με τον χρυσαυγίτη βουλευτή Κασιδιάρη. Ο κ. Μπαλτάκος εμφανίζεται να συνομιλεί με τον Ηλ.Κασιδιάρη λες και είναι σύμβουλός του και του αποκαλύπτει με λεπτομέρειες ευαίσθητους χειρισμούς της κυβέρνησης και προσωπικά του ίδιου του πρωθυπουργού.

Το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του κατηγορεί τον κ. Μπαλτάκο για «εκλεκτικές  συγγένειες με το φιλοναζισμό, την ξενοφοβία, τον ρατσισμό, την ακροδεξιά, αργά ή γρήγορα» οι οποίες «εκδηλώνονται, αποκαλύπτονται και πληρώνονται».

Μάλιστα υπενθύμιζεται πρόσφατη δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου, επικριτική για τον κ. Μπαλτάκο τον οποίο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε χαρακτηρίσει παλιό πρόβλημα με αφορμή δηλώσεις του γγ του υπουργικού συμβουλίου ότι ήταν, είναι και θα είναι «αντικομμουνιστής».

Κλείσιμο
Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τον κ. Μπαλτάκο, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η άμεση παύση του κ. Μπαλτάκου είναι το λιγότερο.

Η παρουσία  στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης ενός προσώπου με αυτές τις ιδεολογικές προτιμήσεις και τις πολιτικές απόψεις και πρακτικές ήταν παλιό «πρόβλημα», όπως είχε πει  χαρακτηριστικά πριν λίγες ημέρες  ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Δεν μπορεί να υπάρχει μέσα στον κυβερνητικό  μηχανισμό κανένας ακροδεξιός θύλακας που υπονομεύει την κυβερνητική πολιτική και  το σεβασμό της προγραμματικής συμφωνίας που την διέπει.

Κατά τα λοιπά οι εκλεκτικές  συγγένειες με το φιλοναζισμό, την ξενοφοβία, τον ρατσισμό, την ακροδεξιά, αργά ή γρήγορα, εκδηλώνονται, αποκαλύπτονται και πληρώνονται.

Γι αυτό έχει σημασία στο πλαίσιο της κυβέρνησης συνεργασίας που καλύπτει επιτακτική εθνική ανάγκη, να είναι ισχυρός και ενισχυμένος ο προοδευτικός πόλος.

Περιττεύει, τέλος, να τονίσουμε τον  απόλυτο σεβασμό μας  στα πρόσωπα των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών  που χειρίστηκαν  και  χειρίζονται την υπόθεση της «Χρυσής αυγής» στο πλαίσιο της δικαστικής ανεξαρτησίας και της διάκρισης των λειτουργιών. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης